Băncile europene au vândut active imobiliare de 80 miliarde euro în 2014

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 ianuarie 2015

Băncile europene au vândut active imobiliare de 80 miliarde euro în 2014

Băncile europene şi administratorii de active au vândut, anul trecut, active legate de sectorul imobiliar în valoare record de 80,6 miliarde euro (91 miliarde dolari), căutând să elimine din portofoliile lor creditele neperformante, potrivit unui raport publicat ieri de firma americană de consultanţă "Cushman & Wakefield" Inc.

Creşterea tranzacţiilor menţionate, care au valorat cu 26 miliarde euro mai mult decât în 2012 şi 2013 la un loc, vine pe fondul deciziei fondurilor din SUA, precum "Cerberus" şi "Lone Star", de a achiziţiona mai multe active în Europa. Anul acesta, tranzacţiile vor fi mai mici, de 60-70 miliarde euro, estimează "Cushman".

Investitorii din SUA au achiziţionat, anul trecut, 77% din activele europene legate de sectorul imobiliar, faţă de 67% în 2013.

Anul trecut, cele mai importante achiziţii de active au fost realizate de "Cerberus" (17,7 miliarde euro), "Lone Star Funds" (16,1 miliarde euro) şi "Blackstone" (8,7 miliarde euro). Cele mai mari volume de vânzări s-au înregistrat în Irlanda: fosta "Anglo Irish Bank" Corp. şi Agenţia Naţională de Administrare a Activelor au înstrăinat active de 18,7 miliarde euro, respectiv 10,1 miliarde euro, conform datelor "Cushman & Wakefield". Urmează Marea Britanie, unde "Royal Bank of Scotland Group" Plc a vândut active în valoare de 9,6 miliarde de euro.

"În condiţiile în care nivelul activităţii principalelor bănci care au vândut active ar urma să încetinească în 2015, creditorii din Sud-Estul Europei ar putea profita, aducând mai multe produse pe piaţă", declară Federico Montero, director de departament în cadrul "Cushman & Wakefield". Acesta a adăugat: "Vânzările record de active legate de sectorul imobiliar arată problemele cu care se confruntă băncile europene în urma crizei. De asemenea, aceste tranzacţii indică sumele mari de bani pe care firmele din SUA sunt dispuse să le investească în Europa".

Analiştii apreciază că înăsprirea normelor de capital au obligat băncile să admită că unele credite cu probleme nu vor fi rambursate. Vânzarea operaţiunilor cu evoluţii slabe eliberează fonduri ce pot fi utilizate de bănci pentru creşterea creditării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb