BĂNCILE MAJORE AVERTIZEAZĂ: "Peste 25% din plăţile online vor fi imposibil de realizat din septembrie"

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 iunie 2019

"Peste 25% din plăţile online vor fi imposibil de realizat din septembrie"

Comercianţii cer un efort comun din partea Comisiei Europene şi EBA pentru gestionarea riscurilor create de noile norme privind combaterea fraudelor, potrivit Financial Times

Marile bănci din Europa au avertizat, recent, că mai bine de un sfert din plăţile online vor fi imposibil de realizat din luna septembrie din cauza lipsei pregătirilor pentru alinierea la noile norme UE privind combaterea fraudelor, anunţă publicaţia britanică Financial Times, menţionând că instituţiile creditoare solicită mai mult timp ca să se adapteze cerinţelor.

Într-o scrisoare văzută de Financial Times, organismele comerciale cu operaţiuni care au legătură cu sectorul bancar european s-au adresat recent Comisiei Europene şi celei mai importante autorităţi de reglementare bancară de pe continent (Autoritatea Bancară Europeană - EBA), solicitând un efort comun pentru gestionarea riscurilor create de noile norme.

Modificările planificate, care fac parte dintr-o directivă privind serviciile de plată din UE, prevăd ca majoritatea plăţilor online de peste 30 de euro să treacă printr-un nivel suplimentar de verificare, precum introducerea unui cod primit printr-un mesaj text.

Măsurile sunt concepute pentru reducerea fraudelor, dar băncile se tem că nu li s-a acordat suficient timp ca să se pregătească. Directorii executivi ai băncilor şi ai furnizorilor de servicii de plăţi spun că unele sisteme noi în materie nu au fost testate la scară largă, iar multe întreprinderi mai mici nu au avut încă acces la software-ul necesar.

"Ecosistemul are nevoie de un pic mai mult timp pentru implementare deplină şi, prin urmare, solicităm Comisiei şi EBA să ia măsuri", a declarat Wim Mijs, directorul executiv al Federaţiei Bancare din Europa.

O cercetare efectuată de specialişti din sectorul financiar britanic arată că, fără o schimbare semnificativă înainte de luna septembrie, între 25% şi 30% din tranzacţiile online cu carduri ar deveni imposibil de realizat. Cifrele au fost prezentate în scrisoarea trimisă autorităţilor săptămâna aceasta, care a fost, de asemenea, semnată de Grupul Băncilor de Economii din Europa şi Asociaţia Europeană a Băncilor Cooperatiste.

Conform semnatarilor scrisorii, noile reguli ar putea genera "pierderi masive comercianţilor". Aceştia au avertizat cu privire la "un risc serios de perturbare a comerţului electronic şi a mai multor sectoare de vânzare cu amănuntul, din 14 septembrie 2019".

"Suntem îngrijoraţi de potenţialele rezultate negative pe care le-ar putea genera, pe pieţe, aplicarea acestor reguli, întrucât, potrivit estimărilor, aproximativ 30% din tranzacţiile online cu carduri vor fi imposibile", conform semnatarilor scrisorii.

Responsabilitatea pentru implementarea normelor menţionate revine autorităţilor naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb