"Banco Popolare" oferă 227 milioane dolari pentru "Banca Italease"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 martie 2009

"Banco Populare" precizează că are suficiente lichidităţi pentru perioada 2009-2011, iar "Italease" nu va avea nevoie de fonduri adiţionale.

"Banco Populare" precizează că are suficiente lichidităţi pentru perioada 2009-2011, iar "Italease" nu va avea nevoie de fonduri adiţionale.

"Banco Popolare", prima bancă italiană care cere sprijin financiar de la stat, va lansa o ofertă de 179 milioane de euro (227 milioane de dolari) pentru preluarea tuturor acţiunilor pe care nu le deţine încă la "Banca Italease" SpA. Ulterior, "Banco Popolare" va delista compania de leasing neprofitabilă şi o va reorganiza.

"Banco Popolare", cu sediul în Verona, deţine deja 31% din "Banca Italease", iar acum oferă 1,50 euro pentru fiecare acţiune a acesteia. Preţul este cu 13,6% mai mare decât cursul înregistrat de acţiunile "Banca Italease" la închiderea şedinţei bursiere de vineri, de la Milano. Acţiunile "Italease" au închis şedinţa de vineri cu un preţ de 1,316 euro/titlu, compania având o valoare de piaţă de aproximativ 222 de milioane de euro.

Oferta de preluare este condiţionată de majorarea până la 90% a participaţiei deţinută de "Banco Popolare" la "Banca Italease".

Odată ce preluarea se va finaliza, "Banco Popolare" va delista "Banca Italease" şi o va reorganiza împreună cu alte trei bănci italiene. Astfel, "Banca Popolare dell"Emilia Romagna" Scrl, "Banca Popolare di Sondrio" Scrl şi "Banca Popolare di Milano" Scrl, care îşi vor vinde deţinerile lor la "Italease", vor sprijini crearea a două noi companii de pe urma reorganizării "Banca Italease".

Una dintre companii va deţine active în valoare de cinci miliarde de euro şi va fi controlată de "Banco Popolare" în proporţie de 80%.

A doua companie ("banca rea") va deţine credite neperformante în valoare de 5,9 miliarde de euro şi va fi controlată de "Banco Popolare" în proporţie de 33%. Restul va fi deţinut de băncile mai sus menţionate.

Săptămâna trecută, "Banco Popolare", a şasea bancă din Italia după valoarea de piaţă, a devenit prima bancă italiană care a cerut sprijin financiar guvernului, după ce a solicitat permisiunea de a emite obligaţiuni în valoare de 1,45 miliarde de euro, în cadrul unei scheme guvernamentale de sprijinire a sectorului bancar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb