Bank Austria Creditanstalt - cu ochii pe BCR şi CEC

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 august 2004

Erich Hampel, director general al Bank Austria Creditanstalt: "În cazul în care BCR şi CEC vor fi privatizate, vom studia îndeaproape aceste oferte"

Bank Austria Creditanstalt, membră a grupului HVB, are planuri de expansiune în Europa Centrală şi de Est, inclusiv pe piaţa bancară românească, şi este interesată de o eventuală preluare a Băncii Comerciale Române (BCR) sau a Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC). "În cazul în care BCR şi CEC vor fi privatizate, vom studia îndeaproape aceste oferte", a declarat pentru ziarul BURSA Erich Hampel, director general al Bank Austria Creditanstalt. "România este o piaţă cu un potenţial de creştere atractiv", a afirmat domnia sa.

Statul mai deţine în prezent 44,88% din acţiunile Băncii Comerciale Române, după ce a vîndut un pachet de 25% către BERD şi IFC. Un pachet de 8% va fi transferat către Asociaţia Salariaţilor BCR, contractul de vînzare-cumpărare fiind semnat la finele lunii aprilie. Reprezentanţii Guvernului au vehiculat, în primăvară, varianta vînzării unui pachet suplimentar de 25% din capitalul BCR către un investitor strategic. Privatizarea CEC este programată pentru perioada 2005-2006. Grupul Bank Austria Creditanstalt şi-a îmbunătăţit semnificativ rezultatele în primele şase luni ale acestui an. Profitul net s-a majorat cu 40%, la 283 milioane de euro. Activele totale ale grupului se ridicau la data de 30 iunie la 139 miliarde de euro, înregistrînd o creştere cu 1,4% faţă de sfîrşitul anului trecut. În Europa Centrală şi de Est, grupul a înregistrat o creştere cu 87% a profitului brut, care a urcat la 169 milioane de euro. Activele totale ale BA-CA în această regiune s-au majorat cu 16%, la 25 miliarde de euro.

Erich Hampel a declarat: "Vrem să continuăm creşterea puternică în Europa Centrală şi de Est prin expansiunea unităţilor existente, în special în anii următori. Vom deschide în jur de 2000 de noi unităţi pînă în anul 2007. Ne uităm, de asemenea, la oportunităţile de noi achiziţii. În acest context, un lucru este clar: o achiziţie trebuie să se justifice din punct de vedere financiar".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb