BANK OF AMERICA:  "Raliul acţiunilor din actuala piaţă «bear» s-a încheiat"

A.I.
Piaţa de Capital / 11 iunie 2022

"Raliul acţiunilor din actuala piaţă «bear» s-a încheiat"

Michael Hartnett, strateg-şef de investiţii al băncii: "Suntem în recesiune tehnică, dar nu ne dăm seama"

S&P 500 a revenit, ieri, în zona minimelor acestui an, după ştirile privind inflaţia care accelerează şi a perspectivelor de înăsprire severă a politicii monetare a Rezervei Federale, iar un strateg al Bank of America consideră că raliul acţiunilor din actuala piaţă "bear" s-a încheiat, conform Business Insider.

Rata anuală a inflaţiei din SUA a urcat, în mai, la 8,6%, de la 8,3% în aprilie şi faţă de 8,5% în martie, acesta fiind un nou record al ultimilor 41 de ani. Economiştii chestionaţi de Bloomberg se aşteptau la o valoare de 8,3%.

La finele lunii mai, S&P 500 reuşise să iasă din zona "bear", definită generic ca o scădere de peste 20% faţă de un maxim recent, parţial pe baza speculaţiilor că inflaţia atinsese maximul în aprilie, ceea ce ar fi dat posibilitatea Fed-ului să aibă a abordare mai relaxată în ceea ce priveşte creşterea ratelor dobânzilor.

Michael Hartnett, strateg-şef de investiţii al Bank of America, a scris vineri într-o notă a băncii că şocul inflaţionist nu s-a încheiat, şocul ridicării ratelor dobânzilor abia acum începe, şocul privind creşterea economiei vine şi că raliul acţiunilor din actuala piaţă "bear" s-a încheiat, conform Business Insider.

Acţiunile s-au prăbuşit în acest an, investitorii temându-se că un ritm rapid al majorărilor ratelor din partea Rezervei Federale va împinge cea mai mare economie din lume în recesiune. În primul trimestru, economia SUA a scăzut cu 1,5%. Rezerva Federală a început, în martie, un nou ciclu al majorării ratelor dobânzii de politică monetară, iar aşteptările sunt să opereze o nouă creştere cu încă 50 de puncte de bază, la intervalul de 1,25% - 1,5%, după întâlnirea din 14-15 iunie.

"Suntem în recesiune tehnică, dar pur şi simplu nu ne dăm seama", a spus Hartnett, menţionând că prognoza Atlanta Fed GDPNow pentru creşterea economică în trimestrul al doilea este de doar 0,9%. "Economia este la doar câteva date negative de recesiune, cele privind locuinţele şi creditele de consum fiind printre cele mai sumbre", a spus strategul, citat de Business Insider.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Unde e bancherul Vali să ne mai zică ce și cum ?

    1. Bancher Vali a plecat. S-a saturat de mârlani

      Poate l-a arestat SRI pentru cooperarea cu Anonymous in atacul acestora contra companiilor occidentale care nu se grabeau sa paraseasca Rusia.

    Astept inca o testare la 3850 care, daca va tine, ma va duce direct pe butonul BUY pt ceva actiuni care imi plac dar erau scumpe...

    1. 3600-3400 mai degraba

      Acele acțiuni sunt de la BVB?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb