Baraj hidroelectric la Turnu Măgurele-Nicopol

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 20 septembrie 2007

Guvernele român şi bulgar ar putea cădea de acord în privinţa realizării unui baraj hidroelectric la Turnu Măgurele-Nicopol. Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a dis­cutat, ieri, la Sofia, pe marginea acestui subiect cu omologul său, Serghei Stanişev. Proiectul ar putea fi discutat pe larg în cadrul unei şedinţe comune a celor două cabinete. Tăriceanu a declarat că nu este vorba despre un proiect nou, dar că acesta trebuie discutat în prezent pe alte baze. "Dacă există un acord de principiu între cele două ţări, tot ceea ce trebuie să facem este să decidem realizarea unui studiu de fezabilitate. El va trebui, pe baza suportului tehnic, să determine raportul cost-beneficii şi consecinţele. Apoi, va trebui să finanţăm un astfel de proiect, dacă ajungem la o înţelegere: din bani publici bulgari şi româneşti, din bani europeni sau din fonduri private", a explicat primul-ministru.

La rândul său, Stanişev a subliniat că proiectul "trebuie studiat foarte bine din punct de vedere economic şi al mediului înconjurător". La sfârşitul dejunului de lucru oferit de premierul bulgar, Tăriceanu a arătat că problemele cu care se confruntă cele două ţări sunt asemănătoare. "Problemele noas­tre au fost similare, de la componenta de preaderare la cea de postaderare. Aş spune că ne confruntăm cu aceleaşi probleme, dar şi cu aceleaşi dezastre naturale", a afirmat Tăriceanu, citat de Rompres. El a subliniat că este de datoria celor doi demnitari să încerce "ca relaţiile politice să ajute la dezvoltarea relaţiilor economice".

"De aceea am discutat mult despre proiectele de infrastructură: Podul de la Calafat-Vidin, cele două feriboturi, necesitatea de a moderniza podul existent de la Ruse", a arătat premierul. El a apreciat că odată cu creşterea economică din cele două ţări, firmele încep să aibă obiective mai ambiţioase, iar guvernele trebuie să le ofere aceste posibilităţi.

"Volumul comerţului dintre cele două state a depăşit 1 miliard de euro, dar trebuie să stimulăm mult şi investiţiile reciproce", a subliniat şeful executivului de la Bucureşti, precizând că în timp ce volumul investiţiilor româneşti în Bulgaria este mai mare decât al celor bulgăreşti în România, numărul firmelor din Bulgaria prezente în Româ­nia este mai mare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb