Bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu a fost reţinut

V.B.
Politică / 25 mai 2014

Bărbatul care l-a scuipat ieri pe preşedintele Traian Băsescu în Portul Constanţa a fost reţinut de procurori, fiind acuzat de ultraj şi loviri şi alte violenţe, informează surse din presă.

Procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au emis, ieri noapte, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Adrian Zglobiu (39 ani), din Constanţa, învinuit de ultraj şi loviri şi alte violenţe. Astăzi, bărbatul va fi dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Conform avocatului din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu, acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său nu a fost premeditat, ci spontan.

La ieşirea din Parchet, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliştilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, "cântate pentru Băsescu": "După ce a vândut flota, vrea cântece patriotice?".

Întrebat dacă regretă gestul făcut, Zglobiu a răspuns: "Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân".

Preşedintele Traian Băsescu a fost scuipat ieri în faţă de un tânăr, în Constanţa, la coborârea de pe nava-şcoală (bricul) "Mircea", bărbatul fiind imobilizat imediat de ofiţerii SPP. Presa scrie că atacatorul este şomer şi locuieşte în localitate.

Incidentul a avut loc la finalul vizitei făcute de şeful statului la bordul navei. Bărbatul l-a scuipat în faţă la o distanţă foarte mică, apoi a fost imediat imobilizat de ofiţerii SPP, în timp ce şeful statului s-a şters cu mâna pe faţă, apoi a continuat să discute cu câţiva oameni din mulţimea adunată la terminalul de pasageri al Portului Constanţa. După ce a stat de vorbă cu oamenii timp de circa două minute, Băsescu a plecat din port cu maşina.

Traian Băsescu a participat ieri, în Portul Constanţa, la festivitatea de deschidere a activităţilor prilejuite de sosirea navelor participante la Regata Mării Negre 2014. Preşedintele a luat parte şi la ceremonia de decorare a navei-şcoală "Mircea" şi la cea de înaintare în grad.

Nava s-a întors din voiajul anual de instrucţie în care a plecat pe 31 aprilie, ancorând ieri dimineaţă în Portul Constanţa. În această perioadă, vasul a participat la Regata Marilor Veliere din Marea Neagră, având la bord un echipaj format din 134 de ofiţeri, maiştri militari şi cadeţi români, alături de 8 cadeţi străini.

Regata (unde au fost prezente cele mai mari 13 nave cu vele din lume) a început pe 30 aprilie, din portul bulgăresc Varna, prima cursă defăşurându-se între Varna şi Novorossiisk (Rusia). După repoziţionarea flotei în portul rusesc Soci, a doua cursă a regatei s-a derulat între 18 şi 24 mai pe traseul Soci-Constanţa, urmând să se încheie în Portul Constanţa cu patru zile de evenimente nautice şi culturale.

Ponta: "Agresarea lui Băsescu, gest reprobabil"

Premierul Victor Ponta a calificat agresarea preşedintelui Traian Băsescu drept "un gest reprobabil", ce trebuie condamnat şi sancţionat.

Prim-ministrul a explicat: "Dincolo de orice fel de pasiune şi de lucruri pe care le avem de reproşat, cred că incidentul de azi de la Constanţa, în care a fost implicată o persoană care l-a agresat pe preşedintele ţării, cred că este de condamnat, cred că este reprobabil şi cred că trebuie să trăim într-o societate în care, oricât de tare antipatizăm pe cineva, ne purtăm, totuşi, civilizat".

Şeful Executivului a subliniat că astfel de gesturi trebuie sancţionate: "Deci, din punctul meu de vedere, nu mă puteţi bănui că am vreo simpatie pentru domnul preşedinte, dar acest gen de manifestări trebuie să fie condamnate şi sancţionate".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Zglobiu, un nume care te duce cu gandul la ceva placut dar TAMPITUL acesta ar trebui legat de stalp in mjlocul pietii si scuipat de trecatori, cel putin o saptamana. 

    1. si ar fi pacat sa piarda comentariile ilustre unde se dezbate concentratia de apa....."sunt atat de furiosi si de frustrati pe ceea ce s-a intamplat in Romania...",...."era flecma nu era naduf" Badea & Friends......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb