"Barclays", "Deutsche Bank" şi "Credit Suisse", retrogradate de Standard & Poor's

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 iulie 2013

S&P: "Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank şi UBS sunt unele dintre cele mai expuse instituţii de credit la normele care le-ar putea reduce veniturile din tranzacţii".

S&P: "Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank şi UBS sunt unele dintre cele mai expuse instituţii de credit la normele care le-ar putea reduce veniturile din tranzacţii".

Ratingurile de credit ale băncilor "Barclays" Plc din Marea Britanie, "Deutsche Bank" AG din Germania şi "Credit Suisse Group" AG din Elveţia au fost reduse de agenţia de evaluare Standard & Poor's (S&P), din cauza riscurilor generate de noile reglementări din domeniu şi de situaţia incertă de pe piaţă.

Ratingurile de credit pe termen lung ale "Barclays" şi "Deutsche Bank" au fost reduse la "A", de la "A+", în timp ce calificativul "Credit Suisse" a ajuns la "A-", de la A, conform anunţului S&P.

Totodată, agenţia a confirmat ratingul pe termen lung "A", respectiv "A-1" pe termen scurt, pentru UBS AG din Elveţia. S&P a precizat că UBS este "cea mai activă bancă în privinţa reducerii expunerii pe segmentul de investment banking".

Perspectiva asociată tuturor calificativelor celor patru bănci este "stabilă".

"Barclays", "Deutsche Bank", "Credit Suisse Group" şi UBS se numără printre cele mai expuse instituţii de credit la normele care le-ar putea reduce veniturile din tranzacţii şi din operaţiunile de investment banking, conform agenţiei de evaluare. S&P a avertizat: "Considerăm că deţinătorii de obligaţiuni ale acestor bănci se confruntă cu un risc sporit de credit, din cauza înăspririi normelor de capital, a pieţelor globale fragile, a economiilor europene stag­nante şi a creşterii riscului litigiilor pe fondul crizei financiare. Un număr mare de iniţiative de reglementare la nivel mondial sunt din ce în ce mai solicitante pentru operaţiunile de pe piaţa de capital".

Renee Calabro, purtător de cuvânt al "Deutsche Bank", biroul din New York, a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la retrogradarea calificativului băncii, la fel şi Jack Grone, din partea "Credit Suisse", respectiv Mark Lane, purtător de cuvânt al "Barclays".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb