"Barclays", "Lloyds", HBOS şi "Royal Bank of Scotland", în atenţia autorităţilor antitrust

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 septembrie 2005

"Barclays" Plc, "Lloyds TSB Group" Plc, HBOS Plc şi "Royal Bank of Scotland Group" Plc se numără printre băncile britanice supuse unei investigaţii antitrust, ca urmare a faptului că un grup de clienţi s-au plîns că asigurările de credit sînt scumpe în Marea Britanie şi, totodată, vîndute în mod inadecvat. Citizens Advice, o organizaţie nonprofit, a cerut Biroului Britanic pentru un Comerţ Loial să investigheze piaţa de profil, în valoare de 5 miliarde de lire sterline (9,1 miliarde de dolari) pe an, după ce a descoperit diverse probleme la contractarea creditelor. Plîngerea a declanşat în mod automat o analiză, iar autorităţile antitrust au la dispoziţie 90 de zile ca să decidă dacă vor recurge la o investigaţie plină.

Solicitarea pentru declanşarea investigaţiei privind asiguratorii britanici de credite este a doua din acest an. Menţionăm că, în luna februarie, o comisie parlamentară a solicitat Autorităţii Serviciilor Financiare, principala autoritate de reglementare din domeniul bănci-asigurări, realizarea unei anchete, considerînd că unii clienţi au cumpărat poliţe de asigurare pe care nu le vor putea utiliza în cazul în care vor dori acest lucru. La acel moment, ancheta arăta că băncile nu specificau în mod clar clientului că rata include costul asigurării ori omiteau să precizeze circumstanţele în care aceştia pot beneficia de poliţele de asigurare.

"Creditorii vînd, adesea, poliţe cu totul inadecvate", spun cei de la Citizens Advice, adăugînd: "Vînzarea de asigurări de protecţie este legată de un credit cu risc".

Organizaţia nu face referire la nici o companie implicată în vînzarea de asigurări de credite, operaţiune realizată de toate băncile importante din Marea Britanie pentru credit carduri şi alte debite neasigurate. Poliţele de asigurare a creditelor urmăresc să acopere plăţile debitelor în situaţia în care împrumutatul nu poate să facă acest lucru, pe motiv că se îmbolnăveşte sau intră în şomaj. În unele cazuri, băncile au vîndut aceste poliţe către persoane deja bolnave sau aflate în şomaj, situaţie în care aces-tora le este interzis să ridice vreo pretenţie, arată Citizens Advice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb