Barroso susţine un tarif social la energie pentru săracii din UE

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 7 iulie 2008

Barroso susţine un tarif social la energie pentru săracii din UE

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a pledat ieri, într-o publicaţie germană, pentru reducerea tarifelor la consumul de energie casnică, în cazul categoriilor defavorizate ale populaţiei din Europa, pentru a face faţă creşterii preţului energiei.

"Statele membre UE pot avea grijă ca grupurile de populaţie cu cele mai mici venituri să nu fie private de energie şi ar trebui să acţioneze în acest sens", a declarat Barroso, pentru cotidianul Bild am Sonntag. În opinia sa, un tarif social care să acopere nevoile de bază în planul consumului de energie ar fi o soluţie bună, dar, spune preşedintele Comisiei Europene, nu există "un remediu universal" pentru problemele energetice.

Pe de altă parte, preşedintele CE a reamintit Germaniei importanţa energiei nucleare ca mijloc de luptă împotriva creşterii preţurilor energiei. Barroso a precizat: "Ştim că energia nucleară este un subiect delicat în Germania. Pe de altă parte, tot mai multe ţări văd în domeniul nuclear o soluţie - cel puţin provizorie - pentru a opri schimbările climatice şi pentru a ne reduce dependenţa în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaz şi petrol".

Precedentul guvern de stânga al fostului cancelar Gerhard Schroder a decis închiderea tuturor centralelor nucleare până în 2020. Deşi favorabilă unei reabilitări a domeniului nuclear, cancelarul conservator Angela Merkel este constrânsă de un acord cu social-democraţii (SPD), parteneri în coaliţie, să onoreze această decizie până la încheierea mandatului legislativ actual, în toamna anului 2009.

"Mizăm pe energiile regenerabile şi nu pe cele nucleare", a declarat, la rândul său, pentru Welt am Sonntag, ministrul german al transporturilor şi urbanismului, Wolfgang Tiefensee, membru al Partidului Social-Democrat. Acesta a anunţat construirea a 30 de parcuri eoliene în Marea Nordului şi Marea Baltică, până în 2030.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb