BĂSESCU A CONFIRMAT: Tăriceanu, acum numărul 2 în stat, racolat de şeful spionajului maghiar în România

VICTOR RONCEA
Ziarul BURSA #Politică / 19 martie 2014

Tăriceanu, acum numărul 2 în stat, racolat de şeful spionajului maghiar în România

Vocea Rusiei nu este o sursă de informaţii.

Vocea Rusiei este o sursă de distracţii.

Însă, înainte de toate, în umbra rolului clar definit încă de la maeştrii "agitprop" (agitaţie şi propagandă), Vocea Rusiei serveşte pentru intoxicare şi dezinformare, prin forma cea mai facilă, de amestecare a unor date reale cu informaţii false.

Rezultatul: adevărul iese murdărit, atunci când nu este pus complet în umbră de strălucirea minciunii.

Vocea Rusiei este, aşadar, o armă. De la briceguţ cam ruginit, cum este cazul pe care îl tratăm azi, la baionetă cu zimţi, cum a fost la alegerile prezidenţiale precedente, când, în lipsa clasicilor moguli, aflaţi puţin "la rece", a suplinit nevoia de "bau bau" a candidatului Traian Băsescu. Au riscat - deconspirându-şi preferatul pe care îl deserveau - dar au câştigat.

Astăzi Vocea Rusiei scoate de la congelator o afacere uitată sau chiar neştiută de publicul larg: Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu - agent maghiar.

Faptul, real, că personajul cu alura politică ajuns al doilea om în stat a fost surprins de serviciile de informaţii româneşti în siajul rezidentului spionajului maghiar în România ar fi trebuit să fie cap de afiş în presa română. Al doilea om al statului român, suspectat de a fi fost racolat de serviciile statului ungar, şi nimeni nu scrie nimic.

Încă.

Preventiv însă, Moscova, mama agitatului copil eurasiatic, Budapesta, scoate prin Vocea Rusiei şopârla: dacă nu o spune, încă, nimeni, să o spunem noi, primii. Jocul de biliard e perfect.

Dacă va fi vreodată chestionat asupra acestei afaceri, Călin Popescu Tăriceanu nu trebuie să zică decât atât: "Chiar am ajuns să ne luăm după Vocea Rusiei, care atacă mereu ce-i mai bun în România?!...".

Paradoxal, pentru unii, Vocea Rusiei a preluat rolul jucat pe vremuri de revista România Mare.

VOCEA RUSIEI CÂNTĂ PE LIMBA LUI SOROS

Într-un melanj nemaipomenit de informaţii false şi reale plasate pe centimetrul pătrat, Vocea Rusiei a publicat, săptămâna trecută, un articol în care leagă vizita lui George Soros în România de schimbările de Guvern şi inventarea Coaliţiei PSD(USD) - UDMR, reiterând totodată invenţia că numele de cod "Marcel", invocat de Elena Ceauşescu la Târgovişte ("Ai văzut ce ne-a făcut Marcel?"), înainte de execuţia cuplului prezidenţial, i-ar aparţine miliardarului pretutindenar.

Falsurile:

1. În primul rând, în toate articolele Vocii Rusiei, George Soros este prezentat ca exponentul oligarhiei imperialiste care decimează naţiunile Europei de Est, lipsite, acum, de marele protector de la Răsărit.

Dacă însă am lua la bani mărunţi toate acţiunile întreprinse de Reţeaua Soros începând din 1989 - cel puţin în România - am constata că majoritatea acestora sunt, de fapt, pe linia directivelor Moscovei: de la inocularea sintagmei şi a conceptului de "limbă moldovenească" printr-un "studiu" al Fundaţiei Soros din anii "90, semnat de Renate Weber, Gabriel Andreescu şi Valentin Stan, la impunerea, la nivel european, a termenului de "rom" pentru ţigani, stârnind confuzia de astăzi de România, patria "romilor", conform, însă, unui plan rusesc din epoca ţaristă, preluat cu sârg de sovietici şi urmaşii lor. Ca să dăm doar două exemple.

2. Atribuirea falsă a numelui de cod "Marcel" lui George Soros are rolul de a îndepărta publicul neavizat de la realitatea implicării sovietice în lovitura de stat din decembrie 1989, transferând, "nu-aşa?", această culpă "odioşilor imperialişti" care, "nu-aşa?", vor să pună ghearele pe toată economia românească.

Deşi, iarăşi, după cum arată datele reale, sectoare strategice ale economiei din România, cu valenţe europene (aluminiul, aurul (!), siderurgia, metalurgia, rafinării, carburanţi, energie termoelectrică, gaze naturale, IT, mass-media, şi, mai nou, şi fotbalul) sunt în mâna unor firme ruseşti (ROMÂNIA-RUSIA; "Investiţii strategice ruseşti în ţara noastră"; BURSA 03.04.2012) sau cu legături ruseşti mascate prin fostul imperiu austro-ungar.

În realitate, adevăratul "Marcel" care a conspirat pentru răsturnarea regimului şi instalarea unuia fidel Moscovei a fost Gheorghe "Gogu" Rădulescu, singurul membru al CPEx al CC al PCR scăpat de închisoare după 1989 şi ca urmare a unei cereri semnate de foarte mulţi intelectuali, de la Ana Blandiana la Nicolae Manolescu, cunoscut drept agent NKVD şi apoi KGB, păstrat în funcţii, dar monitorizat de Ceauşescu şi Unitatea specială a Securităţii UM 0110 "anti-KGB" (General de brigadă (r) Aurel Rogojan - "Cazul Gogu Rădulescu şi Loja de la Comana sub lupa Securităţii"; Jurnalul Naţional, 27.12.2010).

3. Singurul fapt real din poliloghia Vocii Rusiei este că George Soros, un cunoscut avocat din oficiu al cauzelor Ungariei, a apărut în România în acest moment (10-11.03.2014) şi s-a întreţinut, discret, cu premierul Victor Ponta (sau cel puţin cu el). Sub pretextul ridicării unui muzeu al ţiganilor/romilor în sectorul 6 al Capitalei.

Dar, aşa cum afirmă cu aplomb chiar realizatorii proiectului, acesta este ridicat exclusiv din fonduri private. Ca urmare, discuţia pe acest subiect ar fi fost caducă.

Curios este de ce a fost aproape ignorată de către presă prezenţa în România a unui multi-miliardar controversat al planetei, aflat, după cum se spune, atât în umbra lui Băsescu (majoritatea consilierilor preşedintelui din primul mandat erau bursieri sau angajaţi ai Fundaţiei Soros sau/şi ai Colegiului Noua Europa) dar şi a lui Ponta (vizita din SUA din martie 2012, cu două luni înainte de a deveni prim-ministru).

Vorbim de un personaj ai cărui angajaţi au fost chiar miniştri şi premieri ai României, ca Mihai Răzvan Ungureanu (fost membru al Consiliului Director al Fundaţiei Soros) sau sunt consilieri ai actualului prim ministru, ca Wesley Clark (membru al "board"-ului BNK Petroleum, unde acţionar este Soros).

Şi totuşi, un atare grangur mondial nu a primit nici măcar atenţia de care se bucură Dan Puric.

Într-adevăr, de dinainte de desemnarea sa ca prim-ministru şi până la trocul anti-naţional cu UDMR, putem observa o oarecare influenţă în viaţa lui Victor Ponta a întâlnirilor pe care le-a avut cu George Soros sau angajaţii săi, prilej cu care actualul premier, care se vede deja şi preşedinte al României (cu sau fără "Ţinutul secuiesc"?), a început să vorbească pe limba miliardarului originar din Ungaria.

O vom reflecta doar prin declaraţiile sale:

"În 1917, străbunicul meu, Ponta Gheorghe, a dezertat din armata austro-ungară, a trecut în România pentru a primi cetăţenia română şi simt o datorie faţă de el şi faţă de toţi ceilalţi să spun că Ardealul este România, că nici un român nu trebuie să plece din locul în care s-a născut pentru a se simţi în ţara lui şi că, într-adevăr, eu cred că ţinutul secuiesc nu e România, pentru că nu există ţinutul secuiesc" (fragment din cuvântul lui Victor Ponta la Adunarea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, Topliţa, 20 martie 2010; Sursa: "Ponta, biciul lui Dumnezeu", de Mihail Groza ; Informaţia Harghitei, 14.03.2014)

"Transilvania trebuie să aibă şi la nivel politic o reprezentare regională şi o reprezentare specială. (...) Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. (...) Sunt lucuri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti". (Declaraţii făcute la Cluj, pe 9 martie 2012, după vizita în SUA şi înainte de a deveni prim-ministru).

FILIERA RUSO-MAGHIARĂ, DE LA TĂRICEANU ŞI UNGUREANU, LA NĂSTASE ŞI PONTA ŞI ÎNAPOI

La aceste vorbe se adaugă, desigur, şi fapte: acceptarea tuturor cererilor UDMR, de la reprezentarea simbolică a "Ţinutului secuiesc", prin drapel propriu arborat pe instituţiile statului român, la segregarea etnică a UMF Târgu Mureş, deşi tocmai pentru promovarea acestui act discriminatoriu la adresa românilor şi revizionist din punct de vedere al adevarului istoric, a plătit cu capul predecesorul său, Mihai Răzvan Ungureanu, şi până la scoaterea din adormire a fostului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, cel care, împreună cu numitul Ungureanu, a încercat sa transfere, gratuit, întreaga avere a Fundaţiei Gojdu, estimată la mai multe miliarde de euro, statului ungar.

Vocea Rusiei, maestră în trimiterea cititorului la plimbare pe cărărui pierdute, produce în articolul la care facem referire un link către o fotografie, în care apare fostul (?) şef al rezidenţei maghiare Rudas Erno împreună cu conducerea UDMR, în anul 1995. Şi redă, pe scurt, informaţia ca acesta a fost asociat în afaceri cu Călin Popescu Tăriceanu. Scopul vi l-am edificat. Se numeşte, în limbaj de specialitate, "prăfuire". Prăfuirea subiectului altfel ultra-exploziv şi aflat, cândva, chiar în atenţia şefului statului, Traian Băsescu.

Fotografia este extrasă însă dintr-un serial publicat de portalul ZiaristiOnline.Ro, sub titlul "Secretele UM 0110. Toţi spionii unguri ai premierilor români" şi prezintă o serie de informaţii complexe, care fac trimitere către Alin Teodorescu şi Adrian Năstase respectiv Rudas Erno şi Călin Popescu Tăriceanu. Ancheta conţine date şi fapte concrete, bazate în principal pe informaţiile oferite ziaristului Dan Badea şi publicului larg de generalul SRI (r) Aurel Rogojan, cât şi pe mărturiile oferite personal subsemnatului de regretatul general Victor Neculicioiu, fostul şef al UM 0110 - supranumită "anti-KGB", o unitate specială unică în tot spaţiul comunist, de urmărire a agenţilor puterii sovietice - şi de colonelul (r) Ioan Rusan, fost şef al compartimentului "anti-STASI" al acestei unităţi, ulterior şef secţie SRI Sibiu şi sef al Diviziunii Filaj a SRI.

Astfel, colonelul (r) Ioan Rusan, afirma într-un interviu acordat subsemnatului în 2009, că sociologul Alin Teodorescu, fost informator al Securităţii, primul preşedinte al Fundaţiei Soros România şi, în acelaşi timp, al Grupului pentru Dialog Social, patron al IMAS, fost consilier personal al lui Adrian Nastase şi Ion Iliescu, fost deputat PSD, strateg al campaniei electorale PSD şi, cel mai grav, şef al Cancelariei primului ministru al României Adrian Nastase, cu rang de ministru, a fost recrutat de spionajul Ungariei în 1988 şi şi-a continuat activitatea pe această linie.

Recrutorii săi: "Un cadru de informaţii al serviciului comunist maghiar, Hunio Gabor, prin concursul şi cu participarea agentului Horvath Andor (ulterior membru al Consiliului Director al Fundaţiei Soros, profesor la UBB Cluj)".

Sub supervizarea lui... Rudas Erno.

Care, conform lucrării lui Traian Valentin Poncea şi Aurel Rogojan, ofiţeri SRI de rang înalt, acum în rezervă, "Spionajul maghiar în România" (Elion, 2007, Bucureşti), era la data respectivă "conducătorul rezidenţei de informaţii din România".

Victor Neculicioiu, în revista "Vitralii" a veteranilor SRI, aminteşte că "Rudas Erno, cadru de spionaj în Consulat (la Cluj, n.n.), a fost, la un moment dat, compromis, datele în cauză fiind aduse combinativ la cunoştinţa Centralei din Budapesta, care l-a retras de la post (1985)".

Erno se afla în atenţia UM 0110 încă din 1982, pe când îi alimenta cu materiale revizioniste pe Laszlo Tokes şi Szocs Geza.

"Odată cu aceste materiale au venit şi diferite sume de bani, din care autorităţile au reuşit să depisteze 2.727 de forinţi şi diferite documente cu vize în alb, necompletate", se arăta într-o publicaţie a maghiarilor din exil, Caiete Maghiare (1983).

Szocs Geza a ajuns în 1989 şef al biroului Europei Libere la Budapesta, după 1990 devenind secretar general al UDMR, iar între anii 2010 - 2012 fiind instalat ca secretar de stat responsabil de maghiarii de pretutindeni, la Budapesta, fireşte, pentru ca de atunci să fie pentru Viktor Orban ceea ce este Gyorgy Frunda pentru Victor Ponta: consilier personal al primului ministru.

Ulterior retragerii din 1985, Rudas Erno este retrimis pe teren, la Ambasada Budapestei de la Bucureşti, în calitate de ministru consilier pe probleme economice şi comerciale, poziţie oficială din care este declarat "persona non grata", în 1988, nu înainte, însă, de a-l avea în studiu şi pe un alt disident interesant, asemenea lui Alin Teodorescu, ajuns astăzi preşedinte director general al TVR: Stelian Tănase.

Expulzat în 1988 "ca sancţiune pentru nedelimitarea activităţii diplomatice oficiale de acţiunile ostile României, implicate de calitatea sa de ofiţer al Securităţii Republicii Populare Ungaria", pentru ca să apară apoi în postură de "revoluţionar" în decembrie 1989, la TVR"L" împreună cu Domokos Geza, pe 15 octombrie 1990, Ion Iliescu îi primeşte lui Rudas Erno scrisorile de acreditare, de data aceasta, direct în calitatea de ambasador al Ungariei.

Generalul Aurel Rogojan citează în cartea sa "Fereastra Serviciilor Secrete" (Editura Compania, 2011), o mărturie a comandantului UM 0110, potrivit căreia "Sociologul", numele de cod al lui Alin Teodorescu, a fost instalat la Palatul Victoria, după o vizită a lui Adrian Năstase la Budapesta, din 2002. Consecinţele numirii şi păstrării lui Alin Teodorescu la vârful Guvernului Năstase s-au văzut imediat şi în numărul favoritismelor acordate ONG-urilor gen Fundaţia Soros, GDS (care a primit în 2004 statut de "utilitate publică) dar şi, mai ales, UDMR.

Generalul Victor Neculicioiu, cel care a instrumentat cazul în calitatea sa de şef al UM 0110, a solicitat şi a primit o întrevedere oficială, la Palatul Victoria, cu premierul Adrian Năstase, pentru a-i prezenta dovezile, după cum mi-a confirmat personal.

Contactat de mine la vremea respectivă, fostul premier Adrian Năstase s-a arătat foarte vexat de faptul că sunt cunoscute aceste amănunte, iar Alin Teodorescu, sigur pe situaţie, a tratat subiectul la modul băşcălios.

Urmarea a fost că interviul, care oferă o sumedenie de amănunte şi despre alţi agenţi maghiari şi ruşi, inclusiv Laszlo Tokes şi Mihnea Berindei, promotorul "Declaraţiei de la Budapesta" din iunie 1989, a fost blocat de la publicare într-un cotidian central, la acea vreme, şi nu a apărut, până acum, decât în varianta online.

În 2004, următorul prim-ministru la rând, după căderea lui Năstase, este Călin Popescu Tăriceanu, care este şi mai bine prins în laţurile reţelei maghiare decât predecesorul său.

Cu acesta, Rudas Erno se află "şi" în relaţii de afaceri, încă din 2003, parcă prevăzând traseul său ulterior.

Ziaristul de investigaţii Dan Badea arăta, într-o publicaţie dispărută, că firma în care Tăriceanu a fost asociat cu Erno a fost înregistrată la Registrul Comerţului din România , în septembrie 2003: "H-D Clasic Motorcycles" SRL, cu obiectul de activitate "comerţ cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor".

Firma a devenit importatorul oficial al motocicletelor Harley Davidson în România.

Acţionarii societăţii erau cetăţeanul ungar Rudas Erno (50% din capitalul social) şi Automotive Trading Services SRL - ATS (50%), firmă care îi aparţinea lui Călin Popescu Tăriceanu (85%) şi care este importatorul oficial în România al autoturismelor Citroen. Ambele firme, H-D Clasic Motorcycles şi ATS, erau administrate de aceeaşi persoană: Bogdan Valeriu Bucurescu.

După ce scandalul a apărut în public, prin intermediul emisiunii lui Radu Moraru "Naşul", pe atunci la B1, când preşedintele Traian Băsescu deja se dezisese de premierul său, Călin Popescu Tăriceanu, acesta din urmă a făcut tot posibilul pentru a-şi sterge urmele, solicitându-i şi lui Rudas Erno să iasă din afacere. Erno se mai afla implicat în alte trei firme de pe piaţa din România: "Outdoor Media" SRL (1988), "Outdoor Media Pro" SRL, "Management Solutions Agency" (MSA) SA.

UNDE A UITAT BĂSESCU DOSARUL LUI TĂRICEANU ÎNTOCMIT DE SRI?

Bunicul său, Laszlo Rudas, mai scria Dan Badea, a fost membru de frunte al Cominternului, încă din anii '20, când s-a refugiat la Moscova.

În 1941, el a fost acuzat de spionaj în favoarea Ungariei, iar după ce a revenit la Budapesta, a fost numit preşedintele Tribunalului Poporului.

Din punct de vedere al originii socio-politice, spionul Rudas Ernö, partenerul de afaceri al premierului Tăriceanu, este ceea ce sunt Volodea Tismăneanu, Petre Roman, Bogdan Olteanu, Horia Radu Patapievici, Bujor Sion şi alţi fii sau nepoţi de comunişti pur-sânge, conchidea jurnalistul Dan Badea investigaţia sa din 2007.

Agentura maghiară a fost şi a rămas subordonată serviciilor de informaţii ruseşti, şefii serviciilor ungare fiind, până foarte de curând, şcoliţi la Moscova, au subliniat la unison toţi specialiştii serviciilor româneşti citaţi mai sus.

Astăzi, Călin Popescu Tăriceanu este al doilea om în stat, ca şef al Senatului României.

Şi-a curăţat, oare, atât de bine, trecutul?

Pentru că preşedintele României, Traian Băsescu, declara în 2007 la postul de televiziune B1TV, în emisiunea Naşul, amintită cu privire la informările serviciilor speciale româneşti: "(...) informaţiile pe care le-am primit eu despre domnul Erno le-a primit şi domnul premier, Călin Popescu Tăriceanu. Dacă a dorit să se asocieze şi în afaceri, asta a fost opţiunea dânsului".

Răspunsul preşedintelui României a clarificat interesul jurnalistic al moderatorului emisiunii Naşul, dar a deschis o nouă problemă, afirmă generalul Aurel Rogojan.

Domnul Traian Băsescu a spus că fostul premier "a dorit să se asocieze şi în afaceri" (s.n.) cu spionul ungur.

Întrebarea firească deschisă de preşedinte este: "În ce altceva era deja asociat fostul premier cu generalul serviciilor speciale ungare, Rudas Erno?".

Şi, dacă a fost asociat şi în altceva, ce-l face astăzi pe primul om în stat să-şi uite avertismentele din trecut, ţinând cont că trecutul nu se prescrie iar Articolul 155 din Cod Penal sună aşa: "Fapta cetăţeanului român sau a persoanei fără cetăţenie, domiciliată pe teritoriul statului român, de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străină, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfăşurarea unei activităţi duşmănoase împotriva siguranţei statului, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi".

Iar Victor Ponta se află într-o Coaliţie al cărei partener cere direct autonomia unui teritoriu al Românie.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Foarte sanatos de amintit aceste lucruri din cand in cand !! Ca sa nu ne mai miram de ce sunt sabototate sistematic companiile de stat din Romania, ca tot citim un ziar cu profil economic. Accesul la finantare pare sa fie conditionat de anumite comportamente tolerante ale autoritatilor romane de la revolutie incoace. In ungaria, orban si-a permis anumite corecturi economice in favoarea populatiei si in defavoarea capitalurilor, fara a fi prea dur sanctionat de piata, aportul excedentului comerial unguresc in aceasta ecuatie fiind depasit de altceva. Ca o completare, de vreo 2 saptamani Ponta s-a hotarat brusc sa puna ciotul de autostrada Campia Turzii - Targu Mures ca prioritate, chiar daca altele ar fi mai necesare...

    1. Felicitari ziarului Bursa pentru asemenea articole; se confirma ceea ce banuieste tot romanul, guvernantii Romaniei, politicienii ei sunt nu numai corupti, ci, cel mai grav, sunt tradatori ai neamului romanesc; ar trebui spanzurati in piete publice cu ascendenti si descendenti, sa piara ca iarba rea de pe pamantul romanesc.

      grija cu detaliile, ce ne-am fi facut fara presedintele Basescu/ ce ne-om face dupa ce pleaca, pe ce maini ramane Romania?. 

    Un cuplu "credibil"!

    De fapt va deranjeaza o eventuala autonomie, care ar putea avea efect devastator pentru cei de la puterea centralizata conservata inctacta din comunism. 

    Centralismul este cea mai puternica legatura cu bolsevism.

    Centralismul a facut posibila prduirea din ultimii 24 de ani, atat de cei din vest cat si de firmele din est ultimele in domenil metalurgiei. Firmele din est au exportat fierul vechi din Romania.  

    1. De fapt, "centralizat" este atributul unui stat suveran.

      De fapt, ce vrei?! 

      Mai distructiv decat centralismul si bolsevismul de care vorbesti este gandirea ta stupida privind autonomia. Ne intoarcem la tinuturile feudale si feude ?! In plus, nu vad legatura dintre autonomie si hotie astfel incat prima sa o poata stopa pe a doua?In plus, printre cei mai mari praduitori actuali sunt UDMR-istii in frunte cu verestoy atilla (nume vechi, European get beget!). Ce legatura directa este intre ele? Ce cetatenie ai (sigur nu esti roman)? Ungurii de la noi au mai multa autonomie decat orice alta minoritate din Europa si inca nu sunt multumiti. Ar trebui sa le acordam aceleasi drepturi pe care le au romanii din Ungaria.

    Cum ajung niste oameni straini in propria lor tara... 

    Părintele protopop Florin Tohănean: 

    "Aici, dacă nu ştii ungureşte, ori înveţi, ori pleci!" 

    “Şi să fie foarte clar: dacă în 1918 aveam conducătorii de azi, la această oră vorbeam toţi ungureşte. Marea Unire n-ar mai fi existat!” 

    Acasă » Interviu 

    S-a ajuns ca, în inima ţării, limba română să se mai vorbească doar în biserică? 

    Vor să părăsim zona. Sunt parohii în protopopiatul nostru, sate în care găsim câte două biserici româneşti. Şi mai sunt câte 10-15 suflete care se declară că sunt români. Ceilalţi sunt români de sânge, botezaţi ortodocşi, dar care zic ”dom'le, suntem unguri!”. Ce să mai zici? 

    Dar să vedeţi în partea Baraoltului, încolo, Aita Mare, Aita Medie. Am slujit acolo în biserică împreună cu preotul şi cu episcopul, şi când am mers la masa de după slujbă, am rămas trăsnit: românii de la masă vorbeau ungureşte între ei. Şi i-am întrebat: „Băi, fraţilor, voi ce sunteţi? Români! Păi de ce vorbiţi ungureşte? Păi în casă vorbim ungureşte, numai la biserică vorbim româneşte”. Mi-am făcut cruce, da! 

    S-a cam retrocedat tot în Harghita şi Covasna, mai puţin pământurile Bisericii Ortodoxe Române... 

    E o problemă încă nerezolvată. S-a încălcat legea agrară, ei au retrocedat toate suprafeţele expropriate de România înainte de 1945. Dacă cineva ar fi curios să studieze un pic legea actuală, aşa cum e ea, cu imperfecţiunile ei, va vedea că „nu face obiectul retrocedării nicio palmă de pământ care a fost expropriată înainte de 1945” , or, ei şi-au refăcut tot ce au avut înainte de acel an, deşi se plătiseră atunci şi despăgubiri. Ni se spune că nu mai există teren de retrocedat, în condiţiile în care Biserica noastră - în Covasna vorbesc, aici unde sunt în cunoştinţă de cauză - mai are peste 700 de hectare de teren arabil neretrocedat şi peste 300 de hectare de pădure. 

    La nivel judeţean se încearcă „ştergerea urmelor”? 

    Eu m-am preoţit mai târziu oleacă, aşa pe la 38 de ani, fiind iniţial inginer agronom. Episcopul m-a împuternicit să mă ocup de problema asta a pământurilor. Am găsit hărţi, schiţe cadastrale de la reforma agrară, procese-verbale de împroprietărire. I-am luat un pic pe nepregătite, iar când s-au „trezit” le-au făcut dispărute. Nu se mai găsesc acum, dar mi-am făcut copii, cât am putut să fac... Nu sunt chiar aşa de nevinovaţi, acţionează în perfectă cunoştinţă de cauză. 

    Care este reacţia guvernului? 

    Să ştiţi că autoritatea statului în zonă e aproape de cota zero. Chiar şi acolo unde mai sunt români, statul nu şi-a manifestat în niciun moment interesul - culmea - să-şi apere proprietăţile lui! Practic ştiţi ce se întâmplă? Terenurile care au fost ale Bisericii Ortodoxe n-au fost în proprietate nudă, au fost majoritatea date sub titlu de folosinţă. A rămas statul proprietar, Biserica având drept de folosinţă. Eh, acum când s-a retrocedat, practic s-a retrocedat proprietatea statului. Am fost pe la Procuratură, pe la Preşedinţie, pe la ministere, pe unde am crezut eu de cuviinţă să-i înştiinţez. Nici măcar nu s-au obosit să-mi răspundă, darămite să mai ia şi măsuri! Nu i-a interesat şi nu-i interesează nici acuma. 

    S-au succedat destule guverne, de diverse „coloraturi”, şi mai toate au jucat ceardaşul cu UDMR. Care să fie motivul? 

    Până anul acesta - şi vorbesc în nume personal, îmi exprim convingerile mele - s-au supus toţi unui şantaj ordinar, scuzaţi-mi expresia. Aveau nevoie de udemerişti pentru a se menţine la putere cu orice preţ. N-au ţinut seama de mamă, de tată... doar puterea! Pur şi simplu nu le-a păsat. Dar nici măcar acum, existând această „circumstanţă atenuantă”, nu se întâmplă nimic. Ăştia (USL care au vrut sa bata palma in miez de noapte sa "coabiteze" cu UDMR)nu mai au nevoie de unguri la putere şi nu-i înţeleg de ce nu fac nimic. Am crezut că se va „mişca” câte ceva, dar nimic, nimic, nimic, sub nicio formă. De-aia sunt aşa obraznici, pentru că se cred intangibili. Şi ştiţi de ce se cred intangibili? Pentru că ei nu recunosc legile statului românesc, legi care oricum nu se aplică. Asta-i concluzia mea. Nici nu le pasă, domnule! 

    Ce-nseamnă, părinte, să-ţi duci crucea de român în teritoriul pe care-l denumim generic HarCov? 

    Vedeţi, toată lumea se foloseşte de sintagma asta, ”românii minoritari”. Noi nu ne considerăm şi nu ne simţim minoritari pentru un simplu motiv: în ţara ta nu poţi să fii minoritar! Suntem inferiori numeric, suntem mai puţini - suntem cam 24 la sută -, dar suntem la noi în ţară . Şi-aici e durerea mare, pentru că noi cu ungurii am trăit - aici trăind şi moşii noştri şi strămoşii şi vom mai trăi şi noi şi cei de după noi -, dar cei puşi de Dumnezeu să ne conducă nu fac acest lucru. Noi nu contăm pentru ei, contează doar interesele politice şi materiale. Ăştia cu bani mulţi nu se mai uită care e ungur şi care e român... N-au ruşine faţă de oameni şi nici în faţa lui Dumnezeu. Ne-au părăsit! Ba mai mult, atunci când le convine şi le-apare câte-o situaţie favorabilă, îşi mai aduc aminte, aşa în treacăt... 

    Era o vreme când pe tricolor, pe stema regală, scria „Nimic fără Dumnezeu”... Când vom mai vedea aşa ceva? 

    Probabil când se va pune din nou coroana regală pe steag, atunci ne vom întoarce din nou cu faţa spre Dumnezeu. Noi ştim să ne trăim viaţa aicea cu ungurii, dar acum avem nevoie de ajutor. Ce să vă mai zic, iată şi un domn ministru de-aici din zonă, domnul Duşa - Dumnezeu să-i dea sănătate -, pe care-l cunosc dinainte de a fi ministru, chiar avansa ideea, ca şi când ar fi descoperit apa caldă: „Domnilor, românii şi ungurii de condiţie socială normală se înţeleg domnule, e o armonie”. Da’ cum să nu, leul şi mielul trăiesc împreună! Nu-s de acord cu opinia asta, care este valabilă doar pentru generaţiile mai vârstnice. Generaţiile de după 1990 nu mai sunt aşa. De ce? Pentru că ei au avut abilitatea să-şi urmărească consecvent strategia pe care şi-au pus-o la punct. Îi stimez din punctul ăsta de vedere, să ştiţi. Le zic „bravo!”. Şi-aţi văzut cum s-a purtat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Tamaş Şandor, cu ce aroganţă... 

    Mi-ar fi ruşine să mă numesc guvernant sau un om politic al zilelor noastre dacă aş realiza ce se întâmplă. După 1990 s-a realizat şi s-a reuşit o segregare. Şcoala e separată. Ruşine, în secolul 21 să vorbeşti de şcoala românească şi şcoala ungurească. Cultura... Avem teatru românesc şi unguresc, conservator separat, muzeu secuiesc şi românesc, auziţi...! Prima lor grijă în ' 90 a fost să arunce exponatele româneşti din muzeul judeţean şi să-l transforme în muzeu secuiesc. Ei n-au făcut întâmplător chestia asta. Tinerii care sunt acum la vârsta de douăzeci de ani au trăit în climatul ăsta al intoleranţei, educaţi în sensul ăsta, după manuale editate în Ungaria, care prezintă, culmea, istoria şi geografia României. Cum sunt posibile toate aceste lucruri? Prin complicitatea şi îngăduinţa guvernanţilor... Până la urmă, fără a spune vorbe mari, eu consider că este un act de trădare naţională! E un cuvânt greu, dar trebuie să-l spun. 

    Spuneaţi nu demult că în acest ritm vom ajunge precum în vremea ocupaţiei horthyste din ’40... 

    Am spus lucrul ăsta. Deja suntem în situaţia de a ne declara 1940. Mi-a spus cineva că vorbesc prostii, că exagerez. Nu vorbesc prostii! Îl înţeleg pe domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita când a zis „va fi ca în Irlanda!”, el asta urmăreşte. Dacă statul şi-ar exercita autoritatea aşa cum trebuie - nu să facă exces de zel -, s-ar rezolva multe lucruri. Vă dau un exemplu: am primit o clădire - Banca Naţională a avut o clădire în mijlocul municipiului Sfântu Gheorghe -, o clădire faină, ce să vă spun. În 2004, guvernul României, când s-a schimbat atunci, pe ultima sută de metri, a dat această clădire în folosinţă Bisericii, la cererea noastră, prin hotărâre de guvern. A ieşit un scandal mare, care continuă şi astăzi. Cum de a făcut guvernul chestia asta, să dea clădirea în folosinţa Bisericii Ortodoxe... Au făcut ce au făcut, a venit domnul Tăriceanu, pe vremea aceea era prim-ministru Marko Bela - Lenin al lor -, care avea vreo patru miniştri în guvern şi care a zis că „sub nici o forme nu se pote da această clodire... indiferent de consecinţe, românilor; trebuie neaporat să fie a comunităţii locale”. De parcă noi, românii, biserica, am fi din Patagonia . 

    Biserica noastră vă sprijină? 

    Ne sprijină, dar ce poate să facă? Aici este vorba de o chestiune ce ţine de legalitate. Biserica este o putere în stat, dar să ştiţi că părintele arhiepiscop Ioan, aşa ne-a educat pe noi, aici în zonă: totul să fie în spiritul dreptăţii şi legalităţii. Biserica nu poate, prin natura ei, să folosească măsuri represive şi agresive. 

    Sunteţi cel mai fin observator al zonei, pentru că toată lumea vine la dumneavoastră. Care ar fi calea de ieşire, paşii ce trebuie urmaţi pentru a reveni la normalitate? 

    Un singur pas ar trebui făcut: statul să revină în îndatoririle şi drepturile lui. Să-şi restaureze autoritatea asupra acestei zone. Este act de voinţă ăsta, şi de responsabilitate naţională. Dacă nu realizează guvernanţii că ei sunt cei care trebuie să-şi restabilească autoritatea asupra zonei, indiferent ce am face noi, nu vom avea nici un rezultat pozitiv. Ei nu respectă legea, justiţia. L-a întrebat domnul Cornel Nistorescu la un moment dat pe domnul Tamaş Şandor: „Domnule Tamaş, dumneavoastră respectaţi o sentinţă definitivă şi irevocabilă?”, la care domnul Tamaş a răspuns: „Da, eu respect legea”. Or, eu am acum cazul acesta concret în care el dispreţuieşte şi nu se conformează unei sentinţe definitive, irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Iar partea tragică este că acest lucru se întâmplă cu complicitatea RA-APPS-ului, o instituţie de stat, subordonată Guvernului României. Nu respectă legile ţării pentru că nu le cunosc. Trebuie puşi la punct. Cum ? Cu legea. L-au schimbat pe Codrin Munteanu (n.r. - fostul prefect de Covasna). Au dat mâna cu ei şi le-a satisfăcut cererile, că asta urlau toţi: „Munteanu afară!”. Le-a făcut pe plac. Revenind la domnul Duşa , dânsul zicea că există o înţelegere inter-etnică. Nu există, e un slogan fals ăsta. Există numai între oamenii bătrâni, că aşa au fost educaţi. Tinerii sunt educaţi în spirit revanşard, intoleranţă şi dispreţ faţă de tot ce este românesc. Între tineri nu există această convieţuire, ei resping tot ce este românesc. 

    Tare mi-e teamă că istoria tinde să se repete. Probabil că regionalizarea va rezolva problema din punct de vedere economic. Banul nu va mai fi în mâna Consiliului Judeţean , va fi în altă parte, într-o regiune care la rândul ei va încerca să se autodetermine teritorial şi politic. Nu se vor schimba treburile prea mult, vă spun eu. Dimpotrivă, mi-e teamă să nu fie mai grave, pentru că atunci ei stau şi mai ascunşi şi îşi fac lucrarea şi mai obscur, mai liniştiţi. Adică cum? Statul român finanţează activităţile societăţilor lor fasciste? Statul român le finanţează tabere şi şcoli de vară în care se ştie ce se întâmplă? 

    Considerând că de mâine îmi iau catrafusele şi doresc mă mut undeva în Covasna, să îmi iau o casă, am variante să rezist acolo ca român? 

    Nu, dacă nu aveţi ceva, puţin acolo, aşa cum avem noi, deşi nici eu nu sunt de-al locului. Auzi, să spună că eu sunt venetic. Păi venetic e el, eu sunt în ţara mea, cum să fiu venetic? Dacă veniţi în locuri cum e partea noastră a Întorsurii, unde suntem majoritar români, atunci da, că sunteţi încă român. Dar dincolo, unde aveţi nevoie de o autorizaţie, aveţi nevoie să vă cumpăraţi pământul. Ştiţi că există, neoficial, interdicţie de a se vinde pământ românilor? Deci unguri care vor să îşi vândă pământul în condiţii normale românilor sunt pur şi simplu proscrişi, daţi deoparte, stigmatizaţi. Ăsta este adevărul. Greu poate un român să îşi cumpere pământ în zonă. au apucat să îşi cumpere, că eu ştiu în zona asta apropiată de Braşov că şi-au mai cumpărat după ’90. Acum să meargă cineva să cumpere să vadă dacă mai poate! Nu mai vinde nimeni, că şi ungurilor le e frică, pentru că sunt scoşi afară din comunitate. Sunt consideraţi trădători. Nu prea mai ai unde să te angajezi, şi aici îţi spune clar, în faţă: ştii ungureşte, bine, nu ştii ungureşte, să fii sănătos, ori înveţi, ori pleci! 

    Şi să fie foarte clar: dacă în 1918 aveam conducătorii de azi, la această oră vorbeam toţi ungureşte. Marea Unire n-ar mai fi existat! 

    Marcel Bărbătei 

    Publicat Vineri, 01 februarie 2013 

    Cumplit! 

    Poat e afla si alesii??? 

    Oribil articol. Probabil mai prost ca cel din Vocea Rusiei. Acum Bursa este Romania Mare.

    1. Articol splendid.

      Cristi, esti penibil!!!

    ... sa inteleg ca, de fapt, mai pe fata, mai pe dos, George Soros serveste intereselor Rusiei?! iar Vocea Rusiei (VR), ascunzand acest aspect, manipuleaza, murdarind adevarul?! ... o ipoteza greu de acceptat, dar care, totusi nu ar trebui exclusa, avand in vedere ca Soros a “trantit” la un moment dat lira sterlina iar recent a pariat impotriva dolarului ... in acest context, se nasc anumite intrebari: a devenit Rusia o societate mai deschisa decat America?! de ce atunci, politicienii romani (inspirati de George Soros) isi pun Rusia in cap?! oare pariaza George Soros impotriva Romaniei?! este VR o acoperire pentru George Soros sau o acoperire pentru acoperirea acestuia?! oare, George Soros este primit cu aceiasi deschidere la Budapesta, precum este primit la Bucuresti?! ...

    1. Observatii la obiect. Amintiti-va ca Soros a fost un marunt colaborator al nazistilor. Dupa cum se stie, acest tip de humanoizi sunt preluati imediat de serviciile regimului succesor. Cazul Soros (la fel, de altfel, ca si cazul Patapievici Sr), transformat din slujbaj al nazistilor in comunist infocat). De atunci si pana azi, Soros, respectiv Reteaua deschisa, a reusit multe impotriva occidentului si a natiunilor care s-au aflat in coliziune cu Rusia. Dar nu fara sprijinul Retelei inchise: KGB.

    O mare parte din politicieni,mai ales parlamentari etc.,sunt distrugatorii Romaniei.

    1. Suntem si noi vinovati intr-o oarecare masura. Daca votam masiv la ultimele alegeri UDMR-ul nu mai atingea pragul pentru intrarea in parlament, dar ne-a fost lene (sau lehamite care tot impotriva noastra se intoarce - prin absenta ne-am razbunat pe noi, nu pe politicieni; ei o duc bine oricum).

      Mamaliga romaneasca ...... 

      Parca se vorbea ca ceausescu si comunistii au distrus Romania.Care e adevarul??

    Documentar trist la adrs:

    ://roncea.ro/2010/10/28 /un-documentar-cutremurator-a- fost-odata-in-transilvania-mar turii-si-filmari-despre-atroci tatile-maghiare-la-ocuparea-ar dealului-video/ 

    1. ://vimeo.com/16275866

    Suntem inaintea alegerilor.Se vede.Frumoasa lovitura dl.presedinte!PNL-ul a iesit la timp.Oare informat?

    1. eu zic ca vocea rusiei are dreptate si noi suntem primii care trebuie sa-i credem, n-ar cum sa fie dezinformare, au si dovezi palpabile pt. ce sustin, oricum putin e fiul diavolului asta e clar, am si dovezi, e pre umflat la fata in timpul discursurilor publice, trebuie sa ne exorcizam repede!!

      de ce se scot aceste articole,doar atunci cand trebuie ce incredere mai putem avea in ele basescu,marele patriot,a cui spion este

      Mai nimendrum, este "spionul" Romaniei, pentru Romania! ratacitule. 

    Ungurii vor autonomie sa stearga toate hotiile care le-au facut cu retrocedarea terenurilor.Presedintele cu Tariceanu prim ministru au facut legea retrocedarilor.Inseamna ca la fel de vinovati sunt ca nu au luat masuri sa nu se intimple asemenea abuzuri.Sa le fie rusine!

    MTI: Guvernul rus a aprobat alocarea creditului destinat extinderii Centralei nucleare de la Paks RADOR (13 martie) – Guvernul rus a aprobat alocarea creditului în valoare de 10 miliarde de euro destinat extinderii Centralei nucleare de la Paks – a comunicat, joi, agenţia rusă de ştiri Interfax. Dispoziţia, care a fost publicată joi pe un site oficial (al statului) pe teme juridice, a fost semnată luni de Dmitri Medvedev. În document, primul-ministru rus dă indicaţii Ministerului de Finanţe ca, împreună cu portofoliile de externe şi al dezvoltării economice, precum şi cu Rosatom şi cu Banca Vneşekonom, să continue tratativele cu Guvernul ungar în vederea pregătirii acordului referitor la extinderea Centralei nucleare de la Paks. Creditul, care, conform acordului ce urmează a fi semnat, se referă la maximum 10 miliarde de euro, poate fi folosit de Ungaria în perioada 2014-2025 la construirea blocurilor energetice 5 şi 6 ale Centralei nucleare de la Paks. (MTI – 13.03.2014) Economia ungară nu poate să fie competitivă fără Centrala nucleară de la Paks – a afirmat primul-ministru ungar Viktor Orbán, in ianuarie, anul acesta, în emisiunea “180 perc” (180 de minute) a postului Radio Kossuth, referindu-se la Acordul ruso-ungar cu privire la modernizarea Centralei nucleare de la Paks. Ungaria este interesată ca Paks să asigure şi pe termen lung cel puţin 40-45% din necesarul de energie electrică al Ungariei – a accentuat primul-ministru, adăugând că, fără funcţionarea Centralei nucleare de la Paks, reducerea cheltuielilor cu utilităţile nu ar avea o bază economică. Viktor Orbán a caracterizat relaţiile ruso-ungare actuale “ca fiind în regulă”. ( Agenţia ungară de presă MTI – 17.01.2014)

    AR TREBUI CA PONTA SA VERIFICE DACA CELE SCRISE SE ADEVERESC SI ATUNCI TARICEANU NU ARE CE SA CAUTE IN SENATUL ROMANIEI . INSEAMNA CA SUNTEM INCONJURATI DE ASTFEL DE OAMENI. NU SUNT PREA SIGURA NICI PE PONTA NU CRED CA NU I S-A IMPUS SA-L PUNA PE TARICEANU LA SENAT DACA INTRADEVAR SE DOVEDESTE A FI SPION

    Nenorocirea e ca sint multi care inca considera ca americanii l-au dat jos pe Ceausescu si au distrus tot ce a creat el problema e ca nimeni nu-mi poate explica cum se face ca toata industria grea este controlata de rusi...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb