Băsescu a convocat comisia specială de la Cotroceni pentru a analiza situaţia lui Adrian Năstase

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 13 septembrie 2007

Preşedintele Traian Băsescu a convocat pentru data de 17 septembrie, la ora 10.00, comisia specială instituită pentru analiza sesizărilor cu privire la săvârşirea unei infracţiuni în exerciţiul funcţiei de către membrii Guvernului, pentru a dis­cuta "cazul Adrian Năstase". Decizia de întrunire a comisiei a fost luată ca urmare a solicitării procurorului şef al DNA cu privire la începerea urmăririi penale faţă de fostul premier Adrian Năstase. Convocarea comisiei a fost făcută în baza legii 115/1999 privind răspunderea ministerială, lege care la art. 16 prevede că pe baza analizei sesizării, a probelor depuse în susţinerea acesteia, a declaraţiilor şi a probelor invocate de membrul Guvernului faţă de care se solicită urmărirea penală, comisia specială va prezenta preşedintelui României un raport cu propuneri privind urmărirea penală sau clasarea sesizării, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. De asemenea, conform aceluiaşi articol, alin. 6, preşedintele României va hotărî asupra raportului prezentat de comisia specială, urmând ca decizia să fie comunicată presei.

Ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale nr. 665 din 5 iulie 2007, procedura specială prevăzută pentru începerea urmăririi penale faţă de membri Guvernului în activitate se aplică şi foştilor membri ai Guvernului. Comisia specială de la Cotroceni este formată din consilierul prezidenţial pe probleme juridice Ştefan Deaconu, Marius Iosif, Laura Ştefan, Ştefan Iancu şi Gabriel Niţă. Este pentru a treia oară de la începutul mandatului lui Traian Băsescu, când această comisie se reuneşte pentru a analiza cazul unui demnitar, după ce a dat rapoarte pentru începerea urmăririi penale în cazurile Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, şi Zsolt Nagy, fost ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a sesizat, marţi, pe preşedintele Traian Băsescu pentru a cere urmărirea penală faţă de fostul prim-ministru Adrian Năstase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb