Băsescu cere, din nou, urgentarea "Nabucco"

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 octombrie 2008

Preşedintele Traian Băsescu consideră că derularea proiectului Nabucco trebuie urgentată, el subliniind faptul că trebuie făcute delimitări între decizia politică şi cea economică. Domnia sa a declarat: "Câtă vreme asigurarea accesului la resurse energetice nu presupune utilizarea mecanismelor economice, ci decizie politică, vor fi generate tensiuni suplimentare ce se vor repercuta asupra situaţiei generale de securitate. De aceea miza strategică a regiunii Mării Negre rămâne accesul la resursele de energie atât de necesare UE".

Potrivit NewsIn, preşedintele a precizat că România susţine dezvoltarea surselor de energie alternativă şi promovează diversificarea rutelor de transport energetic şi a făcut un nou apel pentru ca proiectul Nabucco să fie finalizat. "Reiterăm apelul adresat statelor membre pentru o abordare unitară a necesităţii accelerării proiectului Nabucco. Comisia Europeană, alături de statele membre ale UE parteneri ai Nabucco, trebuie să facă un efort suplimentar pentru a asigura depăşirea obstacolelor atât de natură politică, cât şi tehnică, inclusiv prin semnarea cât mai rapidă a acordului interguvernamental, asigurarea unor parteneriate reale contractuale cu furnizorii din Caucaz şi din Asia Centrală şi acordarea solicitărilor unora dintre partenerii proiectului Nabucco unei atenţii speciale".

Traian Băsescu a adăugat că Turcia, care a ridicat unele obiecţii, ar trebui să înţeleagă importanţa acestui proiect: "Vizez aici în primul rând exigenţele pe care le are Turcia faţă de cantităţile de gaz ce urmează a fi tranzitate prin conducta Nabucco. Crearea unei alternative, a unei pieţe a energiei este fundamentală pentru diminuarea dependenţei pieţei energetice a UE de un singur furnizor".

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, în această săptămână, cu omologul său sirian Bashar Al-Assad, despre proiectul Nabucco. "Se apropie de finalizare proiectul conductei panarabe care aduce gaze din Egipt, trecând prin Siria în Turcia şi unul dintre subiecte a fost în ce măsură există resurse de gaze care să poată aproviziona conducta Nabucco, România fiind una dintre ţările care susţine că sursele de apovizionare pentru Nabucco sunt zona Caspică, Azerbaidjan, Iran, Egipt", a spus Băsescu, marţi, la întoarcerea în ţară, după vizita oficială de două zile efectuată în Siria.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. REGIMUL BASESCU IN PERICOL CITITI "UN WATERGATE ROMANESC" in EPOCA,CLIPA,ALTER MEDIA.CURENTUL,GARDIANULSI PE ZECI DE BLOGURI.. O INCERCARE DISPERATA DE SALVARE A LUI PATAPIEVICI ( atac banditesc cu caracter politic la New York) stire preluata de agetiile de presa internationale pe 24 Octombrie 2008 Agence France Presse ,Reuters,Stampa BASESCU CA SI NIXON

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb