Băsescu, cu faţa la poporul care stă cu spatele

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 23 august 2012

Băsescu, cu faţa la poporul care stă cu spatele

Traian Băsescu tace, tace consistent, tace întunecat, parcă s-ar afla în adâncul de sub apele din beznă.

Dacă ar vorbi (şi este sigur că tăcerea lui are o eternitate vremelnică - doar că n-a vorbit până la momentul acesta, când îmi scriu articolul, dar va vorbi, poate imediat după ce voi semna), atunci singura lui vorbă logică şi luminoasă ar fi: "Demisionez".

Adică, un fel de "Să fie lumină!"

Deşi nu a fost învins în această bătălie a demiterii prin Referendum, Băsescu este, totuşi, un preşedinte care şi-a pierdut legitimitatea.

Ar fi estetic, să rostească "Demisionez!", "la cinci minute" după ce va fi îndeplinită birocraţia repunerii sale în funcţie, ca să se ţină de promisiunea făcută cu cinci ani în urmă, la precedentul Referendum de demitere.

Căci, până atunci, nu poate demisiona decât din funcţia de preşedinte suspendat.

Ar fi estetic.

Dacă nu este atras de estetică, atunci Băsescu ar putea face ges-tul patriotic, să-şi anunţe demisia pentru termenul care conduce la organizarea de alegeri preşedinţiale anticipate, simultan cu alegerile legislative.

N-ar mai fi aşa de frumos, dar ar fi util.

Coabitarea nu pare posibilă, acest "blitz krieg" eşuat nu va mai conta decât drept o bătălie pierdută, într-un război politic de anduranţă, cu două certitudini:

1. Băsescu nu are cum să-l câştige;

2. Cetăţenii nu au decât de pierdut.

Prin urmare, Băsescu nu mai poate să stea cu faţa la popor, pentru că poporul s-a întors cu fundul la el.

LIPSA DE LEGITIMITATE GENERALIZATĂ

Prin fluxul neîntrerupt de minciuni ale lui Ponta şi Antonescu, străluceşte o idee care este adevărată: Băsescu a fost ales preşedinte, cu trei ani în urmă, cu cinci milioane de voturi, iar acum, şapte milioane şi jumătate au votat contra lui.

Deci, este un preşedinte fără legitimitatea conferită de electorat.

Interesant este că Referendumul a consacrat nelegitimitatea lui Băses-cu, dar nu i-a legitimat nici pe Ponta, nici pe Antonescu.

În definitiv, electoratul a votat contra (ba chiar şi pentru) Băsescu, dar nu a avut ocazia să se exprime direct despre liderii USL.

--------------------

OBSERVAŢIE

Când a comunicat datele colectate de la primării (MAI) şi de la MAE, Victor Ponta nu oferit o singură "cifră' (cum spunea el, deşi cifra este doar de la 0, la 9, numerele fiind formate din mai multe cifre...), ci a trimis mai multe categorii de "cifre', lăsând - chipurile - la latitudinea CCR ce să facă.

De fapt, el a pus pe categorii acele "cifre' pentru a-i facilita Curţii scăderea din numărul de electori comunicat, prin vocea lui Ioan Rus înaintea referendumului (18,2 milioane), a diverselor categorii (în parte sau cumulat).

Aşadar, Ponta, probabil, s-ar fi aşteptat, de la CCR, să-i scadă pe cei aproximativ 30.000 de cetăţeni (care ar trebui radiaţi de pe lista de alegători - decedaţi, condamnaţi etc.), eventual şi pe cei peste 500.000 (cu buletine expirate) şi îndeosebi, pe cei peste două milioane de români din străinătate (o "cifră" evocată de Crin Antonescu la "scăzător").

Problemă de logică:

Ponta se aştepta ca CCR să facă o scădere simplă, adică 18,2 milioane, minus 2 milioane = 16,2 milioane.

Întrucât au fost validate circa 8,5 milioane voturi, rezultă o majoritate clară de 52,46%, deci referendumul trebuia declarat valid.

- Ponta , împreună cu majoritatea analiştilor şi comentatorilor, nu iau în calcul posibilitatea (absolut teoretică) ca aceste două milioane de cetăţeni să fi votat, totuşi, (însă CCR era obligată să ia în calcul această ipoteză, pentru simplul fapt că este scenariul extrem şi nu a dispus de date care să îl excludă), ceea ce ar fi obligat-o să scadă din numărul de 8,5 milioane de voturi exprimate, acelaşi număr, de două milioane.

Rezultă: 8,5 - 2,0=6,5 milioane de cetăţeni, care, raportat la noul total de 16,2 milioane de cetăţeni de pe listele electorale, reprezintă o participare la vot de 40,12 %.

Adică, nici în această ipoteză, cvorumul nu s-ar fi întrunit.

--------------------

În acest cuplu de mincinoşi non-stop, Antonescu pare cel mai caraghios, un produs politic "second hand", destinat permanent locului al doilea: a devenit senator, clasându-se pe locul al doilea în colegiu, atrăgând vreo 9 000 de voturi şi intrând efectiv în Parlament, după ce senatorul plasat în faţa lui a fost numit demnitar; a devenit preşedintele Senatului ("al doilea om în stat"), reprezentând a doua înlocuire a preşedintelui iniţial (Mircea Geoană, înlocuit de Vasile Blaga); când a ajuns, în sfârşit, "numărul 1", a fost un preşedinte de mâna a doua, nu doar pentru că era interimar, ci pentru că atâta poate.

Nici chiar saluturile lui în stil nazist, cu mâna întinsă, nu sunt nici ele autentice - omul o face din teribilism întârziat, într-o minte superficială, nu are convingeri naziste (de altfel, nu pare să aibă vreo convingere care să-l ţină, neîntrerupt, 24 de ore).

Ponta şi Antonescu şi-au făcut declaraţiile politice de după anunţul invalidării Referendumului, după o întâlnire între ei, la Palatul Victoria: se pare că Antonescu a vrut să-l convingă pe Ponta să iasă de la guvernare.

N-a ţinut.

Ponta avea ce pierde, Antonescu, nu.

Acum, când Antonescu îndeamnă la proteste civice, Ponta trebuie să asigure ordinea publică.

Ponta nu are cum "să-i apere pe cei 7,5 milioane de cetăţeni, împotriva lui Băsescu" - pe el nu l-a votat nimeni drept premier.

Ce pot ei doi, cu succes, este să mai tragă un loz - încă o suspendare - poate iese câştigător.

Asta, dacă-i mai lasă colegii de partid...

JUSTIŢIA

Încleştarea din jurul Monei Pivniceru confirmă declaraţia lui Traian Băsescu de la momentul suspendării sale, cum că miza acestui război politic nu este mandatul său de preşedinte, ci controlul asupra Justiţiei.

Întradevăr, cum-necum, el şi-a obţinut dreptul să-şi continue mandatul.

În schimb, lupta se duce, acum, pe Justiţie.

Miza numirii Monei Pivniceru drept ministru al Justiţiei o constituie şefia DNA şi şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel că nu cred că Parlamentul se va reuni să ia act de întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni, înainte ca CSM să întrunească cvorumul ca să ia act de demisia lui Pivniceru şi înainte să o valideze drept ministru Crin Antonescu, care încă mai este interimar.

Aşa cum ne spune Ponta, cei doi şefi - Daniel Morar şi Laura Codruţa Kovesi - nu vor fi demişi; în schimb, înlocuirea lor va surveni natural, în urma constatării vacanţării funcţiilor lor (la Kovesi, la 1 octombrie şi la Morar, oricând, el având deja o prelungire semnată de Kovesi).

Vacante fiind funcţiile, ministrul Justiţiei - care trebuie musai să fie de la USL - va face noi propuneri.

Iar Băsescu va trebui să semneze, vorba lui Antonescu, "ca notarul, Masculul Alpha va pleca cu coada între picioare".

Marea surpriză pentru toată lumea, este că Justiţia pare realmente reformată şi consolidată instituţional, în mare măsură învăţându-se cu independenţa şi formând un nucleu consistent de oameni serioşi.

S-ar prea putea ca Justiţia să nu mai danseze pe muzica puterii politice.

Ar fi un bun motiv să dăm un anunţ de mică publicitate, formulat astfel: "Popor dezamăgit, caută clasă politică normală".

Sau complementară: "Clasă politică românească caută alt popor pe care să-l dezamăgească".

Hm...Justiţia...să vedem...

Opinia Cititorului ( 47 )

  1. ca Basescu sa demisioneze. mai intai, pentru ca alternativa, sa zicem crin antonescu, ar fi doar un presedinte de mana a doua si Romania (sa nu confundam Romania cu populatia ei parazitara, totusi, si nici macar cu populatia ei in ansamblu) nu isi permite asa ceva. are, oricum, destul de recuperat ca sa isi mai permita sa mai stea si pe tusa. mai apoi, ca Basescu este artizanul si o importanta reduta de aparare a ceea ce evidentiati in ultimul paragraf: reformarea si profesionalizarea justitiei. in fine, un alt motiv, este ca Basescu este frecventabil (chiar cu placere) de cancelariile europene. cati lideri europeni s-au grabit sa il invite pe ponta si pe antonescu? sa le faca vizite? mai ales dupa declansarea loviturii de stat. ponta si antonescu la conducere ar insemna ca acestia sa orienteze Romania spre Rusia si nu numai de placere: ci pentru ca doar acolo ar mai gasi ceva lustru sa isi dea pe ei. dar lustrul acela va costa scump de tot, rusii nu dau nimic gratis (poate numai gloante).

    1. pentru care spun ca Romania nu trebuie confundata cu populatia ei este acela ca populatia este trecatoare, este azi, dar Romania inseamna mai mult de atat, inseamna viitoarele generatii. care fac parte dintr-o alta populatie. interesele (sau, daca vreti, ineptia interesanta a) populatiei de azi pot insemna, de pilda, vanzarea la hectar a Romaniei contra votca. dar interesele generatiilor viitoare NU inseamna asta.

      Make ne invita sa nu mai gandim in alternativa Basescu-Antonescu, ca sa nu-i trecem cu vederea comportamentul anormal, unuia, prin aberatiile de comportament ale celuilalt.

      Are dreptate:normalizarea situatiei cere demisia lui Basescu si evident, Antonescu nu are ce cauta in locul lui.

      Cu toate ca posibila reformare a justitiei este realizarea lui Basescu, "Popor dezamăgit, caută clasă politică normală" este o concluzie buna. 

      Multumesc!

      -liderii occidentali si USA ii sunt aproape lui Basescu nu pentru ca ar fi un tip "frecventabil ...cu placere" (dupa vorba, dupa port...!), ci pentru ca le slujeste cu zel INTERESELE ECONOMICE/POLITICE.

      Cat priveste "orientarea Romaniei spre Rusia", draga Alex, Basescu a rezolvat-o deja! (vezi ponderea investitorilor rusi in domenii strategice ale economiei romanesti.!!! 

      hai sa facem portretul sefului model. Dragut, ingaduitor si pomitand lapte si miere? Un Casanova sau un Rasputin, Regele Soare sau Napoleon ?

      Foarte bine. Sper in continuare ca veti avea succes.

      Alfel, intrebarea dvs. ar trebui reformulata/completata. Stim ce ne trebuie si chiar il vrem pe cel care ne trebuie? 

      Lucruri distincte, in opinia mea. In Romania foarte multi oameni (adesea chiar dintre cei mai inteligenti, bine educati si sofisticati) au un comportament politic total schizofrenic. Lucru pe care l-am descoperit, oarecum pe pielea mea, la alegerile locale, cand cu Nicusor Dan.

      Asa si cu presedintele model -- ar trebui sa aiba trasaturile A, B, C, dar... urmeaza o polologhie lunga si incalcita, din care in cele din urma rezulta ca, totusi, de ales o sa-l alegem pe ala cu X, Y, Z. 

      si imi plac pildele imparatului Traianus, eu ca poet de curte influentandu-l cu siguranta prin publicarea poeziei mele in publicatia de inalta tinuta denumita "Bursa". Redau in continuare acea capadopera literara care probabil a fost la baza sursei de inspiratie pentru marele strateg politic. E cu atat mai amuzant cu cat o cunostiinta de-a mea fiindca nu prea era obisnuit cu prenumele meu facea precis in subconstient o conexiune cu istoria antica numindu-ma Traienica. Pana intr-o zi cand l-am lamurit: Traianus e tipul acela cu ostile romane , iar eu Virgilius sunt cel cu poeziile, mai pe scurt bla, bla. De atunci nu am mai fost confundat, doar am creat confuzii :-) Lectura placuta...

      Zapada inocentei noastre  

      (mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 20.02.2012, ora 18:19)  

      Fulgii ca neaua cadeau molcom, 

      Sufllete goale strigau sunt totusi om, 

      Si totul pare doar un basm, 

      Si realitatea un marasm,/ 

      Incerc acum sa ma ridic, 

      Sa fac un pas , doar unul mic, 

      Eu cad prea des, gandesc din nou, 

      Sunt totusi cel mai mare bou/ 

      Ma las la jug sa ma inhame, 

      Flamand de munca si de bame, 

      Flacaii toti in cor ranjesc, 

      Iar fetele doar chicotesc/ 

      Incep sa ar si sa suspin, 

      Sa fie viata doar un chin, 

      Sa fie fericirea chiar sii un strop, 

      M-as bucura ca de potop,/ 

      Incep sa plang ca sa inteleg, 

      Misterul pildei din baltag, 

      Cu Sadoveanu si ai lui drepti, 

      Par cei de azi niste inepti/ 

      E seara acum si glia-i gata, 

      Hectarul de pamant si toaca, 

      Care a incetat sa mai suspine, 

      Sa ne aminteasca de Rovine./ 

      E timpul totusi sa ne urnim, 

      Sa incercam si sa vorbim, 

      Sa fim mai blanzi , sa fim mai buni, 

      Le spune un bou la oameni buni.  

      Mi-a taiat instantaneu cheful de ras.

      Ati mai progresat cu proiectul? 

    Basescu nu va demisiona ptr. ca nu-i de capul lui, are de tras dupa el PDL-ul. CCR-ul(cea mai mare dezamagire), justitia, politicienii, sunt exact asa cum ii meritam. La presedinte s-ar putea sa fie o "anomalie", acolo cred ca-l meritam pe DD-ul...

    1. ptr.justa informare ,va rog .nu neglijati ROLUL securistilor .multumesc.

    Are sarcina sa nu lase grupul de infractori sa faca ce vor.

    1. Acest grup a aruncat pe piata multi bani negri pe care vor sa-i recupereze pe spatele romanilor. Prin privatizari "strategice" de 2 lei (a la Nastase) pot sa-i scoata multiplicat. 

    2. Presedintele Basescu poate ajuta justitia sa ramana independenta si profesionista, asa cum a luptat pana acum. 

    3. Prin demascarea intentiilor antinationale ale "grupului", multi oameni isi vor regasi speranta si increderea in Basescu. Este "condamnat" sa lupte continuu si va castiga. (daca este un presedinte si semneaza numirile cum vor ei, atunci este pierdut). 

    4. A demonstrat ca liderii ocidentali, indiferent de culoarea politica, ii sunt aproape. Sustinerea nu ar mai fi valabila in cazul politicienilor de mana a treia, gen Antenescu. 

    5. Nu lasa un "noname" ca Antenescu sa-i ocupe locul. Ce exemplu putem sa dam tinerei generatii cand un personaj ca el chiulangiu, repetent, cu lacune in cultura generala ajunge nr. 1 in stat? 

    6. Efortul Romaniei din ultimii 20 ani, de a se asocia NATO si UE, nu a fost facut degeaba. Noua orientare (imprimata de oamenii din spatele noii guvernari) spre Rusia sa ramana la nivel amical. 

    Ca ne place sau nu, avem nevoie de "animalul politic" Basescu.

    1. Citesc cu uimire trasnaile debitate de mister Dragos R . Ca avem nevoie de animalul politic Basescu ! ? Chiar asa ? Ca suntem in NATO si in UE .., Ca altfel am fi in sfera de influenta ruseasca.. Duceti-va dle la plimbare putin si veti vedea cati cetateni romani striga jos Basescu in Piata Universitatii.. Sau daca-l iubiti atat de mult pe viitorul penal basescu faceti-i o vizita la garaj si asiguratil de marea dvs simpatie. Ca sa va alegeti cu o injuratura...Intr-alta ordine de idei ,Make iar o scalzi. .cu Blitz Krieg-ul Omiteti faptul ca exista Smartblitz Krieg-ul si ca ciomagul puterii este tinut de Guvernnul majoritar in parlament. Ca s-a intarit relatia cu unpr-istii dlui Oprea si ca Antenescu dlui Dragos R este inca Presedinte interimar. Si ca se spera prin numirea dnei Pivniceru sa se indrepte ,cat se poate , controlul justitiei , in scopuri personale ,gen basescu.. Ca CCR s-a facut de ras si presedinta CSM la fel Sau puneti la indoiala verticalitatea dnei Pivniceru ,Make? Vad ca repetati mereu expresia : minciunile Dlor Ant6onescu si Ponta. .. Este opinia dvs, gen Tapalaga -Lazaroiu via hotnews. Presa , pe internet, o citesc si eu, inclusiv Mediafax sau Agerpres. Ca sa nu mor prost, vorba aia.. Si Bursa online.. Ca sa opinez ,cand este cazul unor sarituri peste cal ale unora. dintre intervievati, gen Vasile Puskas sau Dragos Tanase de la RMGC. Acolo ,minciuni cu carul.. nu la guvernanti..sau de ce nu ,din cand in cand ,ale dlui Isarescu..Inchei cu un proverb: urma alege Make !

      Pina acum, Basescu nu a fost un dictator.

      Concentrarea puterii poate sa se justifice prin necesitatea sa controleze procesul de reformare a statului, care, prost-bine, este indubitabil ca l-a intreprins. 

      Dar, inca de la instalarea primului mandat, planurile lui Basescu s-au incilcit, prin impotrivirea lui Tariceanu sa demisioneze, iar, dupa declansarea crizei, nu a mai putut face fata. 

      Sa-si continue mandatul, in aceste conditii, nu mai poate conduce la modernizarea statului, ci, la un razboi politic fara nici un beneficiu pentru noi, razboi in care, de data aceasta, realmente, se va manifesta ca dictator.

      Daca nu va demisiona, atunci are sa va para rau... 

      CSM ,potrivit Antena3 si de ce nu hotnews, a luat act de demisia dnei Mona Pivniceru,ce va deveni noul ministru de justitie ,interimatul dlui Ponta,incetand, dupa numirea de catre Presedintele interimar Antonescu a dnei Pivniceru ca ministru de Justitie..O fraza cam lunga ,scrisa in fuga...

      Daca Ponta si Antonescu nu va jignesc inteligenta, atunci degeaba va reamintesc oricare dintre minciunile lor, de la plagiat, la prezenta la Bruxelles, de la "nu exista cele 11 porunci ale lui Barroso", la "demisionez din viata politica" (apropo, am publicat ca asta este o minciuna si ca nu se va tine de cuvint, inca de acum o luna - controlati, va rog!).

      Ca sa va indepartez orice nedumerire: "Minciuna este o afirmație care este contrazisă de către experiență, observație sau bun simț, care este oferită de mincinos în mod premeditat sau spontan prin contorsionarea totală sau parțială a faptelor și a adevărului sau prin argumentarea selectivă, dar aparent semnificativă, a faptelor." (Wikipedia) 

      Mai simplu: minciuna este afirmatia premeditat falsa. 

      Preferatii dumneavoastra mint. 

      Luati-o ca pe o informatie si arhivati-o, se pare ca nu va puteti da seama singur. 

      Faptul ca "urma alege Make", l-a spus MAKE inaintea dumneavoastra, in acest articol, cind am afirmat ca Basescu nu are cum sa cistige razboiul.

      Nu-i asa ca-l uriti pe Basescu pentru ca v-a taiat din pensie? 

      ....scrisa in fuga si cu bucurie prosteasca...

      1.Posibil sa fie demis ,definitiv, de catre parlament. 2.Posibil ca se se ajunga la o intelegere pe cale indirecta,si sa renunte definitiv la Cotroceni,pastrand o serie de avantaje 3 Sa piarda totul, poate si libertatea,si sa fie declansate alegeri prezidentiale anticipate 4.Dna Pivniceru va deveni, in cursul zilei de azi, noul ministru de Justitie . 5. Din cate stiu, surse indirecte dintre apropiatii suspendatului, se pricepe doar la marinarie si bisnita.. Un amarat de carpetar, vorba dlui P Corut, marinar ,pe timpuri ,si dansul. Reforma statului ,facuta de Basescu, Make ? Chiar asa naiv sunteti ?

      NU sunt capabil sa urasc pe cineva. Din fire. M-am bucurat ca actualul guvern a indreptat tampenia suspendatului ,cat a putut. Si a refacut valoarea pensiei. Cunosc ,din varii surse ,situatia economica a tarii si astept ca sa apara noi locuri de munca. Ca si dvs ,de altfel. Daca actualul Guvern nu va realiza cele promise asteptarile celor peste 7,500.000 milioane de oameni ce au spus DA la referendum se vor indrepta catre altii. Posibil catre solutia propusa de maiorul DS din Turda,Alexandru Gheorghe ,militarul din Piata Universitatii din iarna trecuta.Orice este posibil., In acest caz cei doi ,devenind niste ..busteni ,afirmatia dvs. In final, SMARTBlitz Krieg este o conceptie noua de actiune politica ce inlocuieste Blitz Krieg-ul . O actiune rapida ,inteligenta. Si nu numai o actiune politica. Poate fi si militara.. Fara declaratii. Ci doar exclusiv in interesul national Pentru conservarea fiintei nationale si refacerea economiei.,dle Make. Ceea ce ,ca ziarist ,ma refer nu numai la refacerea economiei, doriti si dvs. Exclus din start ,iepurele electoral , Dan Diaconescu.

      Draga BG,

      intotdeauna pentru a parea mai important folosesc vorbele de duh ale altor mult, mult mai intelepti ca mine. Asadar marele Goethe spunea ca firea omului poate fi usor deconspirata afland despre ce lucru acelei persoane ii place sa faca misto ca sa vorbim direct si sa nu ne invartim in jurul cozii. Unii spun ca anumite circumstante ne ajuta sa o gasim pe Elodia sau ca nu va raspunde decat in fata marii adunari nationale, gandindu-se ca fac un spirit de gluma. Altii raspund la intrebari de genul O sa va intalnim data viitoare la Bruxelles cu un discret si voalat accent ingrijorat: " da ce este, dumneavoastra nu veniti". A cunoaste viata si a te lupta cu pericolele ei, a infrunta lei pe care ii tratezi drept pisici sau a conduce tratative pentru incheierea unui contract asemeni vizionarii unei piese de teatru in care esti direct implicat sunt stari sufletesti pe care nu poti sa le tii sub control doar tocindu-ti coatele pe bancile scolii si facand seminarii de supravietuire sau boot-campuri a la Rambo. Trebuie sa ai mai mult decat atat la activ pentru a fi un barbat adevarat. La fel marele Goethe spunea ca nu intotdeauna poti sa fii un erou , insa poti ramane un barbat. Tema de anul acesta a aniversarii nasterii autorului lui Faust este Goethe si banii. Ne este inoculat sentimentul ca am fost tratati ca niste carpe de presedinte, dar ne complacem si chiar privim indiferenti cand straini de sangele nostru ne batjocoresc declarandu-ne brute. De ce fac acest lucru pe 12 decembrie imediat dupa weekendul inaintea caruia presedintele sustinea la Bruxelles ca dorim sa nu fim priviti ca o parte a Europei de la clasa a II a poate chiar bou-vagon :-( M-am exprimat in fata dumnealui ca romanii trebuie sa stie ce presedinte au pentru a-i intra in gratii si a profita de lesinurile domnisoarelor prezente la conferinta din cauza ca au fost oripilate de parerea mea nonconformista? Cat dorim sa mai fim mintiti ca daca facem sluj la cei ce ne spun ca suntem africani (deunazi copiii mici primesc sfaturi ca nu e frumos sa lasi in farfurie pentru ca in Africa si Romania copiii de acolo nu au nimic sa puna pe masa) vom putea sa avem salarii babane, dar oricum nici prea prea pentru ca altfel vine domn' Vulpescu si spune ca suntem hoti si domnia sa nu plateste nemunca.

      Pentru a-i intelege pe cei care ne vor binele si astfel lasandu-ne si fara active pentru CGU (cash generating unit) trebuie sa le intelegem filozofia si modul de lucru. Trebuie sa fim asa cum spunea o persoana foarte draga mie sa fim unsi cu toate alifiile si sa le zambim frumos in fata atunci cand ne fac propuneri de afaceri , iar noi la randul nostru sa le oferim contraoferte care nu pot fi refuzate. Asta inseamna conform umilei mele pareri sa poti spune ca esti demn sa-ti conduci poporul. Si ca sa scurtez pororoghia aceasta plictisitoare concentrat ar fi conform sloganului publicitar "separate the men from the boys" 

      Nu inteleg ce faceti...gresiti onest sau mintiti cinstit?

      Parlamentul nu-l poate demite pe presedinte. 

      Ar fi facut-o, deja. 

      "Actualul" guvern nu este un nou nascut, "actualul" guvern a dezamagit in 1990-1996, in 1996-2000, in 2000-2004, in 2004-2008 si in 2008-... 

      Nu va mai ascundeti dupa deget, 

      actualul guvern este nepotul PCR si il are pe bunicul lui drept presedinte de onoare. 

      Inteleg ca la Blitz Krieg le mai trebuie si creier ca sa iasa SmartBlitz Krieg, care, va asigur, nu-i nici o noutate, se stie din vechime ca nu-i de ajuns sa minti si sa dai cu bita, mai trebuie si un pic de inteligenta. 

      Ma rog, preferatii dumneavoastra au descoperit asta abia dupa ce au pierdut.

      Da, sint naiv, dar nici mincinos, nici prost. 

      Nici Ponta si nici Antonescu nu sunt preferatii mei.Fiti siguri ca nici pe UE, nici pe NATO nu-i preocupa plagiatul. Dar, ca institutii responsabile de mersul democratiei(!?) ii preocupa fidelitatea slugilor. Dau bani, vor loialitate. Mi se pare corect. A propos, aveti parinti pensionari?Daca da, sper ca s-au bucurat de taierea pensiilor. Le urez sanatate si " sa traiasca BINE!

      Draga Ioana,

      nu sunt un macho si nici nu am vizitat maciu piciu, imi place doar sa citez din clasici in viata. Ai aici ceva pentru parintii tai pensionari pe care ii respect profund.Dupa cum observi intr-adevar nu a fost o zi de greva. Au fost doar cateva schimbari de guvern:-) Oricum cel putin la fel de eficient pentru a putea indeplini conditiile Basel 3. Te las pe tine sa-i trimiti o scrisoare de amor. De la mine ar zice ca poate e un cal troian, desi sunt conform declaratiei pe propria raspundere si in versuri cel mai mare BOU."Masurile care au fost luate de Guvernul Romaniei sunt aproape de neimaginat in Europa de Vest. Isi poate cineva imagina ca in Germania si Franta Guvernul sa spuna: "Trebuie sa reducem salariile din sectorul public cu 25%?' Si in acelasi timp sa majoreze singura taxa care loveste pe toata lumea, TVA? Iar asta s-a intamplat fara o singura zi de greva. A fost o masura destul de brutala. Dar nu este una din diferentele dintre Est si Vest faptul ca Estul este o regiune unde oamenii au invatat sa traiasca cu brutalitatea si pot face fata unei crize substantial mai bine decat cei din Vest?" - Andreas Treichl, director general Erste - BCR" 

      SMART este prescurtarea expresiei Specific,Masurabil,Abordabil,R ealizabil in timpul T.Se refera la o actiune oarecare. Ca si dvs ,stiu ce este USL. Printre membri USL se numara si Petre Roman ,cel care v-a indemnat, se pare, sa infiintati ziarul Bursa. Nu asta conteaza acum ci faptele politicienilor. Propriu zise. Printre ele si indreptarea tampeniei basiste cu reducerea pensiilor si disparitia statului social.Cronologic ,guvernul USL a facut ce i-se parea mai urgent.Respectiv pastrarea statului social. Va reamintesc ca este un guvern de tranzitie. Pana la alegerile din Noembrie a.c. Dispunand de ciomagul puterii vba dlui C.Codita,poate prelungi suspendarea cat crede.Tot parlamentul, poate declansa alegeri prezidentiale anticipate. Si in definitiv, poate face ce crede de cuviinta. Un pas important a fost facut: interimatul la justitie s-a terminat.Ideea de baza este ca acest guvern nu trebuie sa-si dezamageasca alegatorii. In special pe cei care au spus DA la referendumul din 29 iulie ac.Altfel ,ei ,se vor orienta ,in mod sigur ,catre alte categorii de forte . Cele nationale., Exista.. Fiti convins. Nu Vadim .Le am precizat ,undeva, astazi. Si in cazul acesta ,la alegeri ,bustenii dispar din istorie . Cu fondator ,cu tot. Este o opinie proprie.

      Stimate B.G., cam cum as putea sa va privesc mesajele, cind eu, cu certitudine, stiu daca m-a indemnat sau nu m-a indemnat Petre Roman sa infiintez ziarul si realitatea este ca n-am vorbit cu el niciodata si m-am intinit cu el o singura data in viata, tirziu, prin 2002, la un seminar organizat de liberali, la Hilton si n-am vorbit cu el pentru ca era la alta masa.

      Deci, cit timp va dati drept "bine informat" si-mi turnati chestii pe care altii n-au nici un motiv sa nu le creada. dar eu insumi stiu ca sint gogosi, cum sa va mai cred ca stiti despre ce vorbiti? 

      Chiar nu va pasa ca fie si un singur om stie ca bateti cimpii? 

      Sfat: limitati-va la ceea ce credeti ca stiti;despre ceea ce doar banuiti despre mine, intrebati-ma, va asigur ca nu am de ce sa nu va lamuresc si nu am de ce sa mint.

      Ar fi prea jos pentru mine. 

      "Verticalitatea dnei Pivniceru"ce vorbesti,cu fiul intemnitalui in masina sau cu chiria platita de Vlasov.Nu-l cunosti pe Vlasov,cauta ca te vad dibaci.Cit despre cei din piata, tin sa-ti spun parerea mea,sunt platiti sau mintiti de Dogaru ca li se vor mari pensiile.Rezervisti folositi in scopuri politice,fosti militari care pentru faptele de vitejie de a aduna recolta comunista de pe tarlalele patriei,cum ar spune dl Pricina, au pensii de la 2500 in sus.Mai vrei motive sa nu vina Cacarau si plagiatorul-mincinos la bucate?

      atit iti spun ca ar vrea Adormescu si plagiatorul sa se compare cu persoane de valoarea d-lui Tapalaga sau Lazaroiu nici daca ar plagia din nou cele 2 personaje (pic si poc ale lui felix motanul) nu vor reusi vreodata in ac viata. ..... cit privestece spui tu ".. ca nu vrei sa mori prost " ce sa spun ? pe parcursul vietii omul se mai desteapta , dar pina la urma TOT PROST MOARE imi pare rau ca ptr tine nu mai sunt sanse .....vad ca de altfel recunosti.... dar daca nu ar fii prostii ce ne-am face?????au si ei rolul lor. In ac perioada au chiar unul mare.........

      Evident, plagiatul pontesc nu afecteaza nici UE, nici SUA.

      Plagiatul nu inseamna decit ca omul asta a furat in acte publice, iar acum e premier - deci, UE si SUA, asa cum am scris altadata, isi pot face calcule daca le convine sa trateze cu un astfel de premier si s-ar putea, oricind, sa le rezulte ca le convine.

      Regret ca pensiile au fost taiate. 

      un razboi este preferabil unei infrangeri.

    Cum nu a fost invins la referedum basescu bre Make, cabd a fost ales presedinte cu 5 miliane de voturi si a fost votat pentru demitere de 7 milioane de oameni? Trebuie sa ne pastram bunsimtul totusi!

    1. Cine l-a invins pe Basescu,traiane?Referendumul a fost organizat dupa nioste reguli stabilite inainte,nu aiesit cum ati vrut voi,acum ce mai doriti ,fratilor?Sa-l suspende,daca le da mana,antonescu,voiculescu si ponta,din nou,sa faca alte reguli,ramane din nou Basescu,n-avea grija.Nataraii astia n-au facut nimic pentru tara timp de 3 luni de zile,vor sa puna mana pe justitie ca sa-i scape pe puscariabili,dar,chiar in ipoteza asta nefericita,s-ar putea sa nu iese ca ei,justitia a prins gustul libertatii si independentei.

      Inteleg, traiane,ca tii un monolog si te contrazici cu tine insuti, pentru ca eu n-am spus ce spui tu ca spun eu.

      Eu am spus:" Deşi nu a fost învins în această bătălie a demiterii prin Referendum, ..." 

      Tu spui:" Cum nu a fost invins la referedum basescu bre Make....?" 

      Sesizezi diferenta?

      Daca nu, atunci am sa-ti explic... 

      Domnule Make,

      Sunt absolut de acord cu pozitia pe care ati adoptat-o pe toata perioada crizei politice actuale, impartiala, incercand sa va (ne) explicati cu detasare cauzele si efectele ei. 

      In privinta articolului de fata, iarasi, cred ca aveti dreptate cu un singur amendament: Basescu, care trebuie sa-si dea demisia, totusi, nu le poate ceda puterea unor iresponsabili, numai de amorul artei ! 

      La prima vedere, conflictul care dezbina societatea e între unii care au de partea lor poporul, şi alţii care au de partea lor legea. Primii susţin că legea e rea şi nepotrivită întrucît încalcă voinţa poporului. Ceailalţi susţin că poporul e rău şi nepotrivit că vrea să îşi vadă voinţa pusă în practică în pofida legii. Dilema alegerii între democraţie şi statul de drept e cu adevărat de nerezolvat dacă acceptăm premisele de mai sus. 

      Statul de drept e acea situaţie în care conducătorii unei ţări acceptă şi respectă ordinea de drept (legea) care i-a precedat. Cu alte cuvinte, avem stat de drept doar atunci cînd cine are puterea acceptă să fie constrîns de lege fără a o manipula sau rescrie. De asta Comisia Europeană a luat partea lui Traian Băsescu, deoarece reflexul occidental, Occidentul fiind definit de statul de drept, asta spune: că nu poţi manipula şi schimba legea preexistentă doar pentru că ai ajuns la putere şi asta te avantajează, şi toate mişcările USL legate de referendum asta făceau.  

      Legile noi pot fi bune doar dacă întrunesc un larg consens şi se realizează o consultare democratică. Dar statul de drept îl definim prin atitudinea faţă de legea veche, aceea care nu ne place. 

      Progresul în materie de stat de drept la noi o să vină la noi cînd o să respectăm şi pune în practică integral legile pe care le avem deja, pînă să le trecem pe acelea noi.

      "Căci, până atunci, nu poate demisiona decât din funcţia de preşedinte suspendat."

      Lucrarea "Constitutia României. Comentariu pe articole" spune ca pe toată perioada desfaşurarii activitaţii de suspendare şi demitere a preşedintelui, el are posibilitatea de a demisiona, iar procedura ia sfârşit şi în trei luni se organizează noi alegeri pentru funcţia de preşedinte. 

      Make, esti mincinos sau ignorant? 

      "este că Justiţia pare realmente reformată şi consolidată instituţional, în mare măsură învăţându-se cu independenţa şi formând un nucleu consistent de oameni serioşi." 

      Make, traiesti intr-o lume paralela sau doar manipulezi? 

      Si as mai putea continua in acelasi fel... 

      Insa mai degraba ti-as pune o intrebare. De ce nu recunosti macar ca, desi base e o canalie, un ticalos, un om fara scrupule si fara onoare, pentru tine e bun in continuare? De ce te tot ascunzi dupa deget si incerci sa il scoti intr-o lumina favorabila prin antiteza cu un „cuplu de mincinoşi non-stop” :)))? Admit ca pari a fi un om valoros, capabili sa modifice o anumita perceptie prin forta si consistenta discursului sau. In acest caz, nu crezi ca ar fi onest sa-ti servesti scopul deschis, asumandu-ti pozitia? Cred ca ti-ar fi si tie mai usor si ai fi mai autentic in exprimare. 

      Draga Alexandru,

      domnul Make e un finutz, el nu poate sa vina asa hodoronc-tronc la domn presedinte si sa zica:sefu hai sa facem pe din doua terenul pe care il primiti in Germania de la doamna acea care desi nu are voie sa voteze in Romania totusi e atat de buna la inima si face intabulari pentru cei care lucreaza cu legea, insa nu au priza la publicul mioritic. De ce nu o face ca mine care am recunoscut de la inceputul ca sunt poetul caiserului Traianus. Daca idea cu consistenta discursului este de netagaduit, autenticitatea in exprimare ma pune insa pe ganduri. Cand am gasit si eu pe cineva pe care sa-l pot intelege si acum mi se spune ca acea persoana nu-i autentica am senzatia ca trebuie neaparat sa merg la psiholog. Mi-e frica insa a nu-l dezamagi pe prietenul Dorin in cazul in care primesc interdictie de a mai publica datorita efectului de buimacire pe care il produc:-( Apropo ciudatenii cum ti se pare intentia de a nu mari capitalul la Oltchim si cele cateva sutici sa fie privite drept datorii. Nu este cumva un deja vu. Je suis encore bulversee... 

      Nu pot fi autentic in exprimare, deoarece domeniul discursiv al exprimarii imi este relativ strain, formatia mea intelectuala, la origine, tine de alta natura a exprimarii.

      Totusi, cred ca ma descurc indeajuns de bine si in domeniul notiunilor discursive, desi reprezinta o achizitie relativ tirzie, in viata mea. 

      Care este falsul din propozitia "Căci, până atunci, nu poate demisiona decât din funcţia de preşedinte suspendat"? 

      N-am inteles. 

      Am spus ca nu poate demisiona? 

      Nu, nu am spus asta. 

      Propozitia mea este adevarata. 

      Precizarea ca ar putea demisiona numai din pozitia de presedinte suspendat, are rolul ei in economia textului, pentru ca am vrut sa sugerez ca, lui Basescu nu i-ar conveni sa plece, pur si simplu, in mod estetic. 

      Ceea ce este extrem de verosimil. 

      Celalalt repros - independenta consolidata a Justitiei: intradevar, nu am cum sa fac o astfel de apreciere, pentru ca nu am priceperea si nu dispun de date, ca sa le analizez. 

      Asertiunea este rezultat al mai multor consultari cu profesionisti implicati in actul de Justitie. 

      M-a uimit si pe mine confirmarea multipla a opiniei, culeasa din surse fara legatura intre ele. 

      Ati observat ca nu am afirmat ca Justitia este independenta? 

      Am spus "se pare" 

      Acest "se pare", oricum l-ati intoarce, indica faptul ca opinia nu-mi apartine, pentru ca nu sint pertinent sa fac astfel de aprecieri. 

      Prin urmare, sint mincinos sau ignorant? 

      Pina una alta, m-am straduit sa culeg informatie de dincolo de aparenta, ceea ce nu "pare" sa fie o intreprindere frecventa, in ziua de astazi, tot ceea ce am scris este adevarat sau onest. 

      In privinta lui Basescu, nu pot uita ca a sfisiat "omerta" regimului Nastase, care ne asfixiase pe toti si mi-e teama ca progeniturile sale o vor institui din nou - de asta semnalez ca-s mincinosi, ba chiar pe un nivel mai rudimentar decit Nastase. 

      Este ceea ce cred.

      Dupa cum vezi, eu cred ca Basescu trebuie sa demisioneze si imi argumentez opinia solid - nu iti este de ajuns, ca sa nu iti mai pui probleme false in legatura cu mine? 

      Nu mi-a dat prin cap o astfel de interpretare, poporul in opozitie cu legea; e tare!

      Perspectiva este fertila explicativ, ma gindesc. 

      Da, din ceea ce stim despre Basescu, rezulta ca pune pret putin pe estetica. 

      De aceea, am consemnat:  

      "Dacă nu este atras de estetică, atunci Băsescu ar putea face ges-tul patriotic, să-şi anunţe demisia pentru termenul care conduce la organizarea de alegeri preşedinţiale anticipate, simultan cu alegerile legislative." 

      Ceea ce mi se pare plauzibil si totodata, reprezinta replica la interventia dumneavoastra.

      Multumesc pentru aprecieri! 

      draga Make,

      sincer sa fiu autentic in exprimare inseamna, iarasi direct si la obiect vorbind:-), sa-ti faci interlocutorul doar prin utilizarea unui adjectiv, adverb ,s.a. m.d. pe care interlocutorul tau nu l-a observat, sau mai bine zis l-a trecut cu vederea fiind prea nervos pentru ca nu are timp sa-si caute cuvintele pentru a te combate. Cu tine candidat sincer nu mi-ar fi rusine sa strig in piata mare ca sunt roman. Exact cum am spus: care sa te faca sah mat cu un zambet candid atunci cand cealalta parte te considera invins. Iar tu sa spui: Mai cugeteaza o data venerabile, la fel cum orice fiinta isi are rostul ei in lume asa si orice cuvant are rostul lui in fraza... 

      Multumesc, Virgil!

      Nu voi fi fiind eu cine stie ce scriitor, dar, realmente, imi zidesc exprimarile, cautind sa-mi adaug intelesuri secundare, la cele principale.

      La cum se practica jurnalismul, vorba fotbalistului Dobrin, pe cind avea vreo 35 de ani: "In campionatul romanesc, pot juca pina la cincizeci de ani, in cizme". 

      Vezi,

      asta este problema ta, a celor de valoare. Nu este renuntare, caci sa tii un ziar unde nu este cancan si monden ceea ce reusesti este intr-adevar performanta. Se lasa inglobati in mediul acesta probabil resemnati de faptul ca reusesc sa formeze niste oameni adevarati in cercul acesta restrans , iar pe ceilalti privindu-i cu indulgenta (in sensul ca permit altora sa aiba sentimentul ca au invins doar pentru ca acesti looseri sa aiba si ei o zi buna). Mi-ar place si mie sa am pe cineva care ma reprezinta sa le aranjeze freza tuturor smecherasilor in cautare de audienta si care se bazeaza numai pe cursuri de arte martiale si care striga mai tare din plamani. Daca as putea as finanta publicatia ta sa fie distribuita gratuit la toate liceele din Romania sa avem si noi un viitor pe care sa-l construim cum vrem noi si nu cum vor altii pentru a nu mai exista in 20 de ani decat pe lista posesorilor de OBLIGATIUNI(cat suna de concludent daca ne luam timp sa gandim), caci cea de ACTIONARI va fi in alta capitala. Probabil cea economica :-( Oricum colegii mei de comentarii au retinut ca sunt consecvent, iar asta este un motiv inca in plus sa continui sa visez, because "some day dreams come true :-) The President View - NOT FORGET! 

      Ai trimis e-mail?

      Da. Insa nu am primit raspuns. Deja de ceva timp. O sa verific diseara in log. In urma cu aproape un an am reusit sa fac rost de editia originala din 1906 a cartii Regele Carol. Lasand fizionomia la o parte, care atrage izbitor prin asemanare, modul tau te exprimare si ideile supuse atentiei sunt inconfundabile. Incerc sa fac o scanare dupa litografie sa te convingi singur.

      Nu, eu seman binisor cu tata, fie-i tarina usoara!, iar tata semana leit cu Regele Carol.

      Ma uit pe e-mail. 

      Draga Make,

      sa mai spuna cineva ca nu este utila matematica, chiar si pentru a-ti confirma modestia stimate PRINTZ. Iata un motiv pentru care visul merita trait! 

      Sint convins ca mi-a scapat vreo piesa de-a lui Shakespeare, pentru ca nu-mi amintesc citatul asta.

      Spune-mi cum vezi ziarul tau in 2015 si vei vedea ca vei putea gasi si acest citat !

      Cum dvs. va place Make, si mie mi-a placut editorialul dvs. din Romania libera de-alaltaieri. Dar, chiar daca fara doar si poate e scris de dvs., daca ati gasit de cuviinta sa comentati aici ca anonim, oricum se cuvenea sa puneti ghilimelele de rigoare, sa mentionati sursa si autorul... stiti dvs. mai bine.

      Nu de alta, dar altfel insi mai slabi de inger (ca dl. Bestea, sau ca mine) ar putea crede ca suntem o natie de followeri ai lui Ponta, daca nici macar intr-un biet comentariu pe un forum de ziar nu ne putem abtine sa plagiem. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb