Băsescu îi vede pe Geoană şi Iohannis candidaţi la Preşedinţie

V.B.
Politică / 14 aprilie 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri seară, la un post de televiziune, că îi vede drept candidaţi la alegerile prezidenţiale pe Mircea Geoană din partea PSD şi pe Klaus Iohannis din partea PNL.

Întrebat pentru cine ar opta între Victor Ponta, Mircea Geoană şi Sorin Oprescu, ca potenţiali candidaţi din partea PSD la alegerile din toamnă, Băsescu a replicat: "Dacă ar fi să optez pentru unul dintre ei, aş opta pentru Geoană, pentru că este un om care ştie jocul Americii, îl înţelege".

Şeful statului a mai spus că premierul Victor Ponta "nu are nicio treabă cu responsabilitatea pentru ţară. Geoană o are, cu credibilitarea externă, Geoană o are".

"Între cei trei, opţiunea mea este Mircea Geoană, indiscutabil", a subliniat oficialul de la Cotroceni, precizând că preşedintele României nu este gestionar de economie, ci de relaţii bilaterale.

Despre Liviu Dragnea, Băsescu a afirmat că este "un om de Telerman, e de Teleorman şi atât".

Despre alţi lideri PSD care ar putea candida la alegerile din toamnă, Traian Băsescu a spus că Titus Corlăţean este "catastrofal ca ministru de Externe, deci nu are cum cum să fie preşedinte".

"Deci Geoană le ajunge, dacă merg pe el", a mai spus Traian Băsescu.

În legătură cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, Băsescu a menţionat că nu este o variantă pentru candidatură la prezidenţiale: "Gândiţi-vă la ieşirile lui Sorin Oprescu, care este un băiat bun, un băiat de Dâmboviţa, de Primăverii, de ce vrei, dar nu merge".

Traian Băsescu a mai spus că fostul ministru social-democrat al Afacerilor Interne Ioan Rus "ar putea fi o soluţie, dar nu crede că vine de la Cluj, ca să piardă la Bucureşti", adăugând că Rus nu ar fi susţinut de PSD.

Despre Crin Antonescu, şeful statului a arătat că liderul PNL "este în aceeaşi găleată" cu Victor Ponta. "E partea unei lovituri de stat pe care nu o şterge nimeni cu buretele", a opinat Băsescu, adăugând că Antonescu a arătat lipsă de respect pentru "statul de drept", când a dorit să schimbe preşedintele din funcţie, doar pentru că nu mai avea aceeaşi susţinere în sondaje.

Băsescu: "Până la urmă, scrâşnind din dinţi, îl votez pe Crin Antonescu"

Pus să aleagă între Crin Antonescu şi Victor Ponta, Traian Băsescu a spus: "Până la urmă, scrâşnind din dinţi, îl votez pe Crin Antonescu", adăugând că, din punctul de vedere al domniei sale, Klaus Iohannis poate fi o soluţie pentru liberali cu care să meargă la prezidenţiale.

Preşedintele nu a dorit să comenteze legat de posibila candidatură a directorului SRI, George Maior: "L-aş băga în dezbaterea politică şi nu vreau. Cel mai bine îl văd acolo unde este acum".

Despre Teodor Meleşcanu, Traian Băsescu a spus că, dacă ar dori să candideze, ar trebui să demisioneze imediat de la şefia SIE.

"Cu cât mai repede, cu atât mai bine, dacă vrea să candideze, pentru că nu poţi să stai cocoţat în fruntea unui serviciu de informaţii şi, când te duci la televizor, să spui: < Dacă cineva îmi oferă posibilitatea, eu candidez la funcţia de preşedinte al României >. Aia e urât. Pui chiar structura de sub tine într-o situaţie deficilă", a comentat Băsescu.

Chestionat dacă îl vede pe Meleşcanu în cursa electorală, şeful statului a răspuns: "Nu ştiu cine îl va lua de candidat pe domnul Meleşcanu, sincer să fiu. E prea trecut. Profilul e prea trecut. România are nevoie de un preşedinte care încă să aibă energie. Aşa, între 50 şi 60 de ani, undeva aici. Dar când ai trecut de 70, te mai iartă Dumnezeu de energie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb