Băsescu îl "înţeapă" din nou pe Tăriceanu

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 12 iulie 2006

Bogdan Pascu a fost investit în funcţia de vicepremier

Disputa preşedinte-premier continuă. Traian Băsescu nu scapă nicio ocazie ca să atace Executivul. "Este mult prea multă vorbă pe lîngă programul de guvernare", a declarat şeful statului ieri, cu ocazia investirii conservatorului Bogdan Pascu în funcţia de vicepremier (ministru de stat). Preşedintele Băsescu şi-a exprimat speranţa că noul vicepremier va reuşi să-şi convingă "colegii de Cabinet că reforma administrativă nu mai poate fi întîrziată". Cu "instituţii care funcţionează după sisteme depăşite" şi "o administraţie centrală care nu se întîlneşte cu administraţia locală", Băsescu crede că "echipa de guvernare are nevoie de dinamizare". Preşedintele a adresat un apel indirect Executivului să renunţe să mai afişeze "teme neesenţiale" şi "să pună accentul pe programul de guvernare".

La rîndul său, Bogdan Pascu ne-a declarat că vîrsta sa - 39 de ani - este un atu important şi în acelaşi timp "un semnal clar că ne-am rupt de trecut şi suntem pe drumul cel bun". Totuşi, în discursul de investire, proaspătul ministru de stat a ţinut să menţioneze rolul important pe care, în viziunea domniei sale, îl joacă Partidul Conservator şi liderul acestuia în promovarea tinerilor pe plan politic. Bogdan Pascu a mai adăugat, pentru cotidianul BURSA, că este pregătit să preia "responsabilităţi extinse" şi să schimbe ceva în viaţa politică.

De menţionat că postul de vicepremier era iniţial destinat lui Dan Voiculescu, dar decizia CNSAS conform căreia liderul PC a făcut poliţie politică, l-a pus pe acesta în imposibilitatea de a ocupa funcţia respectivă. Bogdan Pascu devine ministru de stat după ce George Copos a demisionat în semn de protest faţă de respingerea propunerii conservatoare privind protecţia IMM-urilor. De altfel, Copos a fost pus sub urmărire penală în luna iunie, fiind acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro. La înfăţişarea de ieri, procesul lui Copos a fost amînat pentru data de 13 septembrie, pentru că un presupus complice al fostului vicepremier, Nicolae Cristea, a solicitat timp ca să-şi angajeze un avocat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb