Băsescu încearcă să liniştească apele tulburate de preşedinţia CNSAS

Nicolae Mardari
Ziarul BURSA #Politică / 3 aprilie 2006

Preşedintele Traian Băsescu i-a rugat pe democraţi să nu se antreneze într-un conflict politic, referindu-se la tensiunile apărute în Alianţa DA în urma alegerii lui Corneliu Turianu preşedinte CNSAS (şi nu a lui Constantin Ticu Dumitrescu, candidatul Guvernului).

"Obiectivul PD rămîne integrarea. I-am rugat să nu intre într-un joc care să creeze o criză politică, plecînd de la premisa că sînt destui care o doresc, vezi încasarea TVA, o adevărată nenorocire pentru hoţi", a declarat Traian Băsescu.

Problema se dovedeşte, însă, deosebit de spinoasă. Liberalul Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a continuat, la sfîrşitul săptămînii trecute, seria de acuze la adresa democraţilor. "Îmi crapă obrazul de ruşine", a declarat el, vorbind despre votul din SNSAS.

Principala nemulţumire a lui Bogdan Olteanu, pe care, de altfel, au formulat-o toţi liberalii, se referă la faptul că partidele din arcul guvernamental nu s-au ţinut de cuvînt atunci cînd au promis că îl vor sprijini pe Ticu Dumitrescu: "Mi se pare îngrijorător faptul că nişte angajamente asumate public de mai multe partide - PD şi PSD - care au anunţat că-l susţin pe Ticu Dumitrescu, nu au făcut acest lucru. Era un mod onorabil de a arăta că vor să se disocieze de securitate. Aceste declaraţii publice nu au fost respectate cînd s-a votat, iar acest lucru mă face să-mi fie ruşine", afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor.

Indiferent de poziţia preşedintelui Băsescu, ferm pe poziţii cu privire la rezultatul votului din CNSAS (el declarînd că nu se va lăsa intimidat de presiuni), Constantin Ticu Dumitrescu, încurajat de liberali şi de societatea civilă, continuă să spere că Turianu îşi va da demisia, des-chizîndu-i astfel calea spre preşedinţia Colegiului. El a fost sîmbătă la Braşov pentru a fi alături de revoluţionarii care au intrat în greva foamei. Revoluţionarii şi-au început protes-tele imediat după aflarea rezultatelor de la alegerile din Colegiu. Reprezentanţi ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor şi ai Asociaţiei "21 Decembrie 1989" au pichetat sediul CNSAS. Şase revoluţionari se află în greva foamei de mai multe zile şi alţi 100 li s-au alăturat vineri. Greviştii solicită adoptarea cît mai rapidă a legii lustraţiei, finalizarea anchetelor privind dosarele revoluţiei române şi mineriadelor precum şi condamnarea persoanelor care au participat la reprimarea evenimentelor din decembrie 1989.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb