BĂSESCU, MESAJ CĂTRE DODON: "Nu mai pierde vremea şi ia-o spre Vest, că asta e direcţia!"

Anca Oblu
Politică / 27 noiembrie 2016

"Nu mai pierde vremea şi ia-o spre Vest, că asta e direcţia!"

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a transmis un mesaj, ieri, lui Igor Dodon, să nu mai piardă vremea şi să o ia spre Vest, pentru că aceasta este direcţia.

Băsescu a afirmat şi că unirea României cu Republica Moldova este "mai scumpă decât tezaurul ascuns de ruşi la Moscova", relatează News.ro.

Traian Băsescu a participat, ieri, la Chişinău, la o reuniune organizată de PMP, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din România din 11 decembrie.

În discursul său, Băsescu a spus că, de când a devenit preşedintele României, întotdeauna a vrut să ştie dacă unirea este posibilă.

El a amintit că în anul 2005 a fost făcută o amplă cercetare sociologică în Republica Moldova, iar atunci lucrurile nu arătau prea bine pentru că doar 3% din cetăţenii Republicii Moldova erau unionişti şi circa 10% proeuropeni.

"Iată ce evoluţie extraordinară: azi avem confirmarea că cel puţin 48% din cetăţenii Republicii Moldova sunt proeuropeni şi unionişti. Acest proces arată că unirea este aproape, dragii mei, şi e aproape pentru că evoluţiile procesului de desovietizare a Republicii Moldova sunt tot mai rapide", a adăugat Traian Băsescu.

Liderul PMP a spus că Eugen Tomac i-a fost cel mai bun sfetnic şi, urmare a discuţiilor cu el, a vorbit şi cu premierul Emil Boc, spunându-i: "Ce facem, Emile, cu fraţii noştri?".

Băsescu a precizat că au fost găsite soluţii, menţionând bursele pentru studenţii din Republica Moldova şi repararea unei nedreptăţi prin modificarea Legii cetăţeniei, astfel că în prezent peste 500 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova sunt şi cetăţeni români.

"Asta explică de ce în ultimii ani sentimentul proeuropean şi proromânesc este în creştere şi mai ales este de neoprit. Degeaba câştigă unii alegerile şi spun că vor în uniunea vamală a lui Putin, populaţia va vrea altfel. Sunt convins că dacă acum două săptămâni au fost 48% pro-Vest, peste doi ani vor fi 60%, iar România trebuie să aibă grijă de acest sentiment. Mai scumpă decât tezaurul ascuns de ruşi la Moscova este unirea cu Republica Moldova", a afirmat Traian Băsescu, în uralele celor prezenţi, care au scandat "Unire!".

"Eu sunt convins că acest lucru se va întâmpla, pentru că sunt un politician care a trecut de mult de vârsta şi de experienţa începătorului, în care speculezi lucruri mărunte. Deşi am votat împotriva lui, am votat pentru Maia Sandu, am luat notă de declaraţia făcută de domnul Dodon, în care şi-a mai diminuat elanul spre uniunea vamală şi spune că va întreba poporul dacă să meargă spre Vest sau spre Est. Eu îi dau un sfat de aici, de la Chişinău: Nu mai pierde vremea şi ia-o spre Vest, că asta e direcţia! Eu am fost preşedinte zece ani, el încă e stagiar, aşa că ar fi bine să îmi asculte sfaturile", a mai declarat Băsescu.

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a afirmat, într-un interviu acordat TVR, că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană va fi în continuare implementat, însă a spus că este posibil, la un moment dat, un referendum prin care moldovenii să decidă dacă vor denunţarea lui şi intrarea în Uniunea Eurasiatică sau nu.

"Integrarea în Uniunea Eurasiatică este posibilă doar dacă va fi denunţat acordul cu Uniunea Europeană. Lucrul acesta preşedintele nu poate să-l facă. Vor fi alegeri parlamentare, vom vedea ce majoritate parlamentară va fi. Vom organiza, în caz de necesitate, un referendum şi apoi vom decide unde mergem, în Est sau în Vest", a declarat Igor Dodon.

El a afirmat că nu este nici pro-rus, nici pro-european, deoarece pentru el primează interesele Republicii Moldova, iar aceasta are nevoie atât de expertiza europeană pentru implementarea unor reforme, cât şi de reluarea relaţiilor economice cu Rusia, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. cum zice si proverbul: mielul iedul bland suge de la doua capre:-)

    marturisesc ca sunt placut surprins.

    1. daca esti roman si vrei sa fii concetatean cu fetele de la BCR Chisinau S.A?Daca ii spun si Lui Nasty se linisteste poate si Brigitte. Asa poate sa puna steagul moldovenesc in curte la rivala frumoasei sale neveste:-)

    Ce alta dovada de curaj si patriotism decat sa vorbesti pe tonul acesta, la Chisinau, adica "in biroul" lui Dodon, mai vreti fratilor romani si moldoveni! 

    1. stii de CE a primit cetatenia rusa NEA Steven Seagal? Pentru a echilibra raportul de forte dupa cea moldoveneasca a lui neica Traian Basescu:-)

      Ha Ha. Raportul este încă defavorabil eurocraților anemici și conțopiști.

       

      Ray Jones Jr a cerut și a primit cetățenia rusă. 

      On August 19, 2015, Roy Jones met with Vladimir Putin in Sevastopol, Crimea, to ask for a dual Russian-American citizenship. He explained that he often visits Russia for business activity, and a passport would avoid inconvenient rides.[59] Jones was granted Russian citizenship on September 12.[60] For this he was banned from entering Ukraine 

      Stimate domnule Dodon,

      subsemnatul The Brute, domiciliat in Tara Lui Dracula, orasul lui Bucur, cartierul Smecherilor doresc a obtine cetatenia moldoveneasca, fiind constient de serviciile pe care le pot presta in cererea propasirii relatiilor de gratis intre tarile noastre. Ca semn al increderii nepretuite l-am convins pe seful CS EGB sa transfere activele si pasivele BCR Bucuresti S.A. pe BCR Chisinau S.A. Alaturat anexez raportul contabil pe anii 2011, 2012, 2013 al EGB Ceps Holding GmbH pentru a va convinge de sinceritatea. demersurilor mele. Cu stima, The Brute 

      Stie ratacitule; a fost capitan de cursa lunga, a navigat pe mare si stie sa faca slalom printre valuri chiar si fara busola . Dovada, este iubit de fetele chisinoaice ,vorba ta (parca te-ai referi la iepuroaice). 

      Singura "ratacire" a lui Basescu a fost atunci cand, presedinte fiind, si in relatii bune cu Chisinaul, nu si-a fortat obtinerea cetateniei moldave; acum putea fi Presedintele Republicii Moldova( un fel de Al. I.Cuza) 

      nea Dodon.Daca nici spaima rechinilor nu stie sa foloseasca busola, pai atunci cine?

      Esti iertat; pe loc repaus. 

    basescu este un mincinos populist.

     

    Realitatea pe care o stiu moldovenii este ca daca se vor uni cu România, ei vor dispărea ca stat. Prin urmare, va dispărea și nevoia de a fi ajutați de UE. Aceasta responsabilitate va cădea pe umerii Bucureștiului... care știm cât de incompetent este și care nu a făcut niciodată în istoria lui din 1918 nicio investiție semnificativă dincolo de Prut. 

    Moldovenii și Dodon știu asta. basescu minte, nu sunt 48% unionisti ci doar pro-europeni. Adica pro-fonduri europene. 

    1. SI ii doare in laterala de politica. Ei pot avea si passport rusesc si romanesc.Asta cu ideologia e pentru secretarii de partid sa nu ramana someri😊

      Foarte rare ocaziile dar sunt de acord cu tine.

    Sa demaram o ampla operatiune de romanizare a Moldovei, sa plezneasza fierea in Dodon-Cretinion!!

    1. Exact asa am spus si eu in secolul trecut. Nu inteleg de ce deranjeaza cateva sute de mii de crime pe care le-am facut, eu si brava Armata Romana, in Basarabia si Transnistria.

      M-au facut criminal de razboi din aceasta cauza. Dar cu tine nu mi-e rusine, Whoule, vei putea dormi linistit pe cadavrele celor care nu sunt de acord cu parerea ta. 

      Amaratule, te plateste MOSKWA????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb