Băsescu: Oligarhii încearcă obstrucţionarea informaţiilor despre referendum

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2007

Băsescu: Oligarhii încearcă obstrucţionarea informaţiilor despre referendum

Preşedintele României a declarat, ieri, la Iaşi, că oligarhii îi obstrucţionează accesul la televiziuni pentru a informa cetăţenii cu privire la varianta propusă de el pentru votul uninominal. ""Va fi extrem de dificil să informăm pe fiecare român despre importanţa evenimentului. Faptul că până şi televiziunea publică a acceptat doar o apariţie a preşedintelui României pentru a explica votul uninominal dovedeşte câtă teamă, câtă opoziţie există la schimbare, câtă influenţă are oligarhia politică de astăzi. Ei îşi permit, într-un stat democratic, să obstrucţioneze comunicarea, să obstrucţioneze ceea ce este de neconceput, informarea românilor despre referendumul din 25 noiembrie"", a declarat şeful statului. În opinia preşedintelui, s-a creat un ""baraj informativ"" pentru ca românii să nu afle despre referendum, ""că au posibilitatea ca, pentru prima dată, să voteze altceva decât doresc oamenii politici, dar în acelaşi timp să voteze ce vor ei, să-şi realizeze dorinţa printr-un sistem democratic introdus de Constituţia României"".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. daca imi aduc bine aminte acum cativa ani cand PD-ul avea sub 10 % basescu nici nu vroia sa auda de alegeri uninominale.

    acest om nu are in vedere decat procente ,nu am retinut nici un lucru realizat de el de cand este politician,primar,presedinte, decat ca peste tot a fost distructiv.

    asa ca povestea cu poporul,binele poporului,etc este in gura lui cea mai mare ipocrizie 

    1. de 15 ani in tara asta nimeni nu a facut nimic sa trezeasca constiinta si spiritul civic al romanilor, dimpotriva a facut totul pentru indobitocirea si umilirea acestora prin toate mijloacele:

      -sistemul de invatamant  

      -sistemul de asigurari sociale 

      -sistemul asigurarilor de sanatate  

      -sistemul juridic si aplicarea (mai bine zis neaplicarea) acestuia  

      - mijloacele de comunicare/informare in masa ; toate acestea fiind controlate de moguli/baroni locali , demagogi politici sau oameni slugarnici acestora ; toti acestia se conduc si actioneaza dupa principiul ca : " un om neinformat sau dezinformat este mult mai usor de manipulat" binenteles in interesul propriu al celor enumerati mai sus. 

      Acum cand in sfarsit BASESCU propune un referendum pe tema votului uninominal , primii care sar ca arsi sunt "moftangii , linge-blide , fripturistii si alte animale politice" care au dormit dar au facut si avere/afaceri in ultimii 18 ani in PARLAMENT (dovada ca aproape ca nu exista lege care sa nu poata fi ocolita sau interpretata in avantajul "baietilor destepti" ; sau cum spunea BASESCU : PARLAMENTUL VOTEAZA LEGI PT. PROTECTIA INFRACTORILOR ) . Consider ca nu avem nevoie de peste 600 de trepadusi politici in PARLAMENT (mare parte din ei semianalfabeti , dar cu diplome si doctorate , cele mai multe luate dupa 1989.) ; mai bine 1-2 parlamentari de fiecare judet , dar care sa fie alesi dupa competenta si gradul de implicare in rezolvarea problemelor locale si nationale.  

      Daca BASESCU , reuseste sa realizeze sau sa amorseaze procesul procesul de "dezinsectie a PARLAMENTULUI" si sa ne scape de aceasta "FAUNA PARLAMENTARA" , atunci cred ca chiar si ridicarea unei noi "COLUMNE A LUI TRAIAN" , NU AR FI O RASPLATA PREA MARE !!!!!!

      In incheiere nu spun decat : DESTEAPTA-TE ROMANE !!!! iar pe 25 noiembrie prezinta-te la vot si VOTEAZA DA pt. votul uninominal (varianta propusa de BASESCU , NU pe cea propusa de guvernul TARICEANU). 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb