BĂSESCU SE ÎNTOARCE LA COTROCENI CCR a invalidat referendumul

F. A.
Politică / 21 august 2012

CCR a invalidat referendumul

Update 11: Ponta: Finalul carierei politice a lui Traian Băsescu este doar o chestiune de timp

Liderii USL, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin au susţinut împreună o conferinţă de presă în care au anunţat că USL este mai unit ca niciodată şi nu se pune problema destrămării, dimpotrivă vor continua împreună lupta împotriva lui Traian Băsescu.

USL rămâne fidelă angajamentelor publice, proiectelor politice, pe care le aplică prin intermediul Guvernului, cu care se va prezenta la momentul alegerilor parlamentare. Lupta noastră împotriva lui Traian Băsescu continuă şi când vorbim de regimul Traian Băsescu ne referim la instituţii şi oameni care ignoră şi sfidează ceea ce cred şi vor oamenii. Cu acest regim USL se va bate până la capăt până în momentul în care dezvoltarea normală a României va fi posibilă", a explicat Crin Antonescu.

Victor Ponta a declarat că în ciuda răspunsului dat astăzi de Curtea Constituţională a României, Traian Băsescu nu are legitimitate. "Bătălia nu s-a încheiat. După decizia de astăzi a dovedit că nu suntem la putere, suntem doar la guvernare şi diferenţa este covârşitoare. Cei 8,5 milioane care au venit la vot au realizat, însă, un lucru extraordinar, l-au lipsit pe Traian Băsescu de legitimitate. Sunt încrezător că rezultatul nu a fost anulat ci doar întârziat. Finalul carierei politice a lui TB este doar o chestiune de timp", a adăugat premierul României.

Liderii USL s-au arătat încrezători că vor câştiga alegerile parlamentare. "În noiembrie

vom avea legitimitatea, vom forma un nou guvern şi cel mai târziu în 2014 vom avea un preşedinte confirmat de români prin vot şi nu trimis acasă de români şi întors la masa verde. Daca vreunul dintre noi va primi o palmă aşa cum a primit Traian Băsescu în 29 iulie nu vom sta ilegitim într-o funcţie publică din care poporul român ne cere să plecăm. Fiecare îşi alege modul în care iese din politică, iar Traian Băsescu a ales un mod ruşinos de a o face", a conchis Victor Ponta.

---------------------------

Update 10: Ponta: Băsescu este un preşedinte ilegitim

Primul ministru al României, Victor Ponta, susţine că va respecta decizia Curţii Constituţională, privind referendumul, chiar dacă o consideră nedreaptă şi îl transformă pe Traian Băsescu într-un preşedinte ilegitim.

"Decizia CCR va fi respectată, dar este una nedreaptă. Sper ca această decizie să pună capăt crizei politice care a făcut rău", a explicat Ponta.

Priemierul susţine că s-a urmărit doar convingerea Aspaziei Cojocaru să voteze pentru invalidare. "Noi am respectat toate cererile CCR chiar dacă am constatat că nu s-a dorit aflarea cifrei corecte a numărului de alegători, trebuiau doar să convingă un judecător să treacă în tabăra celor care îl susţin pe Traian Băsescu",

Potrivit lui Victor Ponta, Traian Băsescu este un preşedinte ilegitim, un preşedinte al CCR. Pentru a evita pe viitor astfel de situaţii, Ponta propune o reformă constituţională. "Trebuie atribuţii mult mai clare ale preşedintelui în noua Constituţie", a declarat Ponta.

-----------------------------

Update9: Blaga: Nu este victoria nimănui!

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat că deşi CCR a invalidat referendumul consideră că astăzi nu se poate discuta despre victoria uneia dintre taberele politice.

"Cerem USL să renunţe la metodele de guvernare care au făcut rău statului român şi au pus la grea încercare societatea românească. Este nevoie de colaborare pentru prosperitatea naţională. Războiul politic să înceteze şi să intrăm în normalitate politică", solicita Vasile Blaga în cursul zilei de astăzi.

Cu privire la semnificaţia politică a deciziei CCR, Blaga susţine că nu se poate vorbi de un câştigător. "Nu este victoria nimănui. Dacă vorbim totuşi de o victorie, este a democraţiei şi a statului de drept", a declarat Blaga.

-------------------

UPDATE 8: Antonescu: Decizia CCR este nedreaptă

Preşedintele interimar, Crin Antonescu a spus că va respecta decizia de azi a CCR, chiar dacă o consideră nedreaptă.

În declaraţia de presă făcută în urmă cu puţin timp, Crin Antonescu a declarat: "Atât eu cât şi PNL vom respecta hotărârea Curţii Constituţionale a României, ca atare, cursul procedurilor va fi parcurs, nimeni un pune la îndoială respectarea deciziei CCR. Socotim această hotărâre nedreaptă pentru că ignoră votul cetăţenilor români, pentru că ignoră prin această decizie 8,5 milioane, o majoritate reală".

Potrivit preşedintelui interimar CCR a refuzat să ia act de situaţia că cel puţin peste 2 milioane de alegători nu puteau figura în listele permanente şi nu puteau figura la cvorum.

"Chiar dacă respectăm decizia CCR şi în baza acestei hotărâri Traian Băsescu va redeveni preşedinte, noi nu-l vom recunoaşte, pentru că avem de ales între o hotărâre a Curţii şi a voinţei poporului", a adăugat Antonescu.

Deşi anunţase că în cazul în care Băsescu se va întoarce la Cotroceni, el va ieşi din viaţa politică, Crin Antonescu a revenit asupra acestei decizii. "Spun astăzi foarte clar, nu mă retrag din politică pentru că Traian Băsescu a fost demis în realitate de majoritatea cetăţenilor români. Eu mi-am luat angajamentul de demisie în faţa voinţei poporului român nu în faţa CCR sau a Parlamentului European", a conchis preşedintele interimar.

-------------------------

UPDATE 7: CCR a anunţat oficial invalidarea referendumului

Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au decis astăzi să invalideze referendumul organizat pe data de 29 iulie pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat de presă remis de CCR, judecătorii au stabilit "că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată".

De asemenea se arată că în urma analizării datelor primite din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane adică 46.24 %, din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?", iar 943.375 (11.15 %) au răspuns "NU".

În urma şedinţei de astăzi CCR a transmis: "Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului".

Hotărârea luată de judecătorii CCR urmează a fi prezentată Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună. Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României.

-------------------

UPDATE 6: CCR şi-a încheiat şedinţa

CCR a invalidat referendumul din 29 iulie privind demiterea Preşedintelui, în urma şedinţei ţinute astăzi, Traian Băsescu urmând să se întoarcă în funcţia de preşedinte al ţării.

Decizia Curţii a fost luată cu o majoritate de 6 la 3, potrivit surselor de presă.

Hotărârea CCR va fi citită mâine, la ora 10:00, în faţa plenului Parlamentului.

"A fost validat referendumul, nu l-am invalidat, referendumul este valid, dar am constatat că nu s-a îndeplinit cvorumul", a explicat preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

------------------------------------

UPDATE 5: Parlamentul trimite "notă explicativă" la CCR

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au trimis către magistraţii Curţii Constituţionale o "notă explicativă", informează Antena 3.

--------------------------------

UPDATE 4: Pichet pentru validare, în faţa CCR

Mai multe persoane protestează în faţa sediului CCR, cerând validarea referendumului şi, implicit, demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

----------------------

UPDATE 3: A început şedinţa CCR

Judecătorii Curţii Constituţionale au intrat de puţin timp în şedinţă, aceştia urmând să hotărască astăzi dacă rezultatul referendumului va fi sau nu validat.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că rezultatele transmise de Guvern, vor fi luate în considerare la dezbaterea de astăzi.

--------------------

UPDATE 2: Toader: Decizia s-ar putea amâna

Judecătorul CCR, Tudorel Toader, a afirmat, astăzi, că decizia în privinţa referendumul s-ar putea amâna, potrivit Antena 3.

-------------------------

UPDATE 1: Judecătorii au început să sosească la sediul CCR

Judecătorii au început să sosească la sediul Curţii Constituţionale pentru a dezbate datele primite de la Guvern privind referendumul.

-----

Cei 9 judecători ai Curţii Constituţionale (CCR) se reunesc, astăzi, începând cu ora 10, pentru examinarea respectării procedurii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui statului, Traian Băsescu, şi confirmarea rezultatelor acestuia, relatează sursele de presă.

Pentru o decizie este nevoie de votul a minimum 6 judecători. Tot la ora 10 este programat lângă sediul CCR un protest al Sindicatului Militarilor rezervişti conduşi de col. Mircea Dogaru.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Mai bine ramaneau in concediu pana la sfarsitul anului. Se mai consultau cu prietenii din politica . Si-au stresat concediile sa vina la munca !

    1. Draga Dorin,

      era cat pe aci sa am sanse a deveni presedinte interimar, fie el si pentru o zi. Si ca un papagal am zis ca nu sunt frustrat, ci doar buimac.Acum facand parte din cvorum trebuie sa ma dreg cu o ciorba de burta. Te invit impreuna cu Make sa savuram delicatesea si sa scriem un articol de toata frumuschetzea si invidia publicatiilor neaose si cosmopolite.  

      "Am fost surprins de decizia CCR, sunt dezamăgit, sunt frustrat". 

      cum zici tu, draga virgil!!....tu apuca-te sa-l scrii!!...eu iti trimit semnatura pe mail!! merg pe mana ta!!...ti-am zis ca iti ador stilul!!

      S-a facut dragul meu compatriot. Incerc sa nu uit nici de marmota pentru a da un iz mioritic povestii noastre cu feti frumosi fete cosanzene si capcauni capitalisti:-)

      nu prea merge cu marmota pentru a sugestiona mioriticul romanesc!!...incearca cu miorita, laie-bucalaie!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb