Băsescu: Socar vrea să-şi extindă activitatea în UE, prin România

M.M.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 29 septembrie 2009

Compania naţională azeră Socar are în vedere extinderea activităţii sale în Uniunea Europeană prin România, prin creşterea capacităţii de depozitare ţiţei în Portul Constanţa.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, după o discuţie purtată cu omologul său azer Ilham Aliyev: "Acest proiect se poate materializa, în viziunea Socar, prin creşterea capacităţii noastre de depozitare ţiţei în portul Constanţa, astfel încât Socar să poată să-şi dirijeze resursele de ţiţei către două posibilităţi de utilizare, una ar fi rafinarea unei părţi din ţiţeiul tranzitat în Constanţa în rafinăriile din România şi crearea unei reţele de distribuţie a Socar în Uniunea Europeană şi, cea de-a doua, ar fi pomparea unor cantităţi importante de ţiţei către Trieste din portul Constanţa".

Şeful statului a menţionat că un argument al acestei posibilităţi este terminalul de la Supsa, din Georgia, care poate primi nave de mare capacitate prin care se tranzitează ţiţei din zona Caspică, inclusiv ţiţei azer, şi se exportă prin Bosfor şi Dardanele către Europa.

La rândul său, preşedintele azer a arătat că, din experienţa de până acum, toate proiectele iniţiate, demarate şi propuse de Azerbaidjan pot fi benefice pentru alte proiecte care pot fi lansate pe viitor. "Dacă conducta Baku-Tbilisi-Ceyhan nu ar fi fost construită, probabil că nici conducta Baku-Erzurum nu ar fi fost construită. Dacă această conductă Baku-Tbilisi-Erzurum nu ar fi fost construită, nu am fi putut vorbi despre aducerea gazelor naturale azere către Uniunea Europeană, pentru că această construcţie a conductei Nabucco este un rezultat al dezvoltării infrrastructurii de gaze naturale şi petrol a Azerbaidjanului", a explicat Aliyev.

Compania petrolieră azeră Socar este interesată de colaborarea cu mai multe companii româneşti de profil în vederea construirii unor depozite de gaze în România, depozitării unor cantităţi de ţiţei la Oil Terminal şi participarea într-un joint-venture cu companii româneşti în domeniul petrochimiei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb