Băsescu spune că în cazul jurnaliştilor răpiţi s-au cumpărat informaţii, în Irak şi în ţări vecine

F.A.
Politică / 21 noiembrie 2009

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, potrivit NewsIn, că nu înţelege de ce procurorul Ciprian Nastasiu nu a investigat în dosarul Hayssam "suspiciunea" legată de răscumpărarea celor trei ziarişti, precizând că în acest caz s-au cumpărat informaţii din Irak şi întrebând retoric "unde vreţi să găsiţi chitanţele?".

Preşedintele Traian Băsescu a spus că l-a cunoscut pe fostul procuror Ciprian Nastasiu pe vremea când conducea celula de criză de la Cotroceni în cazul celor trei jurnalişti răpiţi în Irak.

"Nu putem lăsa procurorul care are cazul şi care a solicitat arestarea lui Omar Hayssam la câteva zile..., nu-l putem lăsa în afara informaţiei", a relatat Traian Băsescu momentul în care le-a cerut şefilor de servicii secrete şi celorlalte persoane cu responsabilităţi în domeniu ca Ciprian Nastasiu să participe la reuniunile celulei de criză.

Băsescu a spus că nu a avut o relaţie personală cu Nastasiu şi că ceea ce "nu i-a plăcut" a fost că a deschis subiectul privind sumele plătite pentru răscumpărare după ce a finalizat dosarul Hayssam. "După ce are cazul Omar Hayssam , după ce închide dosarul care se finalizează cu 20 de ani condamnare, definitiv şi irevocabil, pentru Omar Hayssam, după ce a fost în Irak la investigaţii, acum abia spune "Da, cred că e ceva neclar cu 4-5 milioane de dolari, de euro". E o copilărie, vă pot spune, că nu are cum să fie...De ce nu a pus chiar în dosarul de anchetă suspiciunea ca s-o investigheze", a declarat preşedintele.

Întrebat dacă detaliile privind răscumpărarea sunt secrete, Băsescu a spus că totul este secretizat. "Vă spun doar un lucru şi rugămintea este să nu insistaţi: în Irak, în ţări din jur s-au cumpărat informaţii. Ca orice serviciu secret, s-au cumpărat informaţii de la cetăţeni, de la oameni, din om în om. Deci, unde vreţi să găsiţi chitanţele?, a spus preşedintele, subliniind că a vrut să clarifice faptul că informaţia se cumpără "oriunde în lumea asta" şi că a învăţat acest lucru de când este preşedinte.

Fostul procuror Ciprian Nastasiu a declarat luni că 4 milioane de euro ar fi dispărut din banii daţi de autorităţile de la Bucureşti pentru răscumpărarea jurnaliştilor răpiţi la Bagdad. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat ulterior că efectuează acte premergătoare începerii urmăririi penale cu privire "la împrejurările în care o parte din suma pretins a fi plătită cu titlul de răscumpărare pentru eliberarea unor cetăţeni români ar fi fost însuşită de reprezentanţii instituţiilor implicate în acest demers".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb