BĂSESCU: "Sunt surprins de opţiunea PNL de a aduce candidaţi din afara partidului"

I.T.
Politică / 19 martie 2019

Traian Băsescu (Sursa foto: Twitter)

Traian Băsescu (Sursa foto: Twitter)

Senatorul PMP Traian Băsescu s-a declarat surprins de opţiunea Partidului Naţional Liberal de a aduce din afara formaţiunii candidaţi, atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru alte funcţii.

"Uitaţi-vă la PNL, ca atitudine. Şi-au adus pe ultima sută, din afara partidului, candidatul la prezidenţiale. Şi-au adus, în căutările lor intense, pe Marian Munteanu, la Primăria Capitalei. Acum şi-au importat un jurnalist de pe piaţa liberă. (...) (Urmăresc, n.r.) să se salveze la scor. (...) Pe mine mă surprinde că n-au găsit (candidaţi din interiorul partidului, n.r.) şi mă surprinde şi relaxarea cu care fac lucrurile acestea. Deci, locurile unu şi trei sunt ocupate de două importuri proaspete", a declarat fostul preşedinte al ţării noastre, ieri seară, la un post de televiziune.

Potrivit lui Băsescu, în cadrul partidului există "oameni valoroşi", dar PNL s-a lansat în acest tip de politică din dorinţa de a face concurenţă USR.

"Eu sunt surprins de opţiunea de a aduce tot timpul din afară (candidaţi, n.r.). Acesta este un partid mare. Oameni valoroşi, cunoscuţi, au. Slavă Domnului! A dispărut Anca Boagiu. Chiar Adriana Săftoiu. Şi Predoiu. (...) Eu nu ştiu de ce s-au lansat în tipul acesta de politică, la concurenţă cu USR", a spus el.

Fostul preşedinte a apreciat că în aceste situaţii nu este vorba despre "decizii colective", ci de hotărâri care aparţin unui singur om, nominalizându-l în acest sens pe preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Cum să aduci capul de listă din import? Locul trei din import? Candidat la Primăria Capitalei din import? (...) Mă uitam când a ieşit Ludovic Orban din Consiliul lor Naţional să anunţe lista. Păi Blaga era după locul trei, ascuns, pitit undeva, iar acum la lansarea în România a candidatului la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a lui Weber, pe Blaga l-au pus pe ultimul scaun în prezidiu. Pe ultimul scaun din dreapta. Păi e Vasile Blaga! V-a adus partidul, vi l-a servit ca pe o farfurie cu mici, şi îl trataţi aşa", a spus el.

Băsescu s-a declarat convins că dacă PDL "nu se vărsa în PNL", azi partidul avea o susţinere în sondaje de 22-25%, deoarece are structurile organizatorice necesare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb