Băsescu vrea suspendarea taxei de primă înmatriculare

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 18 noiembrie 2008

Taxa ar putea fi suspendată şase luni.

Taxa ar putea fi suspendată şase luni.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, ieri, la Mioveni, cu conducerea şi sindicaliştii de la Automobile Dacia, despre măsurile prin care viitorul guvern ar trebui să susţină producţia autohtonă de autovehicule. Preşedintele propune inclusiv o suspendare temporară a taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi: "Situaţia uzinei Dacia este, în momentul de faţă, puternic afectată de realităţile pieţei. Printre măsurile care pot fi luate pentru stimularea producţiei sunt suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi, continuarea aşa- numitului program Rabla, supravegherea înmatriculărilor ilegale a autoturismelor şi, bineînţeles, creditarea furnizorilor uzinelor Dacia".

Potrivit Agerpres, şeful statului a mai precizat: "Va trebui să ne consultăm în legătură cu sus­pendarea temporară a taxei de primă înmatriculare, să spunem pentru o perioadă de şase luni, dacă nu contravine regulilor Comisiei Europene. Dar, înţeleg că Germania deja insistă pentru o astfel de suspendare temporară de taxă la maşinile noi, aşa că nu vedem de ce să nu o aplicăm şi noi".

Traian Băsescu a mai spus că situaţia reducerii producţiei de automobile de la Dacia Piteşti nu se datorează unei crize create în Româ­nia, ci crizei financiare internaţionale şi scăderii cererii globale de autoturisme.

Preşedintele Traian Băsescu apreciază că nimeni nu trebuie să stea liniştit în acest context economic dificil. Domnia sa a declarat, ieri, la Mioveni: "Într-o astfel de perioadă, nici politicienii, nici oamenii care lucrează în industrie nu trebuie să stea liniştiţi. Salariaţii din industrie trebuie să fie acum într-un parteneriat cu managementul. La Dacia am sesizat, din discuţia cu liderii sindicali şi managementul, această dorinţă ca perioada de criză să fie trecută cu bine sau cu costuri minime, împreună".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb