Băsescu:România are interese economice deosebite în Orientul Mijlociu

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 13 iulie 2009

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, înainte de a pleca în vizita oficială la Autoritatea Naţională Palestiniană -ANP-, că, între altele, Româ­nia are interese economice deosebite în zona Orientului Mijlociu. "În zona Orientului Mijlociu, România are interese economice deosebite şi, nu în ultimul rând, problematica legată de energie şi problematica legată de românii care locuiesc în ţările din Orientul Mijlociu", a afirmat Traian Băsescu. Şeful statului a precizat că vizita oficială la Autoritatea Naţională Palestiniană este una de răspuns la cea pe care preşedintele Mahmud Abbas a făcut-o, anul trecut, la Bucureşti.

"Aş spune că vizita la Ramallah (localitate din Cisiordania în care se află sediul ANP - n.r.) este o încheiere a unui ciclu de întâlniri pe care le-am avut cu liderii din Orientul Mijlociu, toate tratând în principal problema securităţii în această regiune şi care este o problematică de interes major pentru România, având în vedere propria ei securitate", a mai spus preşedintele în declaraţia de presă.

Traian Băsescu a menţionat că vizita pe care o face la Ramallah este precedată de întâlnirile pe care le-a avut cu preşedintele Egiptului, cu cel al Irakului, cu cel al Libanului, cu regele Iordaniei şi cu preşedintele Israelului. "Din punctul nostru de vedere, procesul de pace poate fi continuat acum, având în vedere evoluţiile politice din regiune, iar obiectivul care trebuie atins este ca cele două state - Palestina şi Israel - să convieţuiască în pace şi securitate, subiectul securităţii fiind extrem de important pentru Israel. Nimeni nu poate cere Israelului să tolereze acte de terorism pe propriul teritoriu sau insecuritate la frontieră", a arătat Băsescu.

În acelaşi timp, şeful statului a mai adăugat că subiectele ce vor fi discutate la faţa locului cu gazdele sale vor fi legate şi de terorism, având în vedere că regiunea Orientului Mijlociu este un furnizor de acte de terorism care se petrec chiar pe teritoriul statelor din regiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb