BASF va construi o nouă fabrică de reciclare a bateriilor în Germania

F.D.
Companii / 27 iunie 2022

BASF va construi o nouă fabrică de reciclare a bateriilor în Germania

BASF va construi o fabrică pentru reciclarea bateriilor în Schwarzheide, Germania. Această investiţie consolidează centrul de producţie şi reciclare a materialelor catodice (CAM - cathod active materials) al BASF din Schwarzheide, potrivit unui comunicat de presă.

Fabrica are o locaţie ideală pentru dezvoltarea activităţilor de reciclare a bateriilor, având în vedere prezenţa multor producători de maşini electrice şi de baterii din Europa Centrală.

Investiţia va crea aproximativ 30 de noi locuri de muncă, deschiderea fiind planificată pentru începutul anului 2024. Fabrica va asigura prima etapă din procesul de reciclare a bateriilor şi tratarea mecanică a acestora.

Materialul rezultat din prelucrarea mecanică este bogat în metale utilizate pentru producerea materialelor catodice: litiu, nichel, cobalt şi mangan. Acesta va reprezenta materia primă pentru rafinăria hidrometalurgică pentru reciclarea bateriilor, pe care BASF intenţionează să o construiască la jumătatea acestui deceniu.

"Prin această investiţie, facem următorul pas pentru a pune bazele unui lanţ valoric complet de reciclare a bateriilor la BASF, ceea ce ne permite să optimizăm complet procesul de reciclare şi să ne reducem amprenta de CO 2 ", a declarat dr. Peter Schuhmacher, preşedintele diviziei Catalizatori din cadrul BASF.

Reciclarea bateriilor este un factor important pentru reducerea amprentei de dioxid de carbon a vehiculelor electrice cu baterii şi este esenţial pentru îndeplinirea cerinţelor politice ambiţioase, de susţinere a circularităţii, în conformitate cu Regulamentul UE propus privind bateriile. Măsurile propuse vor acoperi eficienţa de reciclare a bateriilor litiu-ion, precum şi recuperarea materialelor şi obiectivele de conţinut reciclat pentru nichel, cobalt şi litiu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb