BBC: Directorul spitalului Al-Shifa, din Gaza, afirmă că unitatea sanitară a rămas fără apă şi fără rezerve de oxigen

A.F.
Internaţional / 17 noiembrie 2023

BBC: Directorul spitalului Al-Shifa, din Gaza, afirmă că unitatea sanitară a rămas fără apă şi fără rezerve de oxigen

Directorul principalului spital din Fâşia Gaza, percheziţionat de soldaţii israelieni, spune că unitatea sanitară a rămas fără oxigen şi apă, iar pacienţii "ţipă de sete", relatează BBC.

Muhammad Abu Salmiya a spus că în spitalul Al-Shifa, unde erau peste 650 de pacienţi, 500 de angajaţi, personal medical şi 5.000 de persoane strămutate, condiţiile sunt "tragice".

Tancurile israeliene au înconjurat spitalul din oraşul Gaza, a spus el, cu drone bâzâind deasupra clădirii şi cu soldaţii israelieni încă aflaţi interior, deoarece percheziţionare complexului a durat două zile.

Armata israeliană a transmis că operaţiunea sa împotriva Hamas se desfăşoară într-o "manieră discretă, metodică şi temeinică". Cu toate acestea, un jurnalist blocat în spital, Khader, a relatat BBC prin telefon că trupele israeliene erau "pretutindeni, trăgând în toate direcţiile".

Abu Salmiya a spus că trupele israeliene au aruncat în aer principala conductă de alimentare cu apă a spitalului Al-Shifa.

"Operaţiunile militare continuă, nimeni nu se poate deplasa dintr-o clădire în alta şi am pierdut comunicarea cu colegii noştri", a spus el.

Joi, Khader a declarat pentru BBC că trupele israeliene "au luat cu asalt toate departamentele", distrugând partea de sud a zidului clădirii şi zeci de maşini.

Înainte de a întrerupe linia telefonică a lui Khader, el a mai spus că au fost aduse buldozere blindate.

Într-o declaraţie pentru Al- Jazeera, el a declarat că unii dintre copiiii refugiaţi sunt înfometaţi, că un pacient cu probleme renale a decedat, în timp ce starea altora s-a agravat pentru că nu li s-a mai putut face dializă.

Ministerul Sănătăţii din Gaza controlat de Hamas raportează că buldozerele israeliene "au distrus părţi ale intrării de sud" a complexului medical.

Israelul a lansat o campanie militară majoră în Fâşia Gaza pentru a distruge Hamas, ca răzbunare pentru atacul transfrontalier din 7 octombrie lansat de sute de oameni înarmaţi. Israelul consideră Hamas un grup terorist, la fel ca Marea Britanie, SUA şi Uniunea Europeană.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vedem un atac ,denumit razboi ,desi numai una din parti este armata regulata ,platita si echipata de un stat .,Ceilalti sunt rebeli cu o ideologie extrema in care nici macar viata lor nu pretuieste nimic : de ce sa demoleze ,sa arunce in aer infrastructura construita pe banii altora si ...sa distruga si asedieze spitale ?

    Nu e un razboi ,pt ca de fapt nu se respecta nici una din regulile internationale ale razboiului . 

    1. Daca viata lor nu ar pretui nimic nu ar mai fi luat ostatici,nu s-ar mai ascunde in spatele bolnavilor si civililor!Viata altora nu conteaza,a lor e importanta.Alti lideri hamas sunt in Qatar,Iran,colcaie in bogatie.Cum sa fie hamas niste rebeli?Sunt alesi de catre civilii din Gaza ,asta este si ideologia civililor palestinieni.Acum ca o mai fi si cate o oaie ratacita,este prea putin.Nici hamasul,nici autoritatile iraniene si ruse,nici populatia din Gaza nu cred ca s-au gandit la o asemenea reactie a Israelului.Ei au mai facut rele dar de obicei au fost ucisi cei implicati.Nu mai merge asa,au sarit rau calul si civilii israelieni ucisi miseleste au fost oameni,nu numai palestinienii.Sa le fie invatatura de minte tuturor gruparilor teroriste si celor care ii sustin!Nu se mai pot ascunde in spatele civililor fiindca civilii devin o tinta.Armata israeliana nu s-a ascuns in spatele civililor israelieni,numai musulmanii fac asta de obicei.De ce?Fiindca,,necredinciosii,,su nt civilizati in timp ce aceste grupari teroriste islamiste se poarta mai rau ca niste salbatici,zici ca n-au mai vazut alti oameni,am mai spus ,numai canibali nu sunt ca in rest au facut de toate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb