BCE, îngrijorată de schimbările făcute de UniCredit la nivelul conducerii

S.B.
Bănci-Asigurări / 21 aprilie 2024

BCE, îngrijorată de schimbările făcute de UniCredit la nivelul conducerii

Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a exprimat îngrijorarea faţă de schimbările făcute de UniCredit la nivelul conducerii sub coordonarea CEO-ului Andrea Orcel, au declarat două persoane cu informaţii despre aceste modificări, informează news.ro.

UniCredit a înregistrat o serie de plecări de top de la venirea directorului general Orcel, în aprilie 2021.

Fostul bancher de investiţii al UBS a trecut rapid la revizuirea structurii de conducere a băncii, alegând noi directori de top, în timp ce a eliminat o configuraţie dublă.

Chiar dacă schimbările de management nu sunt neobişnuite atunci când preia conducerea un nou CEO, plecările la UniCredit au continuat, iar acestea sunt mai numeroase decât la alte bănci italiene, cum ar fi Intesa Sanpaolo, a cărei echipă de vârf este stabilă de aproximativ un deceniu.

Supraveghetorii bancari europeni au semnalat problema UniCredit în ultimele luni, ca parte a feedback-ului obişnuit adresat băncilor în evaluarea riscurilor, a spus una dintre surse, vorbind sub rezerva anonimatului, deoarece chestiunea este confidenţială.

Reuters nu a putut stabili preocupările specifice. BCE şi UniCredit au refuzat să comenteze.

Supraveghetorii bancari, care au sarcina de a menţine stabilitatea financiară, se îngrijorează, în general, de rata ridicată a schimbării managementului, deoarece plecările frecvente pot creşte riscurile operaţionale.

De asemenea, mutările de personal pot îngreuna menţinerea planurilor de succesiune fără probleme, inclusiv menţinerea unui grup de directori mai tineri gata să îşi asume mai multe responsabilităţi.

Schimbările frecvente la vârf riscă să întârzie implementarea strategiilor pe care BCE le monitorizează îndeaproape, cum ar fi trecerea la digitalizare.

Supraveghetorii se concentrează, de asemenea, pe guvernanţă şi pe modul în care băncile gestionează riscurile neaşteptate. Ei efectuează analize anuale ale modului în care sunt gestionate băncile, examinând oamenii şi funcţiile cheie. Aceasta face parte dintr-o evaluare mai amplă a capacităţii băncilor de a gestiona riscurile, ceea ce determină BCE să stabilească anual cerinţe de capital specifice băncilor.

BCE a declarat în decembrie, când a publicat rezultatele proceselor sale anuale de evaluare, că băncile trebuie să acorde o atenţie deosebită guvernanţei interne, dat fiind că trei din patru au deficienţe în acest domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb