Banca Comercială Română (BCR) a vândut, în 2014, circa 220 kg de aur, potrivit oficialilor BCR. Vânzările au fost realizate atât direct (circa 30 kg aur), la ghişeele băncii, cât şi pe zonele de clienţi bogaţi (mass affluent) şi private banking (circa 190 kg aur), a declarat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.
Peste 2000 de clienţi au cumpărat circa 2,5 tone de aur de la Banca Comercială Română (BCR) din 2010, de la lansarea serviciului, şi până acum, a mai spus Laura Hexan, adăugând că aurul este un activ de care este atrasă toată lumea. Şefa departamentului de produse de trezorerie şi retail a BCR a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că în 2014 s-a dublat numărul celor care investesc în aur, în comparaţie cu 2013. BCR pune la dispoziţia clienţilor atât monede, cât şi lingouri de aur.
Monedele cele mai vândute sunt cea de 1/10 uncie (3.11g) şi cea de 1 uncie (31.10g) - Filarmonica - pe care cei mai mulţi clienţi le cumpără, potrivit reprezentanţilor BCR, pentru cadouri la diferite evenimente (botezuri, nunţi, aniversări). Cele mai solicitate lingouri sunt «KINEGRAM» cu element de siguranţă gravat, disponibile în greutăţi de 5 şi 10 grame. Banca Comercială Română (BCR) mai vinde lingouri de diferite mărimi, inclusiv de 2g.
Majoritatea achiziţiilor de aur se fac pentru o perioadă de peste 10 ani, iar banca oferă şi un serviciu de custodie, la care apelează majoritatea clienţilor, a adăugat Laura Hexan. Serviciul de achiziţionare a monedelor şi lingourilor de aur este disponibil tuturor categoriilor de clienţi, însă până acum majoritatea solicitărilor au venit din partea persoanelor de sex masculin cu vârste cuprinse între 35-45 de ani. Cea mai mare cantitate de aur cumpărată printr-o singură tranzacţie a fost de 40 kg.
Serviciul de vânzare aur la ghişeele unităţilor este disponibil în 15 unităţi din reţeaua băncii, răspândite pe tot cuprinsul ţării. Astfel, clienţii pot cumpăra monede şi lingouri de aur din Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Arad, Craiova, Botoşani, Mureş, Timişoara, Constanţa, Oradea, Piteşti şi 4 din unităţi din Bucureşti.
Aurul este de cea mai bună calitate, în procent de 999,9% pur şi este furnizat de către Monetăria Austriei, o instituţie cu o bogată tradiţie în domeniu şi care îl comercializează succes sub formă de monede şi lingouri, pentru investitori din întreaga lume.
Banca Comercială Română a oferit clienţilor, începând cu sfârşitul anului 2013, posibilitatea să cumpere aur direct de la ghişeele unităţilor sale, fără a mai fi nevoie de precomandă.