BCR lansează BCR Romania PMI

T.B.
Bănci-Asigurări / 1 martie

BCR lansează BCR Romania PMI

Banca Comercială Română, în colaborare cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), lansează indicele BCR România Purchasing Managers' Index (PMI®), un indicator esenţial în determinarea stării de sănătate a economiei, se arată într-un comunicat al BCR, remis redacţiei. Această iniţiativă marchează democratizarea accesului la informaţii precise şi de actualitate despre industria locală de prelucrare, în conformitate cu metodologia globală furnizată de S&P Global, potrivit sursei citate.

BCR România PMI® măsoară performanţa industriei prelucrătoare prin evaluarea comenzilor noi plasate de populaţie, prin determinarea nivelului stocurilor, a capacităţii de producţie, a livrărilor furnizorilor şi a ocupării forţei de muncă, transmite sursa.

Pentru prima oară disponibil în România, indicele PMI® reprezintă un instrument esenţial pentru toate instituţiile financiare, pentru băncile centrale, autorităţi locale şi guverne, dar şi pentru investitori şi companiile din toate sectoarele economice, oferind o bază fiabilă în procesele decizionale strategice şi în formularea de politici economice coerente. România a fost până acum singura economie majoră din Europa Centrală şi de Est care nu a beneficiat de un indicator PMI®, se mai arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, "Pentru BCR, lansarea PMI® pentru România este un proiect de ţară, la care contribuim în mod direct. Indicele indică starea generală de sănătate a economiei şi este un instrument busolă pentru toate părţile interesate. Instituţiilor financiare le permite o mai bună evaluare a riscurilor şi o planificare financiară mai eficientă. Autorităţilor le oferă o bază factuală pentru elaborarea politicilor care se aliniază la condiţiile economice reale, în timp ce, pentru companii, valorificarea acestor informaţii înseamnă optimizarea operaţiunilor, o mai bună gestionare a lanţului de aprovizionare şi îmbunătăţirea strategiilor de investiţii.

Ţinând cont de imaginea de ansamblu pe care o oferă indicele PMI®, dar şi de complexitatea informaţiilor, suntem încântaţi să anunţăm că România beneficiază de un instrument de analiză şi prognoză esenţial pentru orice economie dinamică. Mai mult decât atât, implicarea noastră în BCR România PMI® arată modul în care credem şi investim în România. Modul în care BCR susţine România să îşi poată îndeplini potenţialul economic superior, astfel încât fiecare român să se bucure de prosperitate reală", a declarat Ciprian Dascălu, Economist Şef BCR.

Conform sursei menţionate, "România continuă să aibă o economie bazată pe exporturi de materie primă, lucru sesizat şi în anul 2023, an în care, spre exemplu, produsele chimice sau mărfurile manufacturate au reprezentat creşteri semnificative ( între 13% şi 17%) la import. Prin urmare, consider că viitorul României trebuie să însemne finanţarea companiilor din diverse industrii prelucrătoare, susţinerea creării de locuri de muncă şi mai ales formarea resursei umane adecvate în domeniile industriale, iar acest index pe care îl realizăm în România împreună cu BCR, tocmai aceste concluzii transmite. Vom continua să analizăm diversele componente ale economiei româneşti şi vom veni întotdeauna cu soluţii şi propuneri concrete de politici publice", a declarat Florin Jianu, Preşedinte Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Purchasing Managers' Index (PMI®) este un indicator economic bazat pe o cercetare amplă şi a fost conceput pentru a oferi o perspectivă reală asupra condiţiilor mediului de afaceri. Indicele PMI® este utilizat la scară largă pentru a anticipa schimbarea tendinţelor economice în datele oficiale, cum ar fi PIB-ul, sau, uneori, ca un indicator alternativ al performanţei economice şi al condiţiilor de afaceri, atunci când datele oficiale au întârzieri în publicare, o disponibilitate redusă a informaţiilor sau când există probleme legate de calitatea datelor. PMI® este dezvoltat la nivel global de S&P Global, iar acest lucru este valabil şi pentru BCR Romania PMI®, se arată în comunicat.

Potrivit datelor din comunicat, "Suntem încântaţi să lansăm primul PMI® (Purchasing Managers' Index) pentru România, care acoperă informaţii semnificative şi ne asigură o imagine mai completă asupra economiilor din Europa Centrală şi de Est, oferind un set de date precise, actuale şi de înaltă calitate pentru a sprijini procesul decizional al instituţiilor financiare, investitorilor şi întreprinderilor. Ne aşteptăm ca BCR Romania PMI să se impună rapid ca un indicator cheie în calendarul economic naţional", a declarat Luke Thompson, director general la S&P Global Market Intelligence.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb