BCR lansează noi produse bancare dedicate pentru IMM-uri

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 decembrie 2007

Banca Comercială Română (BCR) a lansat, la începutul acestei săptămâni, 3 noi produse destinate exclusiv întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi anume linia de credit - Ideal Curent BCR, creditul de investiţii - Ideal Invest BCR şi pachetul Ideal BCR, care îmbină componente de finanţare şi componente de cash management.

"Principalele atuuri ale noilor produse de finanţare pentru IMM rezultă din faptul că împrumuturile se pot aproba în 24 de ore din momentul în care clientul depune documentaţia de credit precum şi din flexibilitatea sistemului de garanţii solicitate de bancă, deosebit de avantajos pentru client. Finanţările din gama Ideal BCR reprezintă exact soluţia de care au nevoie întreprinderile mici şi mijlocii pentru dezvoltarea afacerilor. În plus, Pachetul Ideal BCR asigură flexibilitate, clientul având posibilitatea de a introduce în componenţa acestuia o gamă largă de produse şi servicii opţionale la costuri avantajoase comparativ cu cele rezultate prin utilizarea separată a fiecăreia dintre componentele sale", a declarat Daniel Cetăţeanu, director executiv al Direcţiei IMM.

Primul produs - Ideal Curent BCR - este o linie de credit care se poate acorda în lei sau valută (EUR/USD). Destinaţia acestei linii de credit o constituie finanţarea activităţii curente şi se acordă pe o perioadă de până la 12 luni.

Ideal Invest BCR este un credit de investiţii care poate fi folosit pentru finanţarea dezvoltării afacerilor prin realizarea de noi capacităţi şi obiective de producţie, modernizarea sau menţinerea la parametrii corespunzători a capacităţilor de producţie existente, a utilajelor, a maşinilor şi instalaţiilor etc. Creditul se acordă în lei sau valută (EUR/USD) pe o perioadă de până la 5 ani, clientul putând solicita o perioadă de graţie de până la 6 luni. Suma ce poate fi obţinută reprezintă 75% din valoarea totală a investiţiei, cu un plafon maxim de 150.000 lei (sau echivalent în EUR/USD).

Cel de-al treilea produs special destinat IMM-urilor, pachetul Ideal BCR, are în componenţa sa un cont curent în lei, un card de debit în lei ataşat acestuia şi o componentă de tip electronic banking destinată gestionării electronice a plăţilor în lei efectuate de client. Totodată, structura flexibilă a pachetului permite clientului, pe baza preferinţelor sale, să adauge componente opţionale de cash management şi de finanţare.

Produsele de cash management opţionale sunt: încă un cont curent în lei sau în valută, un al doilea card de debit emis în lei sau în valută, serviciul MultiCash/e-BCR asociat contului curent - componentă opţională - Contul Ideal BCR în lei sau în valută. Clientul IMM poate alege şi componente de finanţare specifice: linia de credit Ideal Curent BCR, creditul Ideal Invest BCR şi acordul de garantare/ contract de credit în baza căruia se pot obţine scrisori de garanţie bancară.

Cele trei noi produse bancare din gama Ideal BCR sunt accesibile pentru societăţile comerciale cu o cifră de afaceri anuală cuprinsă între 1 şi 8 milioane EUR.

BCR, membră a Grupului Erste, este o bancă universală fiind cea mai importantă instituţie bancară din România şi gestionând active de peste 16,5 miliarde de EUR. Banca oferă întreaga gamă de produse şi servicii, având în prezent 536 sucursale şi agenţii în întreaga ţară în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispoziţia clienţilor o ofertă complexă de produse şi servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking şi e-commerce, emite 23 tipuri de carduri de credit şi de debit şi are instalată cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 1.400 de aparate şi de terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu card -12.000 de POS. BCR se prezintă astăzi drept cel mai important Grup financiar din România, cu activităţi în ţară şi străinătate, prin subsidiare şi sucursale bancare, cu o prezenţă marcantă prin societăţile sale de profil, pe piaţa de capital, pe piaţa leasingului, pe cea a asigurărilor şi în domeniul managementului activelor.

Grupul Erste este unul dintre liderii sistemului financiar din Europa Centrală şi de Est, cu peste 50.000 de angajaţi care deservesc peste 16 milioane de clienţi în mai mult de 2.700 de unităţi din 8 ţări. Grupul Erste gestiona, la 30.06.2007, active în valoare de 198 miliarde EUR, înregistra un profit net de 566 milioane EUR şi un ROE de 13,8%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb