BCR lansează un credit pentru eficienţă energetică ce acoperă 85% din valoarea investiţiei

G.B
Bănci-Asigurări / 23 noiembrie 2021

BCR lansează un credit pentru eficienţă energetică ce acoperă 85% din valoarea investiţiei

Banca Comercială Română lansează Creditul pentru Eficienţă Energetică dedicat companiilor, ce va acoperi 85% din totalul estimat al investiţiei, prin care sunt susţinute proiectele de investiţii în soluţiile care asigură un management mai bun al consumului de energie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, finanţarea pentru eficienţă energetică este destinată investiţiilor în modernizarea echipamentelor, a liniilor tehnologice, dar şi pentru reabilitarea termică a clădirilor, inclusiv pentru instalaţiile de cogenerare sau trigenerare de înaltă eficienţă, care oferă unul dintre cele mai eficiente randamente economice de generare a energiei. Noua soluţie de creditare răspunde nevoii de reducere a dioxidului de carbon din operaţiunile companiilor private şi de stat şi contribuie la reducerea poluării.

"Eficienţa energetică este o piesă critică din puzzle-ul luptei împotriva schimbărilor climatice, fără de care companiile, guvernele şi societatea civilă nu îşi vor putea atinge ţintele ambiţioase. Este nevoie de un efort comun de conştientizare a nevoii de proiecte de dezvoltare durabilă, mai ales pentru că atunci când discutăm despre impactul operaţiunilor asupra mediului, modul în care companiile vor putea obţine profit se schimbă semnificativ. De aceea, prin Creditul pentru Eficienţă Energetică, am lansat o soluţie de finanţare, cu impact pe termen lung, care vine în ajutorul comunităţii şi a tuturor celor interesaţi de tranziţia afacerilor către neutralitate climatică. Pot fi finanţate proiectele de eficientizare energetică a clădirilor, a unităţilor de producţie, precum şi proiectele de energie regenerabilă şi cogenerare", a declarat Mădălina Dorilă, Manager Creditare Corporate BCR.

Creditul pentru Eficienţă Energetică este un produs de investiţii non-revolving, ce poate fi accesat atât în lei, cât şi în euro, şi beneficiază de:

- Perioada de finanţare pe termen mediu şi lung

- Cheltuieli eligibile:

Cheltuieli cu implementarea proiectului - pregătire pre-instalare, instalare montaj, punere în funcţiune, achiziţie echipamente/utilaje/materiale pentru renovare etc.

Cheltuieli conexe investiţiei - cheltuieli eligibile legate de implementarea proiectului, cât timp aceste cheltuieli nu depăşesc 50% din valoarea totală estimată a investiţiei (exemplu: vopsirea clădirii renovate ulterior izolării acesteia)

Comisionul de acordare se poate percepe din suma finanţată

Comisionul pentru Consultanţă de Proiect - finanţarea sau refinanţarea comisionului deja achitat de client pentru întocmirea sau verificarea proiectului de eficienţă energetică propus

- Garanţii - ipoteca mobiliară sau imobiliară asupra bunurilor finanţate din credit/mix de garanţii

- Valoarea maximă finanţabilă de către bancă - 85% din totalul estimat al investiţiei

BCR atrage atenţia asupra investiţiilor în eficienţa energetică şi îşi consolidează portofoliul de produse de creditare pentru o gamă largă de industrii, oferind acces la consultanţa specializată pe zona de eficienţă energetică. De altfel, pentru confirmarea viabilitaţii proiectelor de eficienţă energetică propuse de companii, BCR colaborează cu mai mulţi consultanţi specializaţi în domeniu. Serviciile oferite de consultanţi acoperă atât identificarea şi evaluarea oportunităţilor de investiţii în zona eficienţei energetice pentru sectoare diferite de activitate, cât şi definirea şi întocmirea proiectului de investiţii în eficienţa energetică.

Banca susţine demersul de conştientizare a beneficiilor eficienţei energetice prin rentabilitatea costurilor, dar şi a păstrării relevanţei pe lanţul de distribuţie. Iar printre cele mai mari avantaje ale implementării investiţiilor în eficienţă energetică se află:

- Conformarea cu standardele tehnice şi reglementările privind mediul

- Reducerea costurilor de producţie şi creşterea competitivităţii

Reducerea costurilor pentru utilităţi (costul de producţie)

Reducerea costurilor de întreţinere şi exploatare

Reducerea pierderilor de producţie (opriri neprevăzute, rebuturi etc.)

- Vulnerabilitate mai mică faţă de viitoarele creşteri ale preţurilor la utilităţi

- Creşterea competitivităţii globale a companiei pe piaţă

Proiectele eligibile pentru finanţare prin Creditul pentru Eficienţă Energetică sunt cele de:

Eficienţă Energetică Clădiri: izolare termică; automatizarea clădirii; înlocuirea boielerelor cu pompe de căldură; modernizarea sistemului de iluminare; instalarea de valve termostatice.

Eficienţă Energetică Producţie: optimizarea sistemelor de aer comprimat; recuperarea de căldură"pierdută"; economizoare pentru boilere existente; înlocuirea motorului electric şi a altor echipamente; variatoare de viteză.

Eficienţă Energetică Energie Regenerabilă şi Cogenerare: module fotovoltaice; sisteme solare pentru generare căldură; cogenerare/trigenerare de înaltă eficienţă energetică, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb