BCR reduce dobânzile la creditele şi depozitele în lei

F.A.
Comunicate de presă / 29 august 2013

Banca Comercială Română (BCR) reduce, de la începutul lunii septembrie, dobânzile atât pentru creditele în lei cât şi pentru depozitele în lei atrase de la populaţie, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR, a declarat: "Suntem prima bancă din România care reduce dobânzile la creditele în lei în urma modificării dobânzii de politică monetară. Din poziţia de lider al sistemului financiar-bancar, credem că este momentul potrivit pentru un răspuns pozitiv la semnalele pieţei. Vrem să acordăm credite. Avem suficientă lichiditate şi suntem pregătiţi să susţinem revenirea creditarii şi economia per ansamblu atât prin credite negarantate, cât şi garantate".

În cazul creditelor de consum garantate cu ipoteca, reducerea ajunge până la 3,4 puncte procentuale, noile dobânzi oferite clienţilor pornind de la 7% pe an. De asemenea, pentru creditele de nevoi personale fără garanţii, reducerea este de până la 1 punct procentual, astfel că noile dobânzi pornesc de la 12%/an.

Totodată, BCR reduce, începând cu 1 septembrie, dobânda la depozitele la termen în lei cu valori cuprinse între 0,25 şi 0,5 puncte procentuale, astfel încât dobânzile oferite clienţilor vor fi cuprinse între 3% şi 4.25% pe an, în funcţie de maturităţi. Reducerea vine, de asemenea, în contextul reducerii dobânzii de politică monetară a BNR, fapt ce a determinat reducerea dobânzilor pe piaţa bancară şi a randamentelor titlurilor de stat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. AS DORI DACA SE POATE SA MI SPUNETI SI MIE CAT A FOST DOBANDA IN 2010,2011,2012,2013SI 2014 LA DEPOZITELE IN LEI LA SUMA DE 20000 CATA DOBANDA PRIMEAM IN TOTI ACESTI ANI VA MULTUMESC

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb