BCR şi BT au devenit agenţi de plată pentru Depozitarul Central

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 29 iunie 2015

Depozitarul Central informează că Banca Comercială Română şi Banca Transilvania au devenit agenţi de plată pentru instituţie, prin intermediul acestora urmând să fie efectuate plăţi de dividende sau alte sume de bani, pentru emitenţii de instrumente financiare care vor desemna respectivele instituţii de credit drept agenţi de plată proprii.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil, emitenţii vor distribui dividendele şi orice alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

"Echipa Depozitarului Central este permanent preocupată de îmbunătăţirea serviciului de distribuire a dividendelor, pentru eficientizarea şi simplificarea întregului proces. Ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor emitenţilor şi acţionarilor, astfel că, după reducerea comisioanelor aferente acestor operaţiuni, ne-am propus să creştem numărul agenţilor de plată pentru distribuirea dividendelor, pentru a putea oferi o gamă variată de opţiuni clienţilor noştri. Suntem convinşi că noul parteneriat cu Banca Comercială Română va conduce la continuarea şi întărirea foarte bunei colaborari pe care am avut-o până acum cu această instituţie", a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

"Banca Comercială Română, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de capital din România, continuă să ofere servicii de agent de plată dividende distribuite de societăţile cotate la bursă ca urmare a încheierii parteneriatului cu Depozitarul Central. Avem convingerea că piaţa românească de capital are şi va avea una dintre cele mai bune evoluţii din regiune şi vrem să oferim clienţilor o gamă cât mai variată de produse şi servicii financiare. Încheierea parteneriatului cu Depozitarul Central face parte din strategia noastră de dezvoltare de produse şi servicii cu valoare adaugată", a declarat Mircea Spinei, sef departament Cash Management, Banca Comercială Română.

"Parteneriatul cu Banca Transilvania este parte din iniţiativa Depozitarului Central de a creşte numărul de agenţi de plată pentru distribuirea dividendelor, având ca obiectiv oferirea de alternative viabile clienţilor noştri. Primele plăţi prin Banca Transilvania vor fi realizate începând cu data de 30 iunie 2015, pentru distribuirea dividendelor SIF Moldova. Suntem convinşi că acesta reprezintă începutul unei noi colaborări de lungă durată cu partenerul nostru de încredere Banca Transilvania şi suntem bucuroşi că astfel am răspuns tuturor solicitărilor clienţilor noştri, în ceea ce priveşte agenţii de plată agreaţi", a mai declarat Silvia Buicănescu.

Distribuirea dividendelor prin intermediul Depozitarului Central se va efectua astfel: pentru acţionarii care sunt clienţi ai unor intermediari participanţi ai Depozitarului Central, plata se va face prin intermediul Depozitarul Central şi al respectivilor participanţi; pentru acţionarii care nu au cont deschis la un intermediar, plata se va face de către Depozitarul Central, prin intermediul agentului de plată desemnat de către emitentul la care respectivul acţionar are deţineri, cu condiţia ca respectivul agent de plată să fi încheiat un contract în acest sens cu Depozitarul Central.

În prezent, Depozitarul Central are încheiate contracte cu următorii agenţi de plată: CEC Bank, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română şi Banca Transilvania.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si actionarii majoritari ai firmelor de pe rasdaq au ajuns cotizanti la politicienii nostrii/partidele politice care au facut o lege din care se infrupta depozitarul central, evaluatorii, bvb, majoritarii si poate si alte entitati. Sa nuriti voi si toti copii/amantele(ii)/sotii(le) voastre ca sunteti cinstiti, javrelor!!F..-va-n c... sa va f... cu fierul incins, jigodii ce vreti sa pareti oameni!O moarte chinuitoare sa aveti toti leprelor patibulare!

    1. aaa, era sa uit de asf. that goes for you too!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb