BEATRICE MAHLER, MANAGERUL INSTITUTULUI MARIUS NASTA: ''Fără vaccin, omenirea ar fi arătat mult mai tristă''

G.U.
Miscellanea / 28 decembrie 2021

''Fără vaccin, omenirea ar fi arătat mult mai tristă''

Mitul că vaccinul anti-COVID modifică ADN-ul uman este cel mai "gogonat" lucru pe care medicul pneumolog Beatrice Mahler l-a auzit în calitate de medic de la pacienţii nevaccinaţi, a mărturisit, ieri, la Digi24, managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală.

"Mie mi s-a părut absolut anormal şi ilogic, dar probabil cunoştinţele medicale diferă", spune Beatrice Mahler. Ea a povestit că a încercat să intre în dialog cu aceşti pacienţi şi să le explice, dar răspunsul primit a fost extrem de brutal, pentru că oamenii care nu vor să se vaccineze şi acceptă un anumit tip de slogan atunci când vorbesc de refuzul vaccinării lor, de regulă nici nu acceptă informarea. "Probabil că e o frică în spate, dar eu cred că e, de fapt, o direcţie pe care noi, ca societate, trebuie să o implementăm şi să o ducem mai departe", a arătat managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Un an de vaccinare anti-COVID în România

La 27 decembrie 2020, Mihaela Anghel, o asistentă de la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, devenea primul român vaccinat anti-COVID-19. Atunci, sfatul ei era ca lumea "să deschidă bine ochii", să nu se teamă şi să înţeleagă că vaccinarea poate însemna sfârşitul pandemiei. Din păcate, nu mulţi oameni au ascultat sfatul asistentei. După un an, doar 40 la sută dintre români sunt imunizaţi, în timp ce media europeană este aproape dublă - 78,4 la sută.

Dacă în primele luni ale anului erau cozi şi controverse în privinţa priorităţii la vaccinare, acum, când vaccinarea este la liber, în 24 de ore abia se mai imunizează câteva sute de oameni cu prima doză. Unele centre de vaccinare au fost închise pentru că nu le mai trecea nimeni pragul, oamenii au devenit sceptici sau pur şi simplu au uitat de pericolul SARS-CoV-2. Se bucură de ridicarea restricţiilor şi nu se mai gândesc nici la boală, nici la vaccinare, deşi semnalele unui nou val devastator sunt din ce în ce mai evidente.

Medicii spun că dacă situaţia nu se va schimba rapid, atunci valul 5 o să vină la pachet cu o nouă criză sanitară. Pentru că în timp ce campania de vaccinare bate pasul pe loc, valul 5 al pandemiei se apropie tot mai mult de România. 13 noi cazuri noi de Omicron au fost depistate luni, iar numărul total al îmbolnăvirilor cu această variantă a coronavirusului care în Occident doboară deja recorduri ajunge astfel la 38.

Ce a însemnat vaccinul?

"Dacă nu ar fi existat vaccinul, omenirea ar fi arătat mult mai tristă, cu mult mai multe vieţi pierdute. Vaccinul este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat în urmă cu un an, la nivel global, pentru că vaccinul a salvat multe vieţi", a comentat la Digi24 dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti. "Cu siguranţă, persoanele care au fost vaccinate - şi am văzut asta mai mult decât oricând în valul 4 - , chiar dacă au venit la spital şi au necesitat îngrijiri, au plecat acasă în marea lor majoritate", spune dr. Mahler.

"Nu mi-am imaginat că lumea va fi reticentă atunci când vorbim de un tratament profilactic, că nu vor avea încredere în descoperirile ştiinţei, pentru că tot ceea ce înseamnă tratament curativ, adică tratament care să vindece cele mai dificile afecţiuni cu care ne luptăm în viaţa de zi cu zi, sunt abordate cu toată încrederea de pacienţi. Toată lumea aşteaptă un tratament nou, inovativ, pentru a-i salva viaţa. Iar acum, când am avut la dispoziţie mai multe tipuri de tratamente - profilactice de data aceasta -, o parte din societate le-a privit cu foarte multă reţinere, cu foarte multă suspiciune, cu neîncredere, iar neîncrederea aceasta s-a transmis către noi, corpul medical, şi din păcate, ca societate şi ca viitor, acest lucru nu ne face bine", a menţionat dr. Mahler, întrebată ce nu şi-ar fi imaginat în urmă cu un an, când soseau primele vaccinuri în România şi când lumea era plină de speranţă.

Managerul Institutului "Marius Nasta" crede că explicaţiile pentru eşecul campaniei de vaccinare anti-COVID în România trebuie căutate nu în realitatea imediată, ci mult mai în spate, în modul în care a decurs educaţia medicală a populaţiei în general, informează Digi24.

"Eu cred că nu trebuie să ne gândim acum ce nu a mers în România cu vaccinarea anti-COVID, cred că trebuie să ne uităm puţin la ceea ce a însemnat în ultimii zeci de ani educaţia medicală a românilor. Ei nu au fost obişnuiţi să meargă la doctor decât atunci când nu mai pot şi din păcate, se vede acest lucru şi acum. Cei care ajung în spitale ajung cu forme terminale de boală, pentru că nici acum, chiar dacă sunt multe spitale care pot să-i primească, nu ajung pentru un control de rutină. Nu ştim că bolile pot fi prevenite prin vaccinare - şi nu mă refer doar la COVID, mă refer la multe alte afecţiuni. Nu pot să spun că vaccinarea antigripală, statistic, uitându-ne în spate, are un succes nemaipomenit. Avem şi alte tipuri de vaccin, vaccinarea pneumococică, vaccinarea antimeningococică, avem foarte multe instrumente cu care putem să creştem sănătatea oamenilor şi răspunsul sistemului imun, dar nu le folosim. Atât timp cât până acum, până în acest an, nu s-a vorbit despre vaccin decât foarte puţin, nu s-a prioritizat acest tip de informare către populaţie, e şi normal ca oamenii, când aud foarte multe informaţii, când ne văd că venim spre ei cu informaţii care până acum noi le spuneam în cabinet, faţă în faţă, dar acum faptul că dvs, presa, sunteţi cei care difuzaţi acest mesaj de sănătate pentru toată lumea, e normal să-şi pună întrebări: Dar oare ce se întâmplă? De ce toată lumea vorbeşte că se poate şi altfel decât ştiam noi până acum?", a arătat dr. Beatrice Mahler.

Dacă vaccinul ar fi fost o pilulă, oamenii l-ar mai fi întâmpinat oare cu aceeaşi reticenţă? Beatrice Mahler crede că da, pentru că doar o mică parte, undeva la 10 la sută din populaţie, refuză vaccinarea doar pentru că îi e teamă de ac. Marea majoritate pun în spatele refuzului vaccinării faptul că a fost făcut prea repede, faptul că nu înţeleg mecanismul de acţiune, faptul că nu înţeleg beneficiile reale pe care aduce un tratament profilactic şi atunci, la această categorie mare de populaţie trebuie să-ţi faci un obicei din a-i vorbi, din a o informa despre sănătate, spune Beatrice Mahler.

"Vaccinul protejează, asta ştim cu toţii şi vaccinul aduce un nivel de protecţie care până la urmă ne salvează viaţa, cred că asta trebuie să reţinem. Iar atunci când vorbim de Omicron, mai mult decât în cazul altor tulpini, cred că pe lângă vaccinare, în acest moment masca, din păcate, încă o perioadă de timp va trebui purtată extrem de riguros", este mesajul pe care îl transmite dr. Beatrice Mahler în pragul valului 5 al pandemiei în România.

Opinia Cititorului ( 40 )

  1. mincinosi ordinari de medici-politicieni....aveti un spor de 100% la salariu lunar, spor Covid, pt a minti cit mai mult....de fapt nu prea e nimeni bolnav si mor oamenii de bolile lor cronice pt care nu mai sint ingrijiti. S a prins tot prostul de minciuna Covid si a pandemiei, paravan pt comertul electronic si platile digitale.

     

    Are dreptate, anarhistii se plictiseau pana la depresie.

    Dar totusi, trista asta care ne vorbeste de tristete, din ce partid provine?

    De ce ne spune ca oamenii nu se duc la spital pt controale de rutina, cand de 2 ani incoace au avut acces doar cei cu covid? Restul pacientilor nu au existat. Cum imi explica fericita faptul ca tatal meu, de ex, internat pe o sectie oarecare in Brasov, s-a intors dupa 10 zile cu Covid? La internare i s-a facut pcr.

    Educatia medicala cine trebuie sa o faca? 

    1. Nu provine dintr-un partid. Face parte din secta covidiotilor.

      Face parte din secta dar ea nu s-a vaccinat. Are alergie la vaccin. Este doar pentru prosti.

      Face parte din secta dar ea nu s-a vaccinat. Are alergie la vaccin. Este doar pentru prosti.

    la ce fatza de robot are, e clar ca trebuie crezutaaaa ha ha ha ha

    1. Vaccinatii plimba liber virusul..deoarece virusul inactiv este un mit. Nu exista decat vitus activ...intrat in ADN el ramane acolo ca mostenire pentru urmasi.

    Virusul este un pachet de energie si nu este inactiv...chiar si vitusul de tip adn tot are o substructura energetica....remediul trebuie sa aiba o energie mai slaba pentru a atrage energia asa numitului virus....

    1. ...sa apareti mai des in media mainstream voi, cei critici. poate asa v-ar cunoaste lumea mai bine ce va poate pielea...si neuronul ala atat de ocupat.

    Organismul se vindeca singur....vitaminelel si mineralele ajuta enorm daca nu le putem avea din hrana....Avem un sistem imunitar, ce facem cu el? trebuie sa il intarim , nu sa-l slavim prin vaccinari multiple si cresteria numarului de tulpini..implicit.Am trecut prin boala, m-am imunizat natural iar sfatul medicului a fost doar vitamine si zn, care e de baza pentru multe procese.Am luat zinc si vitamine si minerale naturale, de sinteza, din laborator, care nu sunt sintetizate de organism....Acesta e sfatul meu sincer sa va suplimentati vitaminele si mineralele din organism, 50 mg de zinv zilnc, vitamina c de 1000 si vitamina d3 de 4000...de unitati...ajuta enrm in preventie si intr-o forma suportabila.

    1. ...numai nenorociri au adus antibioticele si vaccinurile astea. nu mai zic de curentul electric (numai cati electrocutati au murit0, automobilul si tabla inmultirii...

      m-ai inveselit.an nou fericit si mai multe d-astea!!!

      m-ai inveselit.an nou fericit si mai multe d-astea!!!

      Cam nasol sa te lauzi ca ai trecut prin boala. Nu ai fost precaut, ai fost prost.

    Medicina traditionala occidenta trebuie complementata cu cea energetica chinezeasca si nutritionala.Doar un vaccin nu ajta.

    Statele ar trebui sa deconteze suplimentele alimentare naturale, nu numai pe celel de sinteza, de laborator....daca doreste sa ajute populatia si sa ofere gratuit sfatuti de nutritie sanatoasa pentru intarirea sistemului imunitar....complementar vaccinarii.

    MARS CURVO,HAITO, BEȚIVO, SATANIȘTO, MUIST O, L. G. B.T.ISTO CU MINCIUNILE TALE. ÎNDRĂCIT O, REGRETATA FAMILIEI, MAȘINA DE SPĂLAT, SUPT, LINS PULII ȘI PI DE SPUNE DREPT CIT TEAI PRIMIT PARTEA TA ÎN PLIC CA SA VII SA NEO SUGI CU MINCIUNILE TALE. TE ÎNȚELEGEM NEFERICITA, ÎNFOMETAȚI, FLAMANDE, ÎNȘELAȚI CA ȚIE FOAME ȘI ȚIE ESTE DAR NU TE ÎN JOSH ATIT DE MULT CHIAR DACĂ NIVELUL TĂU ESTE JOSNIC ȘI GROTESC. TE TĂVĂLEȘTE ÎN CHINURI. CHIAR ATITA POȚI PROSTITUAT O, RAPANDULO, JISPO. VINE ANUL NOU MERGE CU PLUGUȘORUL ȘI CÂȘTIGĂTI EXISTENTA CA ORICUM EȘTI PLECATA DE MULT CU SORCOVA DROGAȚO. VOI SATANIȘTILOR CARE VATI VÂNDUT SUFLETUL VOSTRU PENTRU BANII TATĂLUI VOSTRU ANTICRIST DE CE PROMOVAȚI ȘI MINȚIȚI 24 DE ORE DIN 24 ȘI ADUCEȚI OSANALE ACESTUI MORTAL VACCIN ADICĂ OTRAVURILE LUI ANTICRIST. DE CE NU A AJUTAT, PRIMUL VACCIN, AL DOILEA, AL TRECEREA. DRAGI ROMANII NU VA VACCINAȚI. AU 3 ȘI VOR MAI FI ÎNCĂ 4. SA VEDEȚI ANUL VIITOR CITI DINTRE ACESTI SATANIȘTI, MUISTI, L. G. B.T.ISTI CLARE ȘI AU VÂNDUT SUFLETUL LUI ANTICRIST PENTRU BANII ȘI AU ADUS OSANALE NEÎNCETAT ACESTOR OTRAVURI ALE LUI ANTICRIST VOR DISPĂREA ANUL VIITOR, CĂCI SFÂNTUL DE SUS DUMNEZEU NU I MAI SUPORTA PE ACESTI SATANIȘTI, TRĂDĂTORI DE TARA, CRIMINALII ÎN SERIE DE LA GUVERNARE. DRAGII ROMANII ASUPRIȚI DE ACEȘTI TIRANI LA MULȚI ANI ȘI ȚIE REDACȚIE BURSA ȘI O RUGĂMINTE AM LA TINE SA RAMAI ASA CUM EȘTI CORECTA ȘI SA NU NE ȘTERGI MESAJELE CA SA LE CITEASCĂ TOȚI ROMANII.. MULȚUMESC ȘI UN AN NOU FERICIT ȘI DOAMNA STARPESTENESI NE SCĂPA DE ACEȘTI TIRANII.

    1. Asta da mesaj ... bravo autorul, bravo Bursa! Noroc ca nu a jignit pe nimeni si nu contravine regulamentului. Moderatorii sterg doar comentariile cu USR, Rusia, pro vacinare, etc. Genul asta de opinii sunt acceptate, ca ziarul si redactorii sunt fix din acelasi șanț.

      USR este mult mai nociv decat virusul sau cancerul, băi gherţoiule!

      Nu s-a sters niciodata un mesaj pro-vaccinare.

      S-au sters mesaje vaccino-sceptice o multime. 

      da.da.si guma de mestecat smartule !!!

      da.da.si guma de mestecat smartule !!!

    tu si cu vaccin esti trista , tuto !

    Biontech a declarat asta catre SEC, pentru investitori. Vaccinurile mRNA sunt clasificate drept terapii genice de catre FDA si EMA. Compania germana declara ca "terapia mRNA este foarte IMPROBABIL sa se localizeze in nucleu si sa se integreze in DNA, sau altfel sa faca schimbari PERMANENTE in DNA-ul celulei".

    Eu vad ca insasi compania care produce vaccinurile mRNA nu neaga ca fiind imposibile, ci doar foarte improbabile accidentele de integrare in DNA-ul celulei in mod PERMANENT. 

     

    "Some of our product candidates are classified as gene therapies by the FDA and the EMA, and the FDA has indicated that our product candidates will be reviewed within its Center for Biologics Evaluation and Research, or CBER. Even though our mRNA product candidates are designed to have a different mechanism of action fr om gene therapies, the association of our product candidates with gene therapies could result in increased regulatory burdens, impair the reputation of our product candidates, or negatively impact our platform or our business. 

    There have been few approvals of gene therapy products in the United States and other jurisdictions, and there have been well-reported significant adverse events associated with their testing and use. Gene therapy products have the effect of introducing new DNA and potentially irreversibly changing the DNA in a cell. In contrast, mRNA is highly unlikely to localize to the nucleus, integrate into cell DNA, or otherwise make any permanent changes to cell DNA. Consequently, we expect that our product candidates will have a different potential side effect profile fr om gene therapies because they lack risks associated with altering cell DNA irreversibly. Further, we may avail ourselves of ways of mitigating side effects in developing our product candidates to address safety concerns that are not available to all gene therapies, such as lowering the dose of our product candidates during repeat dosing or stopping treatment to potentially ameliorate undesirable side effects." 

    1. " Another

      concern is the persistence and integration of the chimeric DNA in the human genome. 

      DNA viruses are known to eventually integrate into one out of one million cells in vivo 

      in mice for adenoviruses [20]. In addition, it is not known how the DNA sequence of the 

      SARS-CoV-2 spike (which normally does not exist in nature since coronaviruses are RNA 

      viruses) would behave in cells and whether it could influence persistence and integration 

      rates (one could speculate by sheer unfortunate chance that the SARS-CoV-2 spike DNA 

      sequence could be stabilized by peculiar DNA-specific proteins such as special histones or 

      by DNA recombination machineries; however, so far, no evidence supporting this theory 

      has been reported). The recombinant adenoviruses combine several elements fr om several 

      viruses that would not have met in nature, and the long-term outcome in vivo of such 

      chimeras is still to be determined." 

       

      Oamenii de stiinta stiu ca in cazul vaccinurilor pe baza de adenovirus (AZ si J&J), proteina spike este codata intr-un virus cu ADN. Iar acest vehicul ADN de transport se cunoaste ca se poate integra in ADN-ul celulei infectate. In fapt, chiar Biontech lista pe site-ul lor printre dezavantajele competitorilor in domeniul vaccinurilor anti-covid ar fi faptul ca vectorul viral ADN s-ar putea integra in nucleul celulei gazda. 

      Dna Mahler, sa mai continuam sa va invatam micro-biologie? Sau sa incetati dv sa mai mintiti? 

      Necunoscute sunt multe si despre virus si despre tratamente. Propaganda le utilizeaza sel ectiv.

    Cunosc o persoanâ vaccinată regulamentar cu 3 doze,internată într-un spital din Cluj pentru intervenție chirurgicală cu 2 teste negative la internare.A fost operată iar la testarea pentru externare testată pozitiv.Imediat intubată şi de 2 luni în spital când pozitivă,când negativă.Cum explicați situația dna.doctor?

    1. Este foarte simplu. Un organism convalescent nu poate produce suficient de multe celule limfocite ucigase T pentru a omori celulele infectate de SARS-CoV-2. Bolnavii din spital, vaccinati sau nu, trebuie protejati de contractarea virusului in mediul intra-spitalicesc. Iar asta se face atunci cand personalul medical este testat in permanenta, o data sau de doua ori pe saptamana.

      Peste 5000 de curse aeriene au fost anulate in acest weekend in SUA din cauza infectarilor personalului aeronautic complet vaccinat. Cine mai spune ca vaccinatii nu se infecteaza si nu transmit este un CRETIN CRIMINAL. Cine mai spune ca acestia se infecteaza "mult mai putin" este doar un propagandist sau cineva care nu a mai citit raportari stiintifice din vara. Auzi dle Arafat? Esti cam intarziat cu informatiile. 

      testele sunt o tampenie care prelungeste si agraveaza perceptia asupra pandemiei. doar bolnavii grav conteaza, restul infectatilor nu ar trebui numarati.

      Ai o intelegere profund gresita asupra capacitatilor virusului de a afecta organismul uman.

      Ai o intelegere profund gresita asupra capacitatilor vaccinului de a prevenit aceste efecte ale virusului.

      Ai o intelegere profund gresita asupra pandemiei. Punct. 

      Bingo !

      Esti prost , dar profund . Punct .

      Nu trebuie sa fi atat de radical...

      Cred ca a venit vremea ca si prostia sa fie impartita in grade de prostie, astfel incat nimeni sa nu sufere, mai mult sa poata fi acceptata ca un compliment.

      Putem prelua calificativele din scoli...Fp, P, Sp, Ip,...doar ca scara este invers, dar nici asta nu ar fi o problema, este ca si cu scara valorilor din societate...reflecta realitatea, crunt dar adevarat.... 

      Pentru prostii de 12.4, 12.5, 12.6, virusul se raspandeste in multe tesuturi in corp chiar si la bolnavii asimptomatici, creier, inima, intestin, rinichi, ficat. Sta acolo chiar si pana la 7 luni. Poate cauza tot felul de boli in acele organe, si chiar cancer.

      Idiotii pamantului care credeti voi ca este o simpla frectie. 

    de ce vrea sa fie vedeta persoana asta?

    1. Pentru bani. E clar ca e santajata. In afara de vaccin - singura solutie , si "plansul" ei manastiresc de maicuta super virgina, ... altceva nu mai vezi la ea . . Cumparata de pe veci . Satanista formidabila. Diavolul poate lua si forme de manager de spital . MA rog draguta sau nu , e la fel de parsiva ca si Iuda. La fel ca "sorela" ei URSULA . Doar ca aia e mai mare in ierarhia satanei . Asta e doar puicut . Dar al dracului de mincinos si parsiv inselator si diavolesc.

    FĂĂ !!! : FĂ CE FACE POPA , NU CE ZICE ,, POPA " ....

    tampita asta a luat bani de la AZ si de la Pfizer in anii trecuti... " sponsorizari" pentru conferinte si alte prostii de genul asta... are gura penetrata de catre big pharma, deci!

    orice cuvant scurs la coltul gurii ei e doar o ... ejaculare precoce a big pharma care i-a dat de-ale gurii !  

    1. Ea poate minte cu scopul de a incerca sa faca bine, din pacate prin dezinformare produce si drame si decese.

      Tu insa faci acelasi lucru, produci drame si decese spunand ca este o raceala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb