Bebe Ivanovici şi cu Mischie/Renunţă la baronie...

Alina Vasiescu, Sorin Barariu
Ziarul BURSA #Politică / 24 martie 2004

Nicolae Mischie, a anunţat, ieri, că s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Gorj. Ex-liderul filialei gorjene şi-a motivat gestul prin fap-tul că a fost supus unor atacuri frecvente în presă, în ultima vreme, iar aceste atacuri nu au vizat doar propria-i persoană, ci şi organizaţia PSD pe care o conducea, precum şi familia.

Nicolae Mischie spune că nu s-a consultat în luarea deciziei nici măcar cu soţia sa, însă a avut acordul Delegaţiei Permanente Centrale a PSD, în acest sens. "Baronul" de Gorj consideră că autosuspendarea din funcţia de preşedinte este cea mai bună soluţie pentru a nu mai fi acuzat că influenţează cercetările Parchetului Naţional Anticorupţie sau ale altor organe, în legătură cu aspectele "denigratoare" prezentate în presă (care i-au fost atribuite). Mischie afirmă că, în situaţia în care va fi găsit vinovat, este gata să suporte consecinţele.

Nicolae Mischie aş-teaptă ca PNA să îi clarifice situaţia juridică şi spune că va reveni în postul de conducere al PSD, în cazul în care nu va fi găsit vinovat de comiterea vreunei ilegalităţi. Lucru care, probabil, că se va şi întîmpla. Mischie susţine că nu va rămîne în afara vieţii politice a organiza-ţiei, chiar dacă s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte.

Preşedinte interimar al PSD Gorj a fost desemnat Cornel Popescu, unul dintre vicepreşedinţii filialei judeţene şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Surse din PSD ne-au declarat că, de fapt, soarta lui Mischie a fost dezbătută în Delegaţia Permanentă a partidului, care a avut loc luni. Conducerea PSD voia să ţină sub tăcere "decizia" lui Mischie pînă sîmbătă, cînd este programată o altă Delegaţie Permanentă, care are ca principal punct de dezbatere situaţia "baronilor".

Într-o conferinţă de presă de ieri, însă, secretarul general al PSD, Dan Matei Agathon, a declarat că PSD "a luat act" de autosuspendarea lui Mischie. Agathon a amintit de Delegaţia Permanentă de sîmbătă, în care conducerea PSD va lua o hotărîre în privinţa lui Mischie şi a altor "baroni", arătaţi cu degetul de oficialii europeni. "Vom discuta o serie de măsuri organizatorice", a precizat Dan Matei Agathon.

Amintim că un alt "baron celebru", Marian Oprişan, s-a autosuspendat anul trecut din funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Vrancea, ca urmare a unor scandaluri de presă. Important, însă, nu este acest aspect, ci faptul că Oprişan a fost reales în fruntea Organizaţiei PSD Vrancea, demonstrînd că pe baronii locali nu-i înlătură nimeni.

Bebe Ivanovici: un gest "de onoare şi demnitate"

Preşedintele PSD Ilfov, Constantin Bebe Ivanovici, a anunţat ieri, la rîndul său, că se autosuspendă din funcţia politică pe care o deţine în cadrul organizaţiei de partid, pînă cînd Parchetul Naţional Anticorupţie îşi va finaliza cercetările privind învinuirile ce i se aduc, informează Rompres. Considerîndu-se nevinovat, Ivanovici a afirmat că gestul său trebuie înţeles ca fiind unul "de onoare şi demnitate".

"Acuzaţiile nefondate care mi se aduc afectează imaginea mea şi a PSD Ilfov şi de aceea mă oblig la o atitudine corectă şi demnă", a declarat Bebe Ivanovici. El a precizat că va rămîne în organizaţie ca simplu membru al Biroului Executiv al PSD Ilfov. Bebe Ivanovici, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a afirmat că nu a fost informat oficial de către PNA pentru nici o acuză care i-a fost prezentată în presă. "Nu voi ceda, dar pentru viaţa politică mă voi gîndi să las la conducerea Organizaţiei PSD Ilfov şi oameni mai tineri, pe care îi voi ajuta din spate", a spus Bebe Ivanovici.

În urma deciziei de autosuspendare a lui Bebe Ivanovici, funcţia de preşedinte al PSD Ilfov va fi ocupată de preşedintele executiv al organizaţiei, Gigi Roman. Constantin Bebe Ivanovici susţine că decizia pe care a luat-o nu are legătură cu gestul lui Nicolae Mischie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb