Becali, trimis în judecată pentru schimbul de terenuri cu Armata

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Companii / 4 noiembrie 2010

Becali, trimis în judecată pentru schimbul de terenuri cu Armata

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui George Becali în celebrul dosar al schimburilor de terenuri cu Armata, din zona Voluntari. Alături de Becali, DNA a mai trimis în judecată pe Victor Babiuc, fost ministru al Apărării, pe fiica sa Anca Babiuc şi pe Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării. Prejudiciul adus statului în acest caz este estimat de DNA la circa 900.000 dolari.

Ministerul de Finanţe s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 942.250 dolari. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Cioflină, Becali şi Babiuc. De asemenea, în vederea confiscării speciale, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra terenului în suprafaţă de 700 mp aparţinând fiicei lui Babiuc.

Procurorii arată, într-un comunicat, că în perioada 1996 - 1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată fiind de 28,89 hectare teren arabil intravilan. Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc, uzând de prerogativele funcţiilor de conducere pe care le deţineau în cadrul aces-tui minister, au aprobat schimburile, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează proprietatea publică şi circulaţia juridică a terenurilor, în defavoarea statului. Cei doi inculpaţi au făcut demersuri pentru grăbirea finalizării schimbului, în condiţiile în care instituţii ale statului şi funcţionari din cadrul MApN atrăgeau atenţia cu privire la diferenţa de valoare dintre loturile ce fac obiectul schimbului şi lipsa utilităţii terenului de la Ştefăneştii de Jos pe care ministerul l-a primit în schimb. DNA susţine că, pentru a da o aparenţă de legitimitate acestor schimburi, cei doi inculpaţi au inclus în Planul de apărare al ţării pentru perioada 1997-2000 construirea unui punct de comandă nou la Ştefăneştii de Jos.

Astfel, pentru a motiva realizarea schimbului, Cioflină a stabilit necesitatea unui obiectiv militar nou la Ştefăneşti fără avizul Statului Major General, a aprobat schimbul de terenuri cu Becali fără informarea şi acordul ministrului, în condiţii dezavantajoase pentru minister din punct de vedere valoric şi fără ca obiectivul de la Ştefăneşti să fie prevăzut în proiectul Programului de pregătire operativă a teritoriului pentru apărare pentru perioada 1997-2000.

Şi Victor Babiuc, la câteva zile după numirea în funcţia de ministru al apărării naţionale, a aprobat Programul de pregătire operativă a teritoriului pentru apărare pentru perioada 1997-2000 în care a fost inclus un obiectiv nou la Ştefăneşti fără avizul Statului Major General şi fără o jus-tificare a nevoilor operative ale forţelor sistemului naţional de apărare intervenită în perioada iulie 1996-ianuarie 1997.

Babiuc a aprobat încheierea aces-tui contract în condiţiile în care anterior, fiica sa, Ioana-Cristina - Anca, încheiase cu Becali, la un preţ simbolic, un contract de vânzare cumpărare pentru 700 mp din terenul pentru care Dumitru Cioflină aprobase efectuarea schimbului.

Capetele de acuzare:

George Becali: infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată;

Victor Babiuc: infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi luare de mită;

Anca Babiuc: infracţiunea de complicitate la luare de mită;

Dumitru Cioflină: infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb