BELGIA: Ioan Becali, Cristi Borcea şi Liviu Ciobotariu, judecaţi pentru spălare de bani

V.B.
Sport / 11 septembrie 2014

Ioan Becali, Cristian Borcea şi Liviu Ciobotariu se numără printre cele 26 de persoane cercetate de justiţia belgiană pentru spălare de bani, fals, uz de fals şi plăţi fictive, anunţă cotidianul "Le Soir", citat de presa sportivă autohtonă.

Lotul este anchetat pentru nereguli petrecute de-a lungul timpului la clubul belgian Standard Lige, principalul vizat fiind fostul preşedinte al echipei, Luciano D'Onofrio.

Ancheta durează de peste 10 ani, iar în cazul românilor este avută în vedere tranzacţia din 2000, petrecută între turul şi returul "dublei" Dinamo-Benfica, din Cupa UEFA.

Procurorii belgieni au cerut încă din 2009 acte de la clubul Dinamo, pentru a stabili ce a fost înregistrat în România la transferul lui Liviu Ciobotariu, banii ajunşi la gruparea sportivă (condusă, în acel moment, de Cristi Borcea) şi sumele presupuse a fi fost deturnate în conturile lui Ioan Becali. Claude Petillon (ofiţer belgian de poliţie judiciară) a colaborat, în iunie 2009, cu procurorii autohtoni în acest caz. România şi Belgia au acord de extrădare.

În Belgia, D'Onofrio este acuzat de lucruri asemănătoare pentru care în ţara noastră au fost condamnaţi deja la închisoare cu executare, în Dosarul Transferurilor, mai mulţi oameni din fotbalul autohton. Mai precis, anchetatorii din Belgia încearcă să afle suma reală de transfer al lui Ciobotariu şi comisioanele încasate de Becali şi D'Onofrio, impresarii fiind acuzaţi că ar fi evitat plata unor impozite. Documentele au fost ridicate de la fosta Bancă Turco-Română.

În prezent, Cristi Borcea şi Ioan Becali sunt deţinuţi în România pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, ispăşind câte o condamnare de 6 ani şi 4 luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb