Benjamin Netanyahu promite să restabilească securitatea în Israel

A.F.
Internaţional / 11 aprilie 2023

Benjamin Netanyahu promite să restabilească securitatea în Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis să restabilească securitatea "pe toate fronturile" după o creştere a violenţelor care a inclus tiruri de rachete din Liban şi Siria şi încă două morţi ieri, conform News.ro. Netanyahu l-a repus în funcţie pe ministrul apărării, a cărui demitere a anunţat-o luna trecută.

Ciocniri puternice, împuşcături, tiruri, atacuri cu rachete şi un atac cu maşină-capcană au marcat o perioadă în care luna sfântă musulmană a Ramadanului coincide cu Paştele evreiesc şi Paştele creştin. Cele mai recente victime au fost un adolescent palestinian şi o mamă britanico-israeliană care a cedat ieri în urma rănilor provocate de un atac armat în Cisiordania care i-a ucis anterior cele două fiice.

La o zi după ce miercuri poliţia israeliană a luat cu asalt sala de rugăciune a moscheii Al-Aqsa din Ierusalim - al treilea cel mai sfânt loc al islamului - peste 30 de rachete au fost lansate din Liban spre Israel. armata israeliană a declarat că atacul a fost cel mai probabil comis de mişcarea armată palestiniană Hamas. Israelul a bombardat apoi Fâşia Gaza şi sudul Libanului, vizând "infrastructuri teroriste" despre care a spus că aparţin Hamas.

"Nu vom permite teroriştilor de la Hamas să se stabilească în Liban", acţionând pe "toate fronturile", a declarant Benjamin Netanyahu.

Violenţele israeliano-palestiniene s-au intensificat deja de la preluarea puterii de către noul guvern al lui Netanyahu în decembrie, o coaliţie cu partide evreieşti de extremă dreapta şi ultraortodoxe. Cea mai recentă creştere a avut loc la sfârşitul lunii trecute, după ce a anunţat o pauză pentru dialogul privind legislaţia privind reforma judiciară, care a divizat naţiunea şi a provocat diviziuni în guvernul său. Printre victimele politice s-a numărat Yoav Gallant, pe care premierul l-a demis la 26 martie după ce a cerut oprirea procesului legislativ, invocând preocupări legate de securitatea naţională şi ameninţări ale militarilor în rezervă de a nu se prezenta la serviciu.

Benjamin Netanyahu se luptă în prezent cu niveluri foarte scăzute de popularitate internă. Un sondaj recent a arătat că este posibil să piardă dacă ar avea loc acum alegeri. Benjamin Netanyahu a declarat că el şi Gallant au avut dispute dificile, dar că a decis să le lase în trecut. "Gallant rămâne în postul său şi vom continua să lucrăm împreună pentru siguranţa cetăţenilor din Israel", a adăugat el. La Tel Aviv, câteva sute de manifestanţi au ieşit în stradă pentru a denunţa guvernul şi a condamna discursul premierului, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea israeliană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A trecut Netanyahu peste dispute din parti,asa vrea Mossadul,cine se poate pune cu securistii?Si la noi este la fel cu diferenta ca securistii romani nu lucreaza pentru binele poporului nostru poate doar in materie de securitate antiterorista.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb