Berceanu - Salariile celor 24 de directori demişi totalizează 400.000 de lei

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 24 decembrie 2008

Berceanu le recomandă celor eliberaţi din funcţii să se ducă la companii private fiindcă acolo îsi pot permite să aibă orice salariu vor.

Berceanu le recomandă celor eliberaţi din funcţii să se ducă la companii private fiindcă acolo îsi pot permite să aibă orice salariu vor.

Salariile celor 24 de directori pe care ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat ieri că îi eliberează din funcţie totalizează 400.000 lei, cel mai mare salariu fiind încasat de directorul Romatsa Aleodor Frâncu, 37.000 de lei. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat ieri că va elibera din funcţii 24 de directori din cadrul ministerului, deoarece s-a constatat că au salarii între 20.000 şi 30.000 de lei.

Ministerul Transporturilor are în subordine 24 de companii, societăţi naţionale şi regii autonome.

"Când am văzut situaţia salariilor conducerii operatorilor economici de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, m-am hotărât ca pe cei 24 de directori să-i eliberez din funcţii pentru salariile fabuloase", a declarat Radu Berceanu, citat de NewsIn.

Astfel, Berceanu a enumerat : compania naţională CFR - 18.700 lei, societatea Metrorex - 15.000 lei, aeroportul Henri Coandă - 21.000 lei, Autoritatea Aeronautică Civilă din România -19.600 lei, Registrul Auto Român - 20.000 lei.

Salariul celor 24 de persoane totalizează 400.000 lei.

Potrivit noului ministru al Transporturilor şi Infrasctructurii, la CFR sunt 11 persoane în Consiliul de Administraţie, la Metrorex -15, la Autoritatea Aeronautică - 11, iar la CNADNR sunt 15 persoane în Consiliul de Administraţie.

"Este puţin cam mult şi nesimţirea a ajuns prea departe. Pot spune că Geică era mic copil. Nu poate fi posibil să accept când un ministru are peste 40 de milioane lei salariu şi unii angajaţi mai mult decât aces­ta. Pentru cei depistaţi cu astfel de salarii sunt realizate contracte de mandat şi undeva pe acolo, în aces­te contracte, scrie că am dreptul să închei aceste constracte", a mai spus Radu Berceanu.

Berceanu le recomandă celor eliberaţi din funcţii să se ducă la companii private fiindcă acolo îşi pot permite să aibă orice salariu vor, şi nu întru-un minister finanţat de la bugetul de stat.

Cartele de acces în minister ca să nu mai intre constructorii în unele birouri

Noul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a mai declarat că probabil va reintroduce cartelele de acces în minister cu scopul de a evita "să vină constructorii în birourile unde se fac caietele de sarcini pentru diverse contracte de lucrări"". "Este posibil să reinstalăm cartelele de acces, ca să nu vină constructorii în birourile unde se fac caietele de sarcini"", a spus Berceanu.

Fostul ministru, Lodovic Orban, a declarat că îi lasă lui Radu Berceanu un minister în progres faţă de ceea ce găsise iniţial. "Las lucrurile într-un progres evident faţă de cum le-a lăsat domnul Radu Berceanu şi îi doresc să finalizeze toate proiectele pe care le-am început", a spus Orban.

Acesta a adăugat că ministerul are momentan "sute" de proiecte aflate în curs de derulare, dar finalizarea unui proiect poate dura chiar doi-trei ani. De asemenea, Orban a mai declarat că îi va prezenta lui Berceanu stadiul fiecărui proiect şi problemele pe care le-a întâmpinat în derularea lui. Orban a mai spus că procedurile de predare-primire ale ministerului vor dura câteva zile din cauza numărului mare de proiecte de infrastructură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb