BERD a redus la zero prognoza de creştere economică a României în 2010

F.A.
Macroeconomie / 16 mai 2010

Economistul şef al BERD, Erik Berglof: "Avem criza din Grecia care creşte riscul pentru ţările din Sud-Estul Europei în special".

Economistul şef al BERD, Erik Berglof: "Avem criza din Grecia care creşte riscul pentru ţările din Sud-Estul Europei în special".

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a redus prognoza de creştere economică a României pentru acest an de la 1,3% la zero, apreciind că noile măsuri de reducere a deficitului bugetar vor limita cererea internă. Potrivit Hotnews, pentru anul 2011, BERD estimează o creştere economică de 3% pentru România.

"În România şi Bulgaria, au fost convenite măsuri suplimentare semnificative de restrângere fiscală, ce vor constrânge creşterea cererii interne", se arată într-un raport prezentat sâmbătă de BERD.

BERD şi-a modificat în creştere prognoza economică pentru Europa Centrală şi Asia Centrală, dar a avertizat că există riscuri noi în Europa de Vest, din cauza crizei fiscale. Potrivit Bloomberg, BERD şi-a revizuit prognoza de creştere economică pentru Turcia, Polonia, Ungaria şi Ucraina, dar şi-a coborât estimările de creştere pentru România şi Bulgaria.

"Prognoza rămâne incertă din cauza unei mutaţii a riscurilor de pe pieţele locale pe cele externe", a spus economistul şef al BERD, Erik Berglof. "Riscurile externe au crescut dramatic", susţine domnia sa, subliniind că majoritatea ţărilor vor continua să aibă o ritm lent de revenire a economiilor, iar unele state vor avea în continuare parte de un declin.

Frământările care ameninţă zona euro şi care au depreciat moneda unică fac ca ţările din Balcani să fie şi mai vulnerabile, apreciază economistul şef al BERD. "Avem criza din Grecia care creşte riscul pentru ţările din Sud-Estul Europei în special", a mai spus Erik Berglof.

Delegatia FMI la Bucureşti a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că Fondul estimează o creştere economică zero sau chiar negativă (minus 0,5%) pentru România în acest an şi o creştere de 3% pentru 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb