BERD: Numai 20% dintre IMM-urile din ţările sărace au acces la credite

F. A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 iulie 2010

BERD: Numai 20% dintre IMM-urile din ţările sărace au acces la credite

Numai 20% dintre IMM-urile din ţările cu venituri mici au acces la credite bancare, ceea ce a determinat Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) să sprijine o competiţie pentru finanţarea IMM-urilor, lansată de G20, se arată într-un comunicat primit vineri din partea finanţatorului european, citat de Agerpres.

BERD s-a alăturat grupului de finanţatori internaţionali care sprijină o competiţie internaţională online pentru identificarea celor mai bune modele de parteneriat public-privat din lume, menite să dinamizeze finanţarea IMM-urilor, intitulată SME Finance Challenge.

IMM-urile sunt adesea prea mici pentru a se bucura de interesul finanţatorilor, dar prea mari pentru a se califica pentru microcredite, ceea ce face ca numai 20% dintre întreprinderile mici şi mijlocii din ţările cu venituri mici să poată avea acces la credite bancare.

"Până acum, au fost găsite prea puţine soluţii pentru sprijinirea verigii care lipseşte din lumea afacerilor, cea a întreprinderilor mijlocii", comentează oficialii BERD.

G-20 SME Finance Challenge îşi propune să găsească modele de finanţare ieşite din comun pentru obţinerea de credite din partea organizaţiilor financiare private. Instituţiile financiare, investitorii, companiile, fundaţiile şi organizaţiile societăţii civile sunt invitate să prezinte propuneri în cadrul competiţiei, până pe data de 25 august, pe adresa de web Changemakers website, de unde pot fi aflate şi detalii despre regulamentul concursului.

Un număr de 15 proiecte vor fi declarate câştigătoare şi autorii lor vor fi invitaţi la summitul G20 din noiembrie, care va avea loc în Coreea de Sud. Laureaţii competiţiei vor fi puşi în contact cu donatori şi investitori cu prilejul conferinţei pentru IMM-uri din Germania, care va fi organizată după summit-ul coreean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb