BERD vrea să investească, anul viitor, în ţara noastră până la 600 milioane euro

F.A.
Bănci-Asigurări / 7 noiembrie 2013

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) intenţionează să investească anul viitor în ţara noastră până la 600 milioane euro, nivel probabil similar celui din acest an şi din 2012, vizând în principal industria energiei şi sectorul bancar, relatează Bloomberg.

Anul trecut, instituţia de credit a investit în România 612 milioane euro, majorând finanţările de la începutul activităţii băncii pe plan local la 6,4 miliarde euro, a declarat James Hyslop, country manager BERD pentru România.

"Am avut un an foarte solid în România şi mai avem încă de închis câteva proiecte semnificative. Aş previziona desigur că, având în vedere că am investit 600 milioane euro anul trecut, vom lucra cu aproximativ aceeaşi sumă în acest an, şi ar trebui să aducem 400 - 500 - 600 milioane euro anul viitor", a precizat Hyslop.

România este al patrulea mare beneficiar al fondurilor BERD, după Rusia, Polonia şi Ucraina.

BERD a investit în ultimii cinci ani în România un total de 3 miliarde euro, pentru a sprijini transformarea dintr-o ţară fostă comunistă într-o democraţie cu economie de piaţă, a adăugat Hyslop.

După ce a cumpărat 1,9% din acţiunile Romgaz pentru 50 milioane euro, BERD ar putea participa şi la alte privatizări pregătite de guvern, a afirmat oficialul instituţiei financiare internaţionale.

Până în iunie, Guvernul intenţionează să privatizeze o participaţie de 15% la Hidroelectrica şi pachetul majoritar la Electrica.

"Romgaz a fost un test pentru viitoare listări care ar urma să aibă loc în 2014. Există o dominaţie a statului în sectorul energiei, aşa că este extrem de important să crească participaţia sectorului privat în aceste active de bază din domeniu", a mai spus oficialul BERD.

Totodată, BERD vrea să sprijine companii din România care doresc să obţină finanţare prin emisiuni de oligaţiuni, pentru a sprijini dezvoltarea pieţei locale de capital, a spus Hyslop.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb