BET - la un nou maxim istoric

A.I.
Piaţa de Capital / 29 decembrie 2021

BET - la un nou maxim istoric

Răzvan Stănuţ, TradeVille: "Valoarea tranzacţiilor a fost de zece milioane de euro, sub media zilnică înregistrată de la începutul anului"

Indicele BET, al celor mai lichide nouăsprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucurşti (BVB), a închis sesiunea de tranzacţionare de astăzi în creştere cu 0,4%, la 13.068,03 puncte, un nou record istoric.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor şi Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 0,19%, până la 51.896,28 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,17%, la 2.518,55 de puncte.

Valoarea tranzacţiilor a fost de aproape 50 milioane de lei, sub cea din sesiunea anterioară, de 56 milioane de lei, în condiţiile în care aportul schimburilor de tip "deal" a fost redus.

Răzvan Stănuţ, ce face parte din echipa de analiză a casei de brokeraj TradeVille, ne-a transmis: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o dinamică pozitivă, spre deosebire de dinamica negativă înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,4% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,86% pentru BETAeRO şi 0,96% în cazul BET-NG. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 10,01 milioane de euro, sub media zilnică de 17,46 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Prefab (PREH), +8%, în timp ce, din cadrul indicelui BET, emitentul cu cea mai bună evoluţie a zilei a fost Nuclearelectrica (SNN), +3,45%.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Armatura (ARM), cu -12,5%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, emitentul cu cea mai slabă evoluţie a zilei a fost Teraplast (TRP), -4,44%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile Romgaz (SNG), ce au cumulat un rulaj de şase milioane de lei, acţiunile producătorului de gaza naturale încheind ziua în creştere cu 0,52%, la preţul unitar de 39 lei.

Titlurile Banca Transilvania (TLV) au coborât cu 0,19%, până la 2,605 de lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 5,59 milioane de lei.

Pe poziţia a treia a acestui clasament s-au situat acţiunile Fondul Proprietatea, al căror rulaj s-a ridicat la 5,24 milioane de lei, titlurile fondului închis de investiţii având un avans de 0,81%, la 1,98 lei.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 30 de acţiuni de la bursa noastră, s-a apreciat cu 0,35%, la 1.142,31 de puncte, în timp ce indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,37%, până la 1.948,83 de puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb