Bezos, Zuckerberg şi Musk au făcut 115 miliarde de dolari, anul acesta

G.U.
Miscellanea / 29 iulie 2020

Sursă foto: Straitstimes.com

Sursă foto: Straitstimes.com

Jeff Bezos, Mark Zuckerberg şi Elon Musk au devenit şi mai bogaţi pe fondul pandemiei de coronavirus. Averea lor cumulată a crescut, în acest an, cu 115 miliarde de dolari, conform Bloomberg.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a realizat, anul acesta, venituri în valoare de 63,6 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat om din lume. După ce săptămâna trecută a reuşit să facă 13 miliarde de dolari într-o singură zi, Bezos se află acum în faţa unui alt record - o avere care depăşeşte 200 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

De asemenea, Mark Zuckerberg, fondatorul companiei Facebook, şi-a mărit averea cu 9,1 miliarde de dolari, obţinând statutul de centimilionar deja deţinut de Jeff Bezos şi Bill Gates.

De asemenea, Elon Musk, fondatorul Tesla, a înregistrat o dublare a averii de mai mult de 69,7 miliarde de dolari pe fondul acţiunilor Tesla Inc.

Niciun alt grup de directori nu a prosperat la un asemenea grad, potrivit sursei citate. Astfel că cei mai bogaţi oameni din lume sunt din ce în ce mai bogaţi şi creşterea este chiar mai rapidă, deoarece pandemia de coronavirus susţine economia globală şi conduce mai mult la activitatea din mediul online. Averea lor în creştere rapidă oferă o măsură uluitoare a puterii economice a companiilor lor.

Bezos şi alţi trei giganţi din domeniul IT se pregătesc să-şi apere afacerile în cadrul unei audieri a Congresului ce va avea loc astăzi privind practicile concurenţiale.

"Am mutat economia cărămizii şi a mortarului într-o economie online în mod dramatic", a spus Luigi Zingales, profesor de finanţe la Universitatea din Chicago Booth School of Business, adăugând: "Probabil că acelaşi lucru s-ar fi întâmplat într-o perioadă mai lungă de timp. Acum se întâmplă în săptămâni în loc de ani ".

Audierea va fi desfăşurată prin videoconferinţă, iar printre cei prezenţi vor fi şi Tim Cook şi Sundar Pichai, directorii generali ai companiilor Apple şi Google.

Jeff Bezos va susţine că afacerea sa este o poveste de succes americană care şi-a atins poziţia prin asumarea riscurilor şi o concentrare neobosită a clienţilor, potrivit mărturiei sale pregătite. El va spune povestea personală şi cea a părinţilor săi, care au investit în ceea ce va deveni cel mai mare retailer online din lume.

Averea colectivă a miliardarilor tehnologici prezentată de indicele Bloomberg, un clasament al celor mai bogaţi 500 de oameni din lume, s-a dublat din 2016, de la 751 miliarde de dolari, la 1,4 trilioane de dolari astăzi. Acest lucru este mai rapid decât în orice alt sector.

Şapte dintre cei zece cei mai bogaţi oameni din lume au făcut avere din afaceri din industria tehnologică, cu o valoare netă combinată de 666 miliarde de dolari, în creştere de 147 miliarde dolari în acest an.

Acţiunile Co-fondatorului Microsoft Corp., Bill Gates şi fostului CEO Steve Ballmer, au crescut şi ele, cu mult timp după ce au părăsit compania. De asemnea, miliardarul indian Mukesh Ambani, a cărui avere este legată de cea mai mare rafinărie de petrol din lume a profitat de afecerile desfăşurate în online. Acţiunile Reliance Industries Ltd., conglomeratul pe care îl controlează, au crescut în acest an cu 45%, pe măsură ce compania s-a extins în afaceri digitale şi de retail şi ocupă locul cinci în topul celor mai bogate persoane din lume.

Dintre primii 10 oameni bogaţi, doar doi au înregistrat scăderi ale averilor în 2020 - Bernard Arnault şi Warren Buffett. În timp ce tehnologia a crescut, peste 200 dintre cei 500 de miliardari urmăriţi de Bloomberg au pierdut bani în acest an.

În prezent, cinci dintre cele mai mari companii tehnologice americane - Apple, Amazon, Alfabet, Facebook şi Microsoft au evaluări de piaţă echivalente cu aproximativ 30% din PIB Statelor Unite. Acest lucru este aproape dublu faţă de valoarea înregistrată la sfârşitul anului 2018.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bine-a zis,cine-a zis cand a zis: in vremuri grele cei bogati vor deveni mai bogati,cei saraci vor fi si mai saraci!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb