Biden consideră că incursiunea Ucrainei în Rusia este "o adevărată dilemă" pentru Putin

S.B.
Internaţional / 14 august

Biden consideră că incursiunea Ucrainei în Rusia este "o adevărată dilemă" pentru Putin

Incursiunea militară a Ucrainei în Rusia a "creat o adevărată dilemă" pentru preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat marţi preşedintele Joe Biden, adăugând că oficialii americani sunt în contact permanent cu ucrainenii cu privire la această operaţiune, informează news.ro.

Peste 1.000 de soldaţi ucraineni au pătruns cu tancuri şi vehicule blindate, trecând frontiera rusă în primele ore ale zilei de 6 august. Un oficial american a declarat marţi că scopul incursiunii ucrainene din Kursk pare să fie acela de a forţa Rusia să-şi retragă trupele din Ucraina pentru a apăra teritoriul rus împotriva asaltului transfrontalier.

Răspunzând întrebărilor reporterilor la sosirea în New Orleans, preşedintele Joe Biden a declarat că a fost informat la fiecare patru sau cinci ore, în ultimele şase până la opt zile, cu privire la acţiunea Ucrainei. "Creează o dilemă reală pentru Putin", a comentat el, acestea fiind primele sale declaraţii mai substanţiale despre operaţiune, care pare să-i fi prins pe ruşi cu garda jos.

Statele Unite au furnizat Ucrainei armament în valoare de miliarde de dolari, destinat în mare parte scopurilor defensive, în timp ce Ucraina încearcă să respingă invazia rusă lansată în februarie 2022.

În luna mai, Biden a autorizat Kievul să folosească arme furnizate de SUA pentru a lovi acele ţinte militare din interiorul Rusiei de unde era lasată ofensiva împotriva oraşului Harkov din nord-estul Ucrainei.

Casa Albă a declarat că Ucraina nu a notificat-o în prealabil în legătură cu incursiunea sa, care a avut loc în regiunea Kursk din Rusia. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, vorbind cu reporterii la bordul Air Force One, a declarat că Washingtonul nu a avut nicio implicare în operaţiune. "Nu am avut nimic de-a face cu acest lucru", a spus ea. "Nu avem nicio implicare. Vom continua să purtăm discuţii cu ucrainenii cu privire la abordarea lor, dar de fapt este treaba lor să vorbească", a adăugat ea.

Putin a spus că el crede că operaţiunea Ucrainei are ca scop îmbunătăţirea poziţiei de negociere a Kievului înaintea unor posibile discuţii, precum şi încetinirea avansului forţelor ruse de-a lungul frontului.

Oficialii americani spun că obiectivele preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski rămân de văzut. "Încercăm să ne dăm seama exact ce fac şi care este obiectivul aici şi încă nu este 100% clar", a declarat un oficial american, citat de Reuters.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Dilema este jocul facut in oglinda al trupelor ucrainiene sau mai pe romaneste spus:„ce tie nu iti place altuia nu-i face”Curind in aceste regiuni cucerite , pe modelul luat de la rusii , Ucraina poate face referendumuri ce pot alipi populatiile deja existente natiunii ucrainiene .Rusii au inteles asta si isi muta cetatenii in zonele deja ocupate din Ucraina .Rusia nu poate condamna Ucraina atita timp cit ei deja au facut asta .O lovitura extrem de bine gindita .intre timp tancurile Leopard merg mai departe .Rusii nu le pot opri decit cu aviatia dar asta inseamna sa intre in razboi cu avioanele F16 deja puse deja in lupta .Primele avioane sovietice de ultima generatie distruse de catre F16 va deveni sarbatoare in Ucraina .Oricum ucrainienii se vor aseza in transee si vor face rapid referendumuri in regiunile ocupate .Acum sunt ale noastre iar cetatenii rusi ramasi vor dori carti de identitate ucrainiene .Plecati din Ucraina si va restituim teritoriile ocupate .Un geniu militar a pus totul in scena .Evident romanii au o contributie majora .

    Totul merge conform planului.. zice putin

    Nu i-au cerut voie la Biden pt ca stiau ca va spune nu, evident.

    Vezi asta-i diferenta intre un lider , sau niste lideri tineri, fata de mosari. Vlabil si pt septuagenarul putin si cu toti sefii armatei mai toti babalaci.

    1. Ba da, Bidon stia tot timpul, minte iarasi de sparge. Lovitura e planificata si urmarita de ei milimetru cu milimetru ca d aia stiu slava ucraini fiecare basina a rusilor, prin satelitii militari ai "propagatorilor de pace" care cu asta sant deja pe la al 136 sau 163 lea razboi de aranjare a omenirii. L au atras de la inceput pe Putin in capcana si prostul a cazut cu usurinta in ea

      Deci nu Putler s-a jucat prin Georgia și Cecenia, americanii planificaseră totul?!? : Pic pic pic, s-a udat tastatura.

    Putin face jocul SUA si UE. In rest rusii ar trebui sa anynte mobilizare generala si sa declare razboi ucrainienilor.

    1. Eu sper să-și fi notat Putler sfatul tău. :

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb