Biden critică "avalanşa de minciuni" a lui Trump în legătură cu uraganele

R.S.
Internaţional / 10 octombrie

Biden critică "avalanşa de minciuni" a lui Trump în legătură cu uraganele

Preşedintele american Joe Biden l-a acuzat pe Donald Trump că a dezlănţuit o "avalanşă de minciuni" cu privire la gestionarea de către guvernul federal american a uraganelor Helene şi Milton, relatează AFP.

După o reuniune, miercuri, la Casa Albă consacrată uraganului Milton, care era aşteptat să ajungă în seara zilei în Florida (sud), preşedintele SUA a deplâns "răspândirea iresponsabilă, periculoasă şi continuă de dezinformări şi pur şi simplu minciuni" în ce priveşte gestionarea acestor uragane de către autorităţi.

Fostul preşedinte şi candidat republican la preşedinţie Donald Trump "dirijează această avalanşă de minciuni", a denunţat Biden.

Dezinformarea "subminează încrederea oamenilor" în eforturile de ajutorare şi "dăunează celor care au cea mai mare nevoie" de ajutor, a subliniat el, potrivit AFP.

După trecerea distructivă şi mortală a uraganului Helene prin sud-estul Statelor Unite, care a provocat cel puţin 235 de morţi, Donald Trump şi republicanii i-au acuzat, fără dovezi, pe democraţi că au "furat banii" de la agenţia federală de răspuns la catastrofe naturale (Fema) ca să "îi dea imigranţilor lor ilegali".

"Este ridicol să afirmi asta. Este fals", a reacţionat preşedintele Biden. "Sunt acuzaţii că locuinţele (avariate, n.red.AFP) sunt confiscate, pur şi simplu nu este adevărat. Se spune că victimele vor primi doar 750 de dolari, nu mai mult. Acest lucru pur şi simplu nu este adevărat", a insistat el.

Liderul democrat a criticat de asemenea afirmaţiile "şi mai bizare" ale reprezentantei pro-Trump Marjorie Taylor Greene. Aceasta "spune acum că guvernul federal controlează complet vremea... E dincolo de ridicol. Acest lucru trebuie să înceteze", a tranşat Biden.

La reuniune a asistat şi vicepreşedinta şi candidata democrată la alegerile din 5 noiembrie, Kamala Harris, aflată la New York, unde a acordat o serie de interviuri instituţiilor media. Ea i-a avertizat cu acest prilej pe cei care ar fi tentaţi să profite de uragan pentru a creşte preţurile la alimente, combustibil sau locuinţe, că "oricine îi înşală pe consumatori va fi tras la răspundere".

La rândul său, Joe Biden şi-a reiterat apelurile la prudenţă şi evacuare în aşteptarea uraganului Milton, care "pare să fie furtuna secolului". "Este o chestiune de viaţă şi de moarte", a subliniat el, repetând remarci făcute şi cu o zi înainte.

În semn că situaţia este potenţial critică, liderul de la Casa Albă şi-a anulat o vizită în Germania şi Angola pentru a se afla în Statele Unite în timpul trecerii uraganului Milton, conform AFP.

Acesta a lovit joi Florida, slăbit dar încă periculos, privând de energie electrică peste 2,5 milioane de locuinţe şi provocând inundaţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb