BIDEN, DESPRE ATACUL DE LA KABUL: "Nu vom uita, nu vom ierta"

J.P.
Internaţional / 27 august 2021

"Nu vom uita, nu vom ierta"

Preşedintele american, Joe Biden, a declarat, joi, după atentatul revendicat de ISIS - K la aeroportul din Kabul, în care şi-au pierdut viaţa 12 militari americani: "Nu vom uita, nu vom ierta. Vă vom urmări până la unul şi vă vom face să plătiţi". El a mai spus că America va răspunde "cu precizie şi cu forţă" şi că teroriştii nu vor câştiga."Îi vom salva pe aliaţii afgani. America nu va fi intimidată", a mai spus Biden, conform G4media.

"Este o zi grea. După cum ştiţi, în această seară teroriştii au atacat aeroportul. Grupul numit ISIS K a luat vieţile unor americani care păzeau acest aeroport, mai mulţi civili au fost ucişi.

Comandanţii de la Washington se preocupă de această chestiune îndeaproape. Situaţia de pe teren se schimbă constant. Soldaţii care şi-au dat viaţa au fost nişte eroi.

Peste 100 de mii de cetăţeni americani, parteneri ai americii, afgani, au fost duşi în locuri sigure. Gil, soţia mea şi mine ne gândim cu durere la toate acele familii afgane care au pierdut copii în toate aceste atacuri.

Nu vom uita, nu vom ierta. Vă vom urmări până la unul şi vă vom face să plătiţi.

Vom răspunde cu precizie şi cu forţă, trebuie să ştiţi că teroriştii aceştia nu vor câştiga. Îi vom salva pe aliaţii afgani. America nu va fi intimidată.

Le-am spus celor din armată că dacă au nevoie de contingente suplimentare le vor primi. În ce priveşte identificarea şi doborârea liderilor ISIS care au făcut toate acestea, îi vom găsi oriunde ar fi, oricine ar fi.

Armata afgană s-a prăbuşit în 11 zile. Este în interesul talibanilor ca ISIS K să nu acopere zone şi mai largi, ca o metastază. Le-am cerut să ne dea spaţii mai mari. Nimeni nu are încredere, dar contăm că este în interesul lor ca noi să plecăm la data indicată şi să evacuăm cât mai multe persoane. Chiar şi azi am reuşit să evacuăm 7000 de persoane, 5000 de americani.

Până acum nu am primit dovezi că există vreo înţelegere între talibani şi cei din ISIS.

Evacuarea va continua, ştim că există pericolul să aibă loc un alt atac. Talibanii nu sunt băieţi buni, nu spun că ar fi, dar au şi ei interesele lor. Vor să-şi dea seama cum pot menţine aeroportul deschis, economia să continue. Există destule motive ca mai multe persoane să fi evacuate după ce le localizăm. Nu mai sunt atât de multe, i-am identificat, dar nu vor să plece, au familii extinse.

Există milioane de cetăţeni afagani care nu au cooperat în mod activ cu noi, dar s-ar urca în avion şi mâine dacă li s-ar da şansa. Depinde şi de cine vrea să iasă.

Un fost preşedinte a încheiat un acord cu talibanii de scoatere a trupelor americane de la 1 mai. Vă aduceţi aminte? Te întreb, vă pun o întrebare, e corect ce am spus eu?

Oamenii riscă să fie răniţi, ucişi, şi e o mare problemă asta. Motivul pentru care nu au fost atacuri asupra armatei americane este că preşedintele Trump şi-a luat angajamntul să scoată trupele americanii până la 1 mai dar ca trupele americane să nu fie atacate. Şi nu au fost atacate. Gândiţi-vă ce ar fi însemnat să renegogiez acest acord. Ar fi trebuit să trimit alte mii de trupe.

Terorismul este o metastază care se răspândeşte în întreaga lume şi se apropie de Statele Unite", a declarat Biden.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A vorbit cadavrul ambulant....umbla neimbalsamat si se crede presedinte...

    Si ce vei face?Ii pregatesti pe talibani pentru lupta?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb