Biden îl va primi pe preşedintele filipinez la Casa Albă pe 1 mai

S.B.
Internaţional / 21 aprilie 2023

Biden îl va primi pe preşedintele filipinez la Casa Albă pe 1 mai

Preşedintele american Joe Biden îl va primi pe omologul său filipinez Ferdinand Marcos Jr. la Casa Albă în ziua de 1 mai pentru a discuta despre cooperarea economică şi regiunea indo-pacifică, au informat vineri administraţiile de la Washington şi Manila, informează Agerpres.

Relaţiile dintre două state s-au încălzit după instalarea în funcţie a lui Marcos, în iunie 2022, care a inversat poziţia antiamericană a predecesorului său.

Discuţiile de luna viitoare vor urma după o serie de întâlniri la nivel înalt pe care Manila le-a avut cu lideri din SUA şi China, aflate în competiţie pentru avantaj strategic în regiune.

Preşedinţii Biden şi Marcos vor discuta despre cooperarea economică şi de apărare, a transmis purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

'În timpul vizitei, preşedintele Biden va reafirma angajamentul ferm al Statelor Unite faţă de apărarea Filipinelor, iar liderii vor discuta eforturile de întărire a alianţei de lungă durată SUA-Filipine', adaugă comunicatul american.

Marcos se va afla la Washington între 30 aprilie şi 4 mai pentru discuţii cu Biden şi alţi oficiali americani, în cea de-a doua vizită sa în SUA în mai puţin de un an, după deplasarea din septembrie.

Potrivit preşedinţiei filipineze, Marcos va urmări un parteneriat mai strâns în domeniile agriculturii, energiei, schimbării climatice, transformării digitale, asistenţei umanitare şi în caz de dezastru, lanţurilor de aprovizionare şi infrastructurii.

Mai mult de 17.000 de militari filipinezi şi americani participă în prezent la cele mai ample exerciţii comune în arhipelag, atrăgând critici din partea Chinei.

Ministrul de externe chinez Qin Gang se va întâlni sâmbătă cu omologul său filipinez şi cu preşedintele Marcos, la doar câteva săptămâni după ce Manila a dat acces Statelor Unite la încă patru din bazele sale militare.

În martie, în Filipine a avut loc o reuniune diplomatică între Manila şi Beijing pe tema Mării Chinei de Sud, un coridor comercial cheie, dar şi o sursă de tensiuni între cele două state.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Și eu îl primesc pe Ionel diseară la o tuica

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb