Biden nu intenţionează să-l întâlnească pe prinţul moştenitor saudit la summitul G20

V.G.
Internaţional / 16 octombrie 2022

Biden nu intenţionează să-l întâlnească pe prinţul moştenitor saudit la summitul G20

Preşedintele american Joe Biden ''nu are nicio intenţie'' să-l întâlnească pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman la summitul G20, prevăzut să aibă loc luna viitoare în Indonezia, a afirmat astăzi Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, potrivit Agerpres.

"Preşedintele a spus că va reevalua relaţiile noastre cu Arabia Saudită pentru că aceasta din urmă a luat partea Rusiei împotriva intereselor poporului american", a declarat Sullivan, întrebat de CNN despre relaţiile dintre Riad şi Washington, care au avut de suferit după recenta decizie, favorabilă Rusiei, luată de OPEC+ de a reduce cotele de producţie.

El a adăugat că Biden are în vedere şi schimbări în abordarea SUA faţă de ajutorul militar pentru Arabia Saudită, precizând că şeful statului "nu va acţiona precipitat, fiind vorba de relaţii stabilite de decenii, cu sprijinul ambelor partide, republican şi democrat".

Relaţia strategică dintre SUA şi Arabia saudită se bazează pe un principiu simplu: Arabia Saudită alimentează piaţa petrolului şi, în schimb, Statele Unite îi asigură securitatea, mai ales prin vânzări masive de arme.

Grupul OPEC+ a decis pe 5 octombrie cea mai semnificativă reducere a producţiei de petrol de la pandemia din 2020, scăzând livrările într-un moment în care piaţa e tensionată, în pofida presiunilor SUA şi ale altor ţări pentru a pompa mai mult.

Reuniţi la Viena, reprezentanţii celor 13 state membre ale Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi ai celor 10 state aliate, aflate sub umbrela OPEC+, au convenit ca, începând din noiembrie, să-şi reducă producţia cu două milioane de barili pe zi (bpd), pentru a sprijini creşterea preţurilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. A mai fost umilit de print la ultima intilnire,

    unde a cerut ajutor ptr.alegerile din noiembrie, 

    prin scaderea pretului la petrol,

    unde a decazut marele USA 

    pe super-blogul sau Dan Diaconu (un tip cu care uneori sunt de acord , alteori nu...ca asa e in democratie) are un articol misto exact pe tema evolutiei petrolului dupa suturile la glezne dintre arabi si SUA

    mai tineti minte cine behaia pe aici de acum cateva luni de zile ca wti crude oil va ajunge la 220-235$/baril in prima parte a anului 2023? ....si intr-unul dintre comentarii am si strecurat tinta de pret pentru motorina (eu am zis 17-20 ron/litru, DD a zis 20 ron/litru).... da, eu eram behaitorul cu petrolul la coltul gurii , scurgandu-se lent :))  

    recomand postarea lui: cum tranzactionam viitorul apropiat? 

    e foarte bine fundamentata din punctul meu de vedere.  

    nu mai e mult... alegerile SUA sunt pe 8 noiembrie 2023 ...tic-tac...tic-tac... piata petrolului a inregistrat deja Minimul sau inca si-l cauta (pana spre inceputul/mijlocul lunii noiembrie 2022).  

    1. "Relaţia strategică dintre SUA şi Arabia saudită se bazează pe un principiu simplu: Arabia Saudită alimentează piaţa petrolului şi, în schimb, Statele Unite îi asigură securitatea, mai ales prin vânzări masive de arme."

      SUA deja a zis ca evalueaza retragerea Patrioatelor (rachete) din zona araba... si mai apoi banuiti ca urmeaza niste conflicte prin zonele alea, da?  

      ...fapt care va pompa si mai rau pretul petrolului (scaderi cantitative ale volumelor disponibile in piete).... 

      mai baietii lu'tata bancheru... suntem la cateva saptamani de o Mare Explozie a Inflatiei la nivel global!  

      Voi va dati seama de asta?  

      ok, deci vad intrand in scenainca un factor fundamental declansator al valului de revolutii care va matura tarile mai... mici si mai emergente.... (inflatia cruda si crunta injectata de explozia pretului petrolului)....  

      vine finalul circului din ultimii 32-33 de ani.... oare politicienii romani vad tsunami-ul venind ??? tic-tac...tic-tac.... ca eu l-am vazut de o groaza de timp... cam de cand tembelii din clasa politica locala incepeau s-o ia pe aratura cu Green Deal, salvarea planetei si alte vrajeli pentru tampiti de genul asta....  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb